Kiremit Haberleri

Kiremit Haberleri

Menteşe Belediyesi 30 ton kireç dağıttı

Menteşe Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında kentsel sit alanındaki mahallelerde 30 ton kireç dağıttı.

Karaçulha Mustafa Kiremitli 2.Yağlı Güreşleri İlgi Odağı Oldu

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Karaçulha Mahallesi'nde düzenlenen 2. Mustafa Kiremitli Yağlı güreşleri güreş severlerin ilgi odağı oldu.

FTSO'dan Vali Akbıyık'a Ziyaret

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Başkan Yardımcısı Muhammet Kökten, yönetim kurulu üyesi Muhsin Gümüş, Meclis Başkan yardımcıları Bayram Kiremitli ve Bayram Viran Vali İdris Akbıyık'ı makamında ziyaret etti.

Bu bacalar Muğla'da iki asırdır karbonmonoksit zehirlenmesini önlüyor

Muğla'da iki asırdır uygulanan ve yapı sektöründe 'Muğla Bacası' olarak adlandırılan, 28 adet alaturka kiremitten yapılan bacalar poyraza meydan okuyor.

FTSO’DAN ANITKABİR ZİYARETİ

FTSO Meclis Başkanı Kemal Hıra, Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Meclis Başkanlık Divanı Üyeleri Bayram Kiremitli, Nihat Oran, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Ramazan Dim, Muhammet Kökten, Sayman Üye Süleyman Uysal, Yönetim Kurulu Üyeleri Süleyman Kaya, Muhsin Gümüş, Veli Önver, Halil İbrahim Öztürk, Emre Başaran, Meclis Üyeleri Halef Savukduran, Can Yılmaz, Erol Aksoy, Bilal Göksu, Ramazan Sıtkı Gümüşhan, Yenal Yelken, Ertuğrul Gürkan, Yücel Özdemir, Mustafa Demirhan, Ayfer Kıvrak, Fatih Tunç, Akif Milaslıoğlu ve Oda Genel Sekreteri Ezgi Kullukçu’dan oluşan heyet, Atatürk’ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir’e ziyarette bulundu.

Bodrum’un su ihtiyacını karşılayan baraj kurudu

Muğla'nın Bodrum ilçesini besleyen Mumcular barajı kurudu, 66 yıllık kiremit fabrikası, 40 yıl önce sular altından kalan Bodrum-İzmir karayolu ortaya çıktı. Kuruyan barajdan artık Bodrum'a su gitmediği öğrenildi.

AB ülkelerine günlük 2 bin ton yaş sebze ve meyve gidiyor

Yaş sebze ve meyve ihracatının artması, üreticiyi memnun ediyor. Pandemi tedbirlerine rağmen hafta sonlarında da üretime devam eden çifçiler, yetiştirdikleri ürünleri ihracatçı firmalara yetiştirmeye çalışırken başta Romanya, Ukrayna, Moldova olmak üzere AB ülkelerine günde 2 bin ton yaş sebze ve meyve gidiyor. Türkiye Haller Federasyonu Başkan Vekili Atabey Akgün “Ortaca’dan Kaş’a kadar olan bölgede günlük yaklaşık 90-120 arası tır sevkiyatı var. Yani günlük 2 bin tonun üzerinde bir sevkiyat var. Fiyat da güzel. Üreticilerimiz fiyattan memnun” dedi. Üreticiler de toptan 4-5 TL’den ihracata domates veriyoruz. Fiyat güzel. Ama girdiler çok fazla” diye konuştular.

Eski Başkan Mustafa Kiremitli, son yolculuğuna uğurlandı

Karaçulha Beldesi eski Belediye Başkanı Mustafa Kiremitli, geçirdiği rahatsızlık nedeniyle yaşamını yitirdi. İş adamı olarak da tanınan Mustafa Kiremitli için Fethiye Belediyesi tarafından Karaçulha Belediye Binası önünde cenaze töreni düzenlendi. Başkan Saatcı, "Mustafa Ağabeyimizin adını yaşatmak için ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.