Kısa Mola Haberleri

Kısa Mola Haberleri

Engelsiz İzciler bağımsız yaşamayı öğreniyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’de ilk defa 2016 yılında Menteşe’de hizmete sunduğu, ardından Milas, Marmaris ve Fethiye’de de hizmet vermeye başlayan Kısa Mola Merkezleri’nde engelli bireyler için çeşitli etkinlikler düzenlenmeye devam ediliyor.

Muğla Büyükşehir Türkiye’de İlkleri Gerçekleştiriyor

2014 yılında kurulan Muğla Büyükşehir Belediyesi il genelinde sağlık, çevre, tarım, kültür gibi farklı alanlarda birçok yenilikçi projeyi hayata geçirdi. Büyükşehir Belediyesi’nin Mavi Deniz Temiz Kıyılar, Kısa Mola, Mor Yaşam, Temiz petek, Yerel tohum Merkezi, Toprak, Sulama suyu ve yaprak laboratuvarı, Muğla Tarımsal Güçbirliği kooperatifi, Oyuncak Kütüphanesi, ODTÜ İşbirliği Yenilenebilir Enerji projeleri ve “Gocamandan Toruna Muğla Yemekleri” kitabı özellikleri ile Türkiye’de ilk olma özelliği gösteriyor.

'Engelsİzciler' projesi hayata geçirildi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, ailelerin engelli çocuklarını bırakabilecekleri huzurlu, güvenli ve keyifli bir ortamın sunulduğu Kısa Mola merkezleri ile sosyal projelere devam ediyor.

Büyükşehir Kısa Mola ile Ailelerin Yanında 

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’de bir ilk olan hizmeti Kısa Mola bugüne kadar 378 aileye 6 bin 729 kez hizmet verdi. 

Kısa Mola Merkezlerinde engelli bireyler gönüllerince eğlendi

Muğla Büyükşehir Belediyesi, 10-16 Mayıs Engelliler Haftasıda Milas, Marmaris ve Fethiye Kısa Mola Merkezlerinde engelli bireylere yönelik saksı boyama, çerçeve boyama, el baskısı, ebru ve mozaik atölyesi ile çiçek dikme gibi birçok etkinlik düzenledi.

Engelleri Aşan Okul’dan Yaşlılara Ziyaret

Engelleri Aşan Okul olarak adından söz ettiren Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde bulunan Özel Eğitim Sınıfı öğrencileri Muğla Büyükşehir Belediyesi Kısa Mola Merkezi ile beraber Muğla Büyükşehir Belediyesi 100 Yaş Evi’nde bulunan yaşlılarla bir araya geldi.

Fethiye Kısa Mola Merkezi’nde Yüzler Gülüyor

Türkiye’de ilk olan ve engelli bireylere hizmet vermek için kurulan Kısa Mola Merkezleri faaliyetlerine devam ediyor. Fethiye Kısa Mola Merkezi kurulduğu 2018 yılından bugüne kadar 61 aileye 1055 kez hizmet verdi.