Kitabı Haberleri

Kitabı Haberleri

‘Antik çağlardan günümüze Muğla Mutfağı’ kitabının ön tanıtımı yapıldı

Antik çağlardan günümüze şifa kaynağı olarak bilinen asırlık tariflerin yer aldığı 'Antik Çağdan Günümüze Muğla Mutfağı' kitabının ön lansmanı ve tadım etkinliği Muğla’nın Marmaris ilçesinde yapıldı.

Muğla Büyükşehir Türkiye’de İlkleri Gerçekleştiriyor

2014 yılında kurulan Muğla Büyükşehir Belediyesi il genelinde sağlık, çevre, tarım, kültür gibi farklı alanlarda birçok yenilikçi projeyi hayata geçirdi. Büyükşehir Belediyesi’nin Mavi Deniz Temiz Kıyılar, Kısa Mola, Mor Yaşam, Temiz petek, Yerel tohum Merkezi, Toprak, Sulama suyu ve yaprak laboratuvarı, Muğla Tarımsal Güçbirliği kooperatifi, Oyuncak Kütüphanesi, ODTÜ İşbirliği Yenilenebilir Enerji projeleri ve “Gocamandan Toruna Muğla Yemekleri” kitabı özellikleri ile Türkiye’de ilk olma özelliği gösteriyor.

“Fethiye’de Ahilik Kültürü” Kitabının Tanıtım Lansmanı Gerçekleştirildi

Beşkaza Kültür ve Dayanışma Platformu, Fethiye Belediyesi işbirliğiyle anlamlı bir etkinliğe imza attı.

Köyceğiz’de kitap imza etkinliği düzenlendi

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Eğitimci Yazar Senarist Erdal Kara 6. Kitabı ‘Karya’ya Mavi Yolculuk’ adlı eseri için kitap tanıtımı ve imza etkinliği düzenledi.

Muğla yemekleri Dünya ikincisi oldu

 Muğla Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle hazırlanan ‘Gocamandan Toruna Muğla Yemekleri’ kitabı Riyad’da düzenlenen ve dünyanın uluslararası tek yemek kitapları yarışması olan “Gourmand World Cookbook Award” yarışmasında ‘Yemek Mirası’ dalında Dünya ikincisi oldu.

'Bodrum 1965-1991' Kitabı tanıtıldı

Bodrum Belediyesi’nin desteği ile yayına hazırlanan “Bodrum 1965-1991” kitabının tanıtımı yapıldı.

Özgür Yerel Tohum kitabının imza günü

Fethiye Ata Tarımsal Kooperatifi, Dr. Nalan Ünal ve Mustafa Demir’in yazmış olduğu ‘Özgür Yerel Tohum’ kitabının imza gününü, Fethiye Bahriye Üçok Parkı’nda düzenledi.

Balıkçı, çeşitli etkinliklerle anıldı

Bodrum Belediyesi Kültür A.Ş. bünyesinde faaliyetlerine devam eden Bodrum Deniz Müzesi, 100. Yıl Cumhuriyet Etkinlikleri kapsamında Bilgi Yayınevi’nin iş birliği ve sponsorluğu ile çizer, çevirmen, yazar, rehber, tarihçi kimlikleriyle ülkemize zengin bir miras bırakmış Halikarnas Balıkçısı, 50. Ölüm Yıldönümünde sunumlar, atölyeler, kent turları, belgesel gösterimi, Zülfü Livaneli ile söyleşi, kült Mavi Sürgün kitabının özel tanıtımı ve yayın dünyasına kazandırılan yeni çocuk kitabının tanıtım ve imza gününü içeren etkinlikler ile anıldı. Etkinliklere Halikarnas Balıkçısı’nın torunlarından Derya ve Sibel Kabaağaçlı, Joanne Aliye Noonan ve eşi de katılım gösterdi.

‘’Zor Değil’’ Kitabının Lansmanında Ünlü İsimler Bir Araya Geldi

Gençlere yol gösteren videolarıyla dikkat çeken, sosyal medya platformlarında izlenme rekorları kırarak milyonlara ulaşan iş insanı Recai Çakır’ın hayatındaki kesitler kitaba çevrildi.

Gazeteci Zeynep Oral O Büyülü İnsanları Anlattı

Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Zeynep Oral Dibeklihan’da söyleşide İnkilap Kitabevi tarafından yeniden baskısı yapılan “O büyülü İnsanlar” kitabındaki insanları ve kitaba konu olan isimler ile yaşadıklarını anlattı. Zülfü Livaneli’nin de anıları ile katkı koyduğu söyleşi sonunda “O büyülü İnsanlar” kitabını okurları için imzaladı...

Belediyeden “Bodrum’un Şehitleri ve Gazileri” Kitabı

19 Eylül Gaziler Günü, Bodrum’da bir dizi etkinlikle kutlandı. Belediye Meydanı’nda düzenlenen tören ile başlayan etkinlikler, makam ziyareti ve öğle yemeği ile devam etti.

Bodrum’un Şehitleri ve Gazileri Kitabı İmza Günü 

Bodrum Belediyesi Kültür Yayınları arasında yerini alan “Bodrum’un Şehitleri ve Gazileri” kitabının imza günü etkinliği düzenleniyor.

‘Gocamandan Toruna Muğla Yemekleri’ dünyanın en iyilerinden seçildi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) ve Muğla Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile Muğla mutfak kültürünü geleceğe taşımak ve kayıt altına almak amacıyla çalışma başlatıldı. Muğla'nın 13 ilçesinde köy köy dolaşılarak hazırlanan 'Gocamandan Toruna Muğla Yemekleri' kitabı, 60 yaş üzeri vatandaşlardan alınan toplam 446 tarifi içeriyor.

Muğla’nın İlk Kadın Büyükelçisinin Kitabı Tanıtıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sumru Akıncı Noyan’ın Aklımda Kalanlar kitabı için Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi’nde imza ve söyleşi günü düzenledi.

Hacer Foggo “Askıda Hayatlar” Kitap İmza Günü

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, uzun yıllardır yoksulluk konusunda çalışmalar yapan Gazeteci Yazar Hacer Foggo’nun “Askıda Hayatlar” kitabının imza günü ve söyleşisine katıldı

Okul Müdürü Alpaslan Selçuk, “Kapılarımızı Huzur Plajımıza Açacağız”

Fethiye’nin Büyük Samanlık Koyu huzur destinasyon bölümüyle sakinlik ve huzur isteyenlerin uğrak mekanı olacak. Okul Müdürü Alpaslan Selçuk, “Plajımızda kalabalıktan uzak, misafirlerimizin oturup kitabını okuyacağı, sessizlik içerisinde, doğada ağustos böceklerinin sesini dinleyeceği bir alan yaratmak istedik” dedi. 

Minik şairler Muğla’nın tarihini ve kültürünü şiirlere aktardı

Ortaca Şehit Er Gürsel Çelik Ortaokulu öğrencileri Muğla'nın tarihi ve doğal güzelliklerini öğretmenleri rehberliğinde gezip görerek öğrendiklerini "Kalem Benim Muğla Benim" adlı şiir kitabında dizelere döktü. Öğrenciler kaleme aldıkları "Kalem Benim Muğla Benim" adlı şiir kitabını, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay'a takdim etti.

“Siber Dünyada Güvende misiniz?” kitabı sevenleriyle buluştu

Güneş Okan ve Doruk Meriç’in yazdığı son kitap “Siber Dünyada Güvende misiniz?” sevenleriyle buluştu.

GÜNGÖR BERK YENİ KİTABINI TANITTI

Fethiye’nin tanınmış simalarından emekli maden mühendisi, Güngör Berk’in  ‘Neler Oldu Bize?’ adlı yeni kitabının imza günü Onur kurulu üyesi olduğu Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Fethiye Şubesi’nde gerçekleşti.

MUĞLA'DA GÖREV YAPAN ÖĞRETMENLER İNGİLİZCE DERS KİTABI HAZIRLADI

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde kurulan İngilizce Kitap Yazma Komisyonu öğretmenleri tarafından hazırlanan “İngilizce 7 Ders Kitabı” 2023-2024 eğitim öğretim yılından itibaren tüm Türkiye'de 5 yıl süreyle ders kitabı olarak okutulacak.

MARMARİS'İN 182 YILLIK TARİHİ, KİTAP OLDU

Muğla’nın Marmaris ilçesinde faaliyet gösteren Marmaris Ticaret Odası (MTO), ilçenin geçmişini yansıtan ve tarihine ışık tutan kültür yayınlarına 182 yıllık Marmaris arşivinin derlendiği bir yayın daha ekleyerek “1841-1845 Marmaris Kazası Temettüat Defterleri” isimli kitabını okuyucularla buluşturdu.

BAŞOĞLU’NUN 50 YILLIK HAYATI ÖDÜLLENDİRİLDİ

Fethiye Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi başkanı İsmail Başoğlu’na Gönen ilköğretim okulu mezunları başarı 50’nci yıl başarı ödülü verdi. Duygusal sahnelere de ev sahipliği yapan törende daha önce başarı ödülüne layık görülen Mustafa Özdemir, Mustafa Çetin ve Mete Atay’ın birer konuşma yaparak İsmail Başoğlu’nu anlattıkları gecede Almanya’da yaşayan İsmail Başoğlu’nun hayat hikayesini yazmada etkili olan bu kitabın yönetmenliğini yapan Kemal Yalçında tanıdığı İsmail Başoğlu’nu anlatırken Başoğlu gözyaşlarını tutamadı.

 “DESTAN ÇANAKKALE” İSİMLİ KİTABINI KARACA’YA HEDİYE ETTİ

Fethiye Belediye Başkanı  Alim Karaca’yı makamında ziyaret eden yazar Selahattin Kara, Karaca’nın Vatan ve Millet duygusunu özümsediğini belirterek, “Şehit ve Gazilerimize verdiği değer, gösterdiği yakınlık bizleri çok mutlu ediyor”  ifadelerini kullandı.

YAZAR GÜÇ, ETKİLİKTE KİTABINI İMZALADI

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Üyesi Turhan Güç, son kitabı ‘Geçmişin Gölgesinde Arınma’yı düzenlenen etkinlikte imzaladı.

KARABULUT, YENİ KİTAPLARI İÇİN ANKARA KİTAP FUARINA GİDİYOR

Gerçek Fethiye Gazetesi köşe yazarı şair ve yazar Coşkun Karabulut, Günce Yayınlarından yeni çıkan iki kitabıyla sonbahara merhaba diyor.

TUİK’İN GÖNDERDİĞİ KİTABI “CİDDİYETİNİZ KALMADI” DİYEREK İADE ETTİ

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, TÜİK’in milletvekillerine gönderdiği “İstatistiklerle Türkiye 2021” başlıklı kitapçığı, “Başta ekonomi olmak üzere açıkladığınız rakamların kamuoyunun gözünde hiçbir değeri kalmamıştır” diyerek iade etti.

Milas’ta eğitim çalışmaları değerlendirildi

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, basın toplantısı düzenleyerek Milas'ın eğitim alanındaki gelişmeleri hakkında bilgiler aktardı. 23 bin öğrencinin eğitim öğretime başladığına dikkat çeken Bal, 'Bu yıl 35 ayrı kırsal mahallemizde daha önce kapanan okullar da eğitim öğretime yeniden kapılarını açtı. 260 bin ücretsiz ders kitabı geldi. Yaklaşık 260 bin adet kaynak kitaplarımızı da teslim etme çalışmalarımız devam ediyor' dedi.

MUĞLA’DA ÜCRETSİZ DERS KİTAPLARI SIRALARDA YERİNİ ALIYOR

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından il genelinde tüm okullarda yeni eğitim öğretim yılı hazırlıkları ve öğrencileri karşılamak için hummalı çalışmalar sürüyor. 2022-2023 eğitim öğretim yılında öğrencilere ücretsiz verilmek üzere Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanarak gönderilen 1 milyon 500 bin ders kitabı ve 908 bin yardımcı kaynak, okul sıralarının üzerinde yerini almaya başladı.

SEYDİKEMERLİ YAZARDAN BAŞKAN OTGÖZ’E ZİYARET

Seydikemerli yazar ve aynı zamanda öğretmen Salim Yılmaz, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz’ü makamında ziyaret ederek ‘Gri Gökyüzü Avrupa Gezi Notları’ kitabını armağan etti.

Tazeleme Üniversitesi kitabı okuruyla buluştu

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muammer Tuna'nın kaleme aldığı Muğla Tazelenme Üniversitesi kitabının tanıtım, söyleşi ve imza günü düzenlendi.