Koah Haberleri

Koah Haberleri

Sigaranın zararları nelerdir? Fethiye’de sigara tüketimi 15 yaşın altına düştü! Uzman Psikolog konuştu

Sigara içmenin sağlığa birçok zararı vardır. Sigara, akciğer kanseri, kalp hastalıkları, kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH), inme, diyabet, mide kanseri, ağız kanseri, yemek borusu kanseri ve birçok diğer kanser türünün riskini artırır.

MUĞLA’DA VATANDAŞLARA KOAH İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME YAPILDI

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde KOAH (Kronik Obstrüktif (Tıkayıcı)Akciğer Hastalığı) gününde KOAH bilincini artırmak amacıyla stant açılarak Göğüs Hastalıkları kliniği ekibi tarafından vatandaşlara bilgilendirme yapılarak broşürler dağıtıldı.

112 ekipleri hastayı 500 metre taşıyıp ambulansa ulaştırdı

Muğla'nın Menteşe ilçesi Yörükoğlu Mahallesi'nde 71 yaşındaki doğuştan sağır ve dilsiz, koah hastası Sabiri Atak, evine yol olmadığı için yıllardır 500 metre mesafedeki yolda bekleyen ambulansa yakınları ve sağlık ekipleri tarafından sedye ile taşınıyor. Hasta vatandaş ve 112 ekiplerinin çektiği çile ise kameralara yansıdı.

Vatandaşlar Bilgilendirildi

Fethiye Toplum Sağlığı Merkezi tarafından, Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi önünde Dünya KOAH haftası etkinlikleri kapsamında stant kuruldu. Kurulan stantta vatandaşlara solunum testi yapıldı.