Konfor Haberleri

Konfor Haberleri

Büyükşehir Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ni Yeniliyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi Menteşe ilçesinde bulunan Abide H. Nuri Öncüer Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ni yeniliyor. Yapılacak olan yenileme çalışmaları ile huzurevi, 5 yıldızlı otel konforunda hizmet verecek.

Huzur Evi, 5 Yıldızlı Otel Konforunda Olacak

Muğla’nın Menteşe ilçesinde bulunan Abide H. Nuri Öncüer Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yenileniyor. Yapılacak olan yenileme çalışmaları ile huzurevi, 5 yıldızlı otel konforunda hizmet verecek. 

Menteşe’de doğalgaz kazı izin ve yüzey kaplama protokolü imzalandı

 Menteşe Belediyesi, doğalgaz dağıtım firması ile ‘Kazı İzin ve Yüzey Kaplama Onarımı Protokolü’ imzaladı. Proje kapsamında; Bayır, Camikebir, Düğerek, Emirbeyazıt, Karamehmet, Karşıyaka, Kiramettin, Müştakbey, Orta, Ortaköy, Yeniköy, Akçova Mahallelerinde tamamlama çalışması yapılacak.

Otogar yolunda ikinci etap çalışmaları devam ediyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Dirgeme-Yeni Otogar yolunda çalışmalarının devam ediyor. Projenin birinci etabı kapsamında Muğla Barosu ve AVM sapağı arasındaki yolda çalışmalar tamamlanarak trafiğe açıldı. İkinci etap kapsamında da asfalt sökümü tamamlanıp dolgu çalışmalarına başlandı.

Başkan Akdenizli, Verdiği Sözü Yerine Getiriyor

Seydikemer Belediyesi tarafından Cumhuriyet Mahallesi’ne yapılacak kapalı Pazar yeri ile vatandaşlar yaz ve kış aylarında alışverişlerini konforlu bir ortamda yapma imkanına kavuşacak.

Akçova mahallesinde 15 km yol açımı yapıldı

Menteşe Belediyesi tarafından yapılan yol çalışmaları kapsamında kırsaldan kente yollar güvenli ve modern bir görünüme kavuştu. 2023 yılında 53 bin 500 metrekare kilit parke taşı kaplama, 82 bin 426 metrekare beton yol kaplama, 20,5 kilometre yol açımı ve 700 kilometre yol tesviye çalışması yapılarak vatandaşların hizmetine sunuldu.

Başkan Akdenizli’den, Sürücü Adayları Ve Eğitmenlerini Sevindirecek Hamle

Seydikemer Belediyesi, mahallelerdeki yolların konforunu artırmak için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda Gerişburnu Mahallesi’nde sürücü adayları ve eğitmenlerinin kullandığı stabilize yolda asfalt çalışmaları başladı. 

“ÖNCELİĞİMİZ KONFOR VE DOĞA ODAKLI PROJELER HAYATA GEÇİRMEK”

Akdağ Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Akdağ, insan ve çevre odaklı projeler tasarladıklarını dile getirip, projeleri hakkında bilgi verdi. Akdağ, mimaride öncelik sadelik, konfor ve doğal dokunun korunması olduğunu belirtti.

Selimiye sakinlerinden Marmaris Belediyesi’ne tam not

Muğla'nın Marmaris ilçesindeki tatil merkezlerinden biri olan Selimiye'deki sahil bandı Marmaris Belediyesi'nin yaptığı çalışmayla daha modern ve konforlu bir görünüme kavuştu. Çalışma bölge sakinlerinin de beğenisini kazandı.

Diz Ağrıları Hayatınızı Kısıtlamasın

Diz ağrısı günlük hayatta hemen herkesin yaşadığı sorunların arasında yer alıyor. Oturuş pozisyonunun yanlışlığı, dizin yanlış kullanılması gibi masum nedenlerin yanında kireçlenme (kıkırdak aşınması), travma, eklem iltihaplanması ya da romatizmal hastalıklar da diz ağrılarına neden olabiliyor. Sosyal aktiviteleri kısıtlayan diz ağrılarından kurtularak hareketlerin özgürleşebilmesi için; hayat tarzının düzenlenmesi, diz çevresindeki kasların güçlendirilmesi, ilaç tedavisi gibi yöntemler uygulanabilirken, daha ciddi sorunlarda cerrahi müdahaleler gerekebiliyor. Bu alanda robotik protez cerrahisi hasta konforunu artıran bir yöntem olarak öne çıkıyor. Memorial Şişli Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Olcay Güler, diz ağrıları ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.

"Kök Hücre Tedavisi ile İngiliz hasta sağlığına kavuştu"

Kalça ağrısı şikayetiyle Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesi’ne başvuran 58 yaşındaki İngiliz hastaya yapılan tetkikler sonucunda kalça kireçlenmesi teşhisi konuldu. Yaşının genç olması ve daha konforlu 5-6 yıl geçirmesini sağlamak amacıyla kalça protezi yerine kök hücre nakli yapıldı.

Modern ve konforlu yaşamın alerji yaptığı ortaya çıktı

Çocuk Alerji ve Astım Akademisi Derneği'nin Herkes için Alerji başlığıyla düzenlediği 15'inci Uluslararası Çocuk Alerji ve Astım Kongresi Muğla Dalaman'da gerçekleştirildi. Çoğunluğu Türkiye'den olmak üzere dünyanın değişik ülkelerinden konunun uzmanı yaklaşık 500 hekimin katılımıyla gerçekleştirilen kongrede ilginç sonuçlar ortaya çıktı. Kongre sonrası değerlendirme yapan uzmanlar, modern ve konforlu yaşamın alerji yaptığını, aşırı hijyenin de çocuklara zarar verdiğini belirtti.

Bodrum’da sosyal belediyecilik taçlanıyor

Bodrum Belediyesi'nin vatandaşların plaj ve denizden hem ekonomik hem konforlu şekilde faydalanabilmesi için yarımadanın birçok yerine açtığı plaj kafelere bir yenisini daha ekledi. 22.'si Gerenkuyu'ya açılan Plaj Kafe düzenlenen törenle halkın hizmetine sunuldu.

FETHİYE’DE SAĞLIKLI TURİZM BELGELİ OTEL KAPILARINI AÇTI

Muğla’nın Fethiye İlçesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın, otellerde yeni tip Korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında açıkladığı kriterleri tamamlayan işletmeler için vereceği Sağlıklı Turizm Belgesi, alan oteller sezona başladı. Fethiye Otelciler Birliği (FETOB) Başkanı Bülent Uysal, Fethiye’ni 55 bin yatak kapasitesine sahip olduğunu bildirerek , “Tesislerimizin en az yarısını gerekli önlemler alınarak hizmet vermeye başlayacaktır. Fethiye bölgesine gelmek isteyen misafirlerimiz için her bütçeye ve konfora uygun en lüks tatil köyünden butik otele kadar tatil imkanı sunulmaktadır.” dedi.