Konservatuar Haberleri

Konservatuar Haberleri

Saatcı: Belediye Konservatuarı Kuracağız

Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, göreve gelmeleri halinde Fethiye Belediyesi bünyesinde Belediye Konservatuarını kuracaklarını açıkladı.

konservatuarın yeni eğitim-öğretim yılı başladı

Muğla Belediyesi tarafından öğrenci yetiştiren Muğla Büyükşehir Belediyesi konservatuvarı 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılınada düzenlenen açılış töreni ile merhaba dedi.

Çocukluğunda “Bu radyoda türkü okuyacağım” demiş

Fethiyeli Türk Halk Müziği sanatçısı Ahmet Günday, Fethiye’de düzenlenen cenaze merasimi ile son yolculuğuna uğurlandı. TRT İzmir Radyosu emekli sanatçılarından Ahmet Günday 77 yaşında vefat etti. Yıllarca Fethiye ve Ege yöresi türküleri seslendiren Bağlama Sanatçısı Ahmet Günday, karaciğer rahatsızlığı sonucu İzmir’de vefat etti. TRT repertuarlarına giren pek çok eseri bulunan Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuarı’nda öğretim üyeliği de yapan evli 2 çocuk babası Ahmet Günday’ın cenazesi doğum yeri olan Fethiye’nin Günlükbaşı Mahallesine getirildi. Günlükbaşı Civcili Ahmet Ağa Meydanı’nda pandemi tedbirleri altında yapılan cenaze merasimine ailesi, yakınları ve çok sayıda seveni katıldı. 

Fethiyeli Sanatçı Foça Mezarlığında toprağa verilecek

Fethiyeli Türk Halk Müziği sanatçısı Ahmet Günday 77 yaşında vefat etti. Yıllarca Fethiye ve Ege yöresi türküleri seslendiren Bağlama Sanatçısı Ahmet Günday, karaciğer rahatsızlığı sonucu İzmir’de vefat etti. TRT repertuarlarına giren pek çok eseri bulunan Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuarı’nda öğretim üyeliği de yapan evli 2 çocuk babası Ahmet Günday, 12 Mart Cuma günü Günlükbaşı Civcili Ahmet Ağa Meydanı’nda yapılacak cenaze töreninin ardından Foça Mahallesi Mezarlığı’nda toprağa verilecek.