Koruma Altına Haberleri

Koruma Altına Haberleri

Eski mezar taşları koruma altında

 Muğla'nın Milas ilçesinde yıpranmaya yüz tutmuş eski mezar taşları toplanarak koruma altına alındı.

MUĞLA'DA YABAN KEÇİLERİ GÖRÜNTÜLENDİ

Muğla Kavaklıdere İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli bekçi Taner Genel, nesli tükenme riski taşıdığı için koruma altına alınan yaban keçilerini ormanlık alanda görüntüledi.

Ortaca Belediyesi sığla ağaçlarını koruma altına alıyor

Kozmetik ve tıbbi alanda kullanılan ve nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan Muğla Ortaca Belediyesi mücavir alanı içerisinde bulunan sığla ağaçları Ortaca Belediyesi tarafından koruma altına alındı.

Muğla’da 842 yaşındaki ağaç koruma altında

Muğla'nın en yaşlı çınar ağaçları arasında gösterilen Menteşe Fadıl Mahallesindeki çınar ağacı, gelecek nesillere aktarılmak için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından koruma altına alındı.

Soğuk hava şahini de vurdu

İzmir'de kara yoluna düşen bir şahin, vatandaşlarca koruma altına alınarak Muğla'nın Bodrum ilçesine getirildi.

Bu çiçeği koparmanın cezası araba parası

Muğla sahil şeridinde Datça ve Sarıgerme'de sonbahar aylarında çıkan kum zambakları sahilleri süslemeye başladı. Uluslararası Doğa Koruma Birliği tarafından koruma altına alınan kum zambaklarını koparmanın cezası ise 80 bin lira.

Flamingo’yu sahilde görenler şok oldu

Bodrum'da yolu sahile düşen yavru flamingoyu gören yerli ve yabancı turistler, şaşkınlıklarını gizleyemedi. Flamingo koruma altına alındı.

Bodrum’da iguana alarmı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde 73 yaşındaki Saadet Ayaz, uyandığında bir iguana ile karşılaştı. Korkup ağacın başına çıkan hayvan uzun uğraşlar sonucu kurtarılarak koruma altına alındı.

Muhtar Gizli, “Sarnıçlarımızın restore edilmesini istiyoruz”

Fethiye’nin Karaçulha Mahallesi’nde 6 adet tarihi su sarnıcının bulunduğunu belirten Mahalle Muhtarı Mustafa Gizli, yetkililerden bu sarnıçların restore edilmesini talep etti. Muhtar Gizli, “Karaçulha Mahallesi’nin çeşitli bölgelerinde bulunun bu 6 sarnıcın bir an önce restore edilmesini istiyorum. Günümüzde böyle göçük vaziyette kalmasını istemiyoruz. Tarihimiz yok olmasın” dedi. 

Kedi ve köpekler odun sobası ile ısınıyor

Fethiye Belediyesi Geçici Hayvan Bakım Merkezi’nde koruma altına alınan kedi ve köpekler görevliler tarafından yakılan sobalarla soğuktan korunuyor.

FETHİYE KÖRFEZİ CARETTA YUVASI

Nesli tükenmekte olan ve bu yüzden uluslararası sözleşmelerle koruma altına alınan Caretta Caretta kaplumbağaları, Fethiye Körfezi’ni mesken tuttu. Fethiye’de yaz-kış körfezde bulunan ve balıkçılar tarafından balıklarla beslenen Caretta Caretta kaplumbağaları, yavrularla beraber görüntülendi. Fethiye Kordon Boyu’nda turistlerin ve halkın ilgisini çeken 5 Caretta Caretta amatör balıkçıların oltaları arasında gezindiler.

ÖLÜDENİZ'DE KUM ZAMBAKLARI KORUMA ALTINDA

Avrupa ve Türkiye'nin en zengin doğal alanlarından Akdeniz sahilleri, endemik ve nesli tehlike altında bir tür olan Likya kum zambakları Ölüdeniz Tabiat Parkı'nda koruma altına alındı.