Kovan Haberleri

Kovan Haberleri

Muğla'da iki proje faydalı model olarak tescillendi

Muğla'da meslek liselerinde üretilip geliştirilen “Gübre Robot” ve “Güvenli Arı Kovanı” projeleri, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından faydalı model olarak tescillenerek uluslararası bir kimlik kazandı.

Arı kovanları yandı

Muğla’nın Menteşe ilçesinde ormanlık alanda bulunan arı kovanlarından 6’sı yanarak kullanılmaz hale geldi.

Datça'daki Orman Yangınında Arı Kovanları Zarar Gördü

Muğla'nın Datça ilçesinde meydana gelen orman yangınında arı kovanları zarar gördü.

Kovancı'dan İstifa

AK Parti Fethiye Eski İlçe Başkanı ve AK Parti Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı olan Turhan Kovancı siyaseti bıraktığını açıkladı. 

İlçe Teşkilatı Görev Dağılımı Yaptı

AK Parti Fethiye İlçe Başkanlığı görevine Arif Bozyel’in atanmasının ardından görev dağılımı yapılarak, yürütme kurulu belirlendi.

İlçe Başkanı Turhan Kovancı Aday Adaylığını Açıkladı

Bir süredir AK Parti Fethiye İlçe Başkanlığı görevini yürüten Turhan Kovancı, istifa ederek Fethiye Belediye Başkanı aday adaylığını açıkladı. Fethiye’nin sorunlarının çözümü için mutlaka hükümet desteği alınması gerektiğini söyleyen aday adayı Kovancı, birlik beraberlik mesajları verdi.

Datça’da Aslan balığı tadım etkinliği

Akdeniz Koruma Derneği ve Tarım ve Orman bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel müdürlüğü işbirliğinde Datça Kovanlık Tabiat Parkı'nda yeni balık türlerinden Aslan Balığı tadım etkinliği düzenlendi. Çevre sakinlerinden büyük ilgi gören tadım etkinliğinde Aslan balığından özel olarak hazırlanan tarif, katılımcılara ikram edildi.

Jandarma ve Polise arılardan korunma ekipmanı

Ağustos-Ekim aylarında Türkiye’deki yaklaşık 9 milyona yakın arı kovanı varlığının yarısından fazlası çam balı üretimi için Muğla’ya geliyor.

Muğlalı arıcılara tır çarptı: 4 ölü, 1 yaralı

Edirne’nin Keşan ilçesinde tır ile arı kovanı taşıyan kamyonetin karıştığı kazada ilk bilgilere göre 4 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi ise yaralandı.

AK Parti Fethiye’de bayramlaşma töreni

AK Parti Fethiye ilçe başkanlığında düzenlenen bayramlaşma törenine AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz, Fethiye İlçe Başkanı Turhan Kovancı ve partililer katıldı.  

Turhan Kovancı’dan Öğrencilere Başarı Dilekleri

AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turhan Kovancı 17-18 Haziranda yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na  (2023-YKS) girecek olan öğrencilere iyi dilek ve temennilerde bulundu.

Kovancı, “Elhamdülillah sonuç bu!”

AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turhan Kovancı, Recep Tayyip Erdoğan’ın tekrardan Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından Cumartesi pazarında yapılan kutlamalarda açıklamada bulundu.

AK Parti Fethiye İlçe Teşkilatı Toplandı

Fethiye İlçe Başkanlığı görevine atandığı daha ilk gün yapmış olduğu açıklamada tüm teşkilatı toplama sözü veren Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Turhan Kovancı bu hayalini gerçekleştirmiş oldu. 

Milletvekili Gökcan, Fethiye’ye yapılan yatırımlar hakkında konuştu

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, Fethiye İlçe Başkanlığına atanan Başkan Turhan Kovancı’ya ‘hayırlı olsun’ demek ve partililerle helalleşmek için ziyarette bulundu.

KAYMAKAM KARAMAN’I MAKAMINDA ZİYARET ETTİ

Geçtiğimiz günlerde AK Parti Fethiye İlçe Başkanı olarak atanan Turhan Kovancı, Fethiye Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman’ı makamında ziyaret etti.

İLÇE BAŞKANI KOVANCI, MECLİS ÜYELİĞİNDEN İSTİFA ETTİ

Geçtiğimiz günlerde AK Parti Fethiye İlçe Başkanlığına atanan Turhan kovancı, Fethiye Belediyesi Meclis üyeliğinden istifa etti.

MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI YILDIRIM'DAN BAŞKAN KOVANCI’YA ZİYARET

Seydikemerli genç siyasetçi 28. dönem AK Parti Milletvekili aday adayı Yasin Ali Yıldırım, AK Parti İlçe Başkanı Turhan Kovancı’yı ziyaret etti.

MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI OTGÖZ, FETHİYE VE SEYDİKEMER’DE ZİYARETLERDE BULUNDU

14 Mayıs Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi çalışmalarına hızlı bir başlangıç yapan AK Parti Muğla Milletvekili Aday Adayı Yakup Otgöz, , AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turan Kovancı’ya “hayırlı olsun” ziyaretinde bulunup ardından Seydikemer’de Sivil Toplum Kuruluşu (STK) Başkanlarını ziyaret etti. Ziyaretlerde Seydikemerli başkanlardan Yakup Otgöz’e “tam destek” mesajı geldi.

TURHAN KOVANCI, GÖREVİ DEVRALDI

Ak Parti Fethiye İlçe Başkanlığı önünde yapılan ilçe başkanlığı devir teslim töreninde, Ak Parti Muğla Milletvekilli aday adayı Turgay Öztürk, görevini Turhan Kovancı’ya devretti. Törene, AK Parti milletvekili aday adayları, AK partililer, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı

KARAÇULHASPOR PLAY OFF’UN İLK AYAĞINA ÇIKIYOR

Muğla Süper Amatör ligi B Grubu'nda mücadele eden Karaçulhaspor, play off karşılaşmasının ilk maçı olan 1000A Yapı Ortaca Belediyespor ile yarın saat 14.00’da Karaçulha Kovanlık Sahası’nda karşılaşacak.

ARI KOVANINDA UYUŞTURUCU ELE GEÇİRİLDİ

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde jandarmanın yaptığı çalışmada arı kovanları içerisinde uyuşturucu madde ele geçirildi.

KARAÇULHA PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Fethiye Belediyesi tarafından düzenlenen bilgilendirme toplantısı ve Karaçulha Spor’un sezon açılışına özel halk konseri programı gerçekleştirildi. Karaçulha Kovanlık Futbol Sahası’nda düzenlenen programa Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vali Tavlı, Milas’taki kırsal mahallelerde vatandaşlarla buluştu

Muğla Valisi Orhan Tavlı, Milas'ın kırsal kesimin ihtiyaç ve taleplerini yerinde tespit etmek ve vatandaşlarla bir araya gelmek amacıyla Yusufça, Kayabaşı, Olukbaşı, Çamlıyurt, Ortaköy, Akkovanlık ve Çallı mahallelerini ziyaret etti.

TAB Başkanı Ziya Şahin, Orman Bakanı Kirişçi ile görüştü

Türkiye Arıcılar Birliği (TAB) Genel Başkanı Ziya Şahin, MAYBİR Başkanı Veli Türk ve MAYBİR Yönetim Kurulu Üyeleri ile Datça'da kontrol altına alınan yangın bölgesini ziyaret ederek, yangında kovanları yanan Arıcı Hüseyin Korkmaz ve diğer arıcılara geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Heykeller kovanlarda sanat eserine dönüştü

20 Mayıs Arı Günü etkinlikleri çerçevesinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Arı ve Arıcılık Topluluğu tarafından düzenlenen etkinlikte arı kovanlarına yerleştirilen heykeller, arılar tarafından balmumuyla kaplandı. Eserler düzenlenen sergide görücüye çıktı.

Akkovanlık İlkokulu Milas Halısı Dokuma ve Eğitim Merkezi’ne dönüştürüldü

Muğla'nın Milas içesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Esan Eczacıbaşı arasında imzalanan 'Geçmişin Tezgahında Geleceği Dokuyoruz' isimli işbirliği protokolü sonrasında halı dokuma faaliyetleri başlıyor.

Milas’ta Jandarma 23 Nisan’ı okulda kutladı

Muğla'nın Milas ilçesinde İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Akkovanlık Mahallesi'nde ikamet eden çocuklarla bir araya gelerek 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı.

Milas’ta “Geçmişin Tezgahında Geleceği Dokuyoruz” projesi hayata geçiyor

Coğrafi işaret sahibi Milas Halısı'nın geleneksel üretim yöntemlerinin öğretilmesi ve Çamlıbeylikyurdu-Akkovanlık bölgelerinde yaşayan kadınların gelir elde etmesine yönelik faaliyetler yürütmek amacı ile hazırlanan 'Geçmişin Tezgahında Geleceği Dokuyoruz' projesi Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde düzenlenen törenle hayata geçirildi.

Tarlalarını Eşekle Sürüyorlar

Fethiye’ye bağlı İnlice Mahallesi’nde çiftçilik yapan Ahmet ve Latife Kovantepe çifti traktör girmediği için tarlalarını eşekle sürüyorlar.90 yaşında olmasına rağmen çalışmaktan hiç vazgeçmeyen Ahmet Kovantepe ve eşi Latife Kovantepe çiftçilik yaparak hem üretip hem geçimlerini sağlıyorlar.

Köyceğiz’de 658 arıcıya 82 ton arı yemi dağıtıldı

Muğla'da yangından hasar gören ve ormanlarda yaşanan flora kaybı nedeniyle arısını kış ayında besleyebilmesi ve bahara güçlü kovanlarla hazır çıkabilmeleri içi Marmaris, Milas İlçelerinden sonra Köyceğiz İlçesinde 658 arıcıya 82 ton arı yemi dağıtıldı. Üç ilçede üç etapta toplam 2 bin 097 arıcının 487 bin 841 kovanı için 255 bin 480 kilogram arı yemi dağıtımı başladı.