Kozmetik Haberleri

Kozmetik Haberleri

Ortaca Belediyesi sığla ağaçlarını koruma altına alıyor

Kozmetik ve tıbbi alanda kullanılan ve nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan Muğla Ortaca Belediyesi mücavir alanı içerisinde bulunan sığla ağaçları Ortaca Belediyesi tarafından koruma altına alındı.

Türkiye’nin ilk tıbbi aromatik bitki dijital kütüphanesi kuruluyor

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Kozmetik Ürünler Uygulama ve Araştırma Merkezi (KOZMER) Müdürü Prof. Dr. Nazan Demir, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına sunduğu proje ile Türkiye'de ilk defa tıbbi, aromatik ürünler bitki dijital kütüphanesi kurulacağını belirtti.

KOZMER’den Bitkisel Üretim ve Doğal Kozmetik üretimi eğitimi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) bünyesinde kurulan Türkiye'nin ilk ve tek Kozmetik Ürünler Uygulama ve Araştırma Merkezi (KOZMER), Muğla Özel Eğitim Meslek Okulu öğrencilerini ağırladı.

YAKUT MED FUARDA YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

34. Uluslararası Medikal Estetik & Anti-Aging Ve Profesyonel Kozmetik Ürün Ve Ekipmanları fuarı İstanbul’da gerçekleşti. 17-20 Mart tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar Rumeli Salonu’nda yapılan fuara Yakut Med ekibi de katıldı. Yakut Med fuarda yoğun ilgi gördü.

Mersin’de 10 milyon lira değerinde ’balina kusmuğu’ ele geçirildi

Mersin'de 10 milyon lira değerinde, kozmetik sanayisinde kullanılan ve 'balina kusmuğu' olarak bilinen 42 kilo 750 gram 'ambergris' maddesi ele geçirildi.

Pandeminin parlayan sektörü kozmetik sanayi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) bünyesinde Menteşe'nin Yerkesik Mahallesi'nde Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) desteği ile açılan Kozmetik Ürünler Uygulama ve Araştırma Merkezi, ürettiği doğal sıvı sabun, kolonya, hijyenik ürünler ve deterjanlar ile bölge insanının ilgi odağı oluyor.