Kuran Haberleri

Kuran Haberleri

Muğla'da "Vekaletle Kurban Organizasyonu ve Yaz Kur'an Kursları" tanıtım toplantısı düzenlendi

Muğla İl Müftülüğü, "Vekaletle Kurban Organizasyonu ve Yaz Kur'an Kursları" konulu tanıtım toplantısı düzenlendi.

Köyceğiz’de Müftülük personeline ilk yardım eğitimi verildi

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde ilk yardım eğitimi alan Kur’an kursu öğreticileri, sertifikalarını aldılar.

Akçaova Erkek Kuran kursu hizmete açıldı

Hacı Mehmet Fikret Çiçek Akçaova Erkek Kur'an Kursu alınan ruhsat ve izinler sonucunda hafızlık eğitimi vermeye başladı.

Büyükşehir 8 Yılda 19 Milyon Yerel Tohum Dağıttı

Türkiye’nin en donanımlı ve kapsamlı yerel tohum merkezini kuran, bugüne kadar tüm Türkiye’ye 18 Milyon yerel tohum dağıtan Muğla Büyükşehir Belediyesi 2024 yılı için dikimi yapılan, 120 çeşit yerel türden oluşan 1 Milyon tohumun dağıtımını tamamladı. Büyükşehir Belediyesi böylece bugüne kadar ülke genelinde 19 Milyon yerel tohum dağıtım rakamına ulaştı.

Fethiye Müftüsünden Yetişkin Öğrencilere Ziyaret

Fethiye İlçe Müftüsü Kamil Oktay yetişkin kuran kursu öğrencilerini ziyaret etti.

Başkan Adayı Kökten, “Unutmadık! Unutmayacağız!”

Fethiye Ülkü Ocakları tarafından Ege Üniversitesi'nde teröristlerce şehit edilen Fırat Yılmaz Çakıroğlu hayrına Kuran-ı Kerim okutuldu.

Başkan Adayı Kökten, Ülkü Ocaklarında Düzünlenen Kuran-I Kerim Tilaveti'ne Katıldı

Cumhur İttifakı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, Fethiye Ülkü Ocaklarının düzenlemiş olduğu Kuran-ı Kerim tilaveti'ne katılım sağladı.

1 Milyon Yerli Tohum Dağıtımı Başladı

Türkiye’nin en donanımlı ve kapsamlı yerel tohum merkezini kuran, bugüne kadar tüm Türkiye’ye 18 Milyon yerel tohum dağıtan Muğla Büyükşehir Belediyesi 2024 yılı için dikimi yapılan ürünlerden elde ettiği tohumların kurutulması ve kontrol işlemlerini tamamladı. 120 çeşit yerel türden oluşan tohumların dağıtımına 1 Şubat 2024 itibari ile başlandı.

“Haydi Çocuklar Camiye” Projesi Tatilde De Devam Etti

Muğla’nın Fethiye ilçesinde yarıyıl tatilinin keyfini manevi bir atmosferle taçlandırmak için “Haydi Çocuklar Camiye Projesi” kapsamında mahallelerde çocuklar Söğütlü Mahalle Camii'nde bir araya geldi.

1 Milyon Yerel Tohumun Dağıtımına Başlıyor

Türkiye’nin en donanımlı ve kapsamlı yerel tohum merkezini kuran, bugüne kadar tüm Türkiye’ye 18 Milyon yerel tohum dağıtan Muğla Büyükşehir Belediyesi 2024 yılı için dikimi yapılan ürünlerden elde ettiği tohumların kurutulması ve kontrol işlemlerini tamamladı. 120 çeşit yerel türden oluşan tohumların dağıtımına 1 Şubat 2024 itibari ile başlanıyor.

Köyceğiz’de 4-6 yaş Kur’an Kursu öğrencileri Kur’an’a geçti

Muğla’nın Köyceğiz İlçe Müftülüğüne bağlı 4-6 yaş Kur'an Kurslarında okuyan minik öğrenciler yarıyıl tatiline Kur’an-ı Kerim okumaya başlama sevinci ile girecek. 4-6 yaş Kur'an Kurslarında eğitim gören öğrenciler karne töreni, elif cüzünü bitirme ve Kur'an'a geçme törenleri ile Cuma günü yarıyıl tatiline çıkacak.

Yanıklar Merkez Cami’nde Sabah Namazı Buluşması

Fethiye İlçe Müftüsü Kamil Oktay tarafından düzenlenen programda Aziz Şehitlerimiz ve Gazze Şehitleri için dua edildi.

Köyceğiz'de Minik Öğrencilerden Kocaman Yardım

Muğla’nın Köyceğiz İlçe Müftülüğü'ne bağlı 4-6 yaş Kuran kurslarında okuyan öğrenciler Filistin için yardım kampanyası başlattı.

Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışmasında Muğla’yı, Polat temsil edecek

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen “Sada Kur’an-ı Kerim Güzel Okuma Yarışması” Milas Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde yapıldı.

Fethiye’de Kur’an Kursu Dualarla Açıldı

Fethiye'de hayırsever vatandaşın bağışı ile eğitim - öğretime başlayan Mıstan / Oğlu Niyazi Kacar Kur'an Kursu, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Kaymakam Ertaş kermes açılışına katıldı

Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Fethiye İlçe Emniyet Müdürü Kayhan Dadaşoğlu ile birlikte Fethiye İlçe Müftülüğü, Karaçulha 15 Temmuz Şehitleri Erkek Kuran Kursu ve Çamköy Hz. Fatıma Kız Kuran Kursu'nun ihtiyaçları için düzenlenen yardım kermesinin açılışına katıldı.

Fethiye İlçe Müftülüğü Yardım Kermesi Düzenliyor

Fethiye İlçe Müftülüğü, Karaçulha 15 Temmuz Şehitleri Erkek Kuran Kursu ve Çamköy Hz. Fatıma Kız Kuran Kursu’nun ihtiyaçları için yardım kermesi düzenliyor. Fethiye İlçe Müftüsü Kamil Oktay, düzenlenecek kermes ile ilgili bilgileri mikrofonlarımıza aktardı.

48 saat boyunca çalışıp ortaya dijital oyunlar çıkaracaklar

 Muğla’nın Bodrum ilçesinde düzenlenen ve 2 gün sürecek dijital oyun geliştirme yarışması başladı. Bodrum’da kamp kuran yarışmacılar, 48 saat oyun geliştirecek.

Yaz Kur'an Kursu'na katılan öğrenciler ödüllendirildiler

Muğla Menteşe Müftülüğü bünyesinde yatılı olarak açılan ve 5 hafta boyunca devam eden kursun sonunda düzenlenen programda öğrenciler ödüllerini aldı.

Yaz Kur'an Kursları Eğitim ve Öğretime Devam Ediyor

Muğla'da camilerde yaz kuran kursları verilmeye devam ederken aynı zamanda öğrencilere çevre ahlakı, teknoloji ve tütünün zararları hakkında eğitim veriliyor.

Kur’an kurslarında seminerler de veriliyor

Muğla’nın Köyceğiz ilçesi Kur’an kurslarında dini bilgilerin yanında seminerler de veriliyor.

Koray Avcı sahne performansıyla coşturdu

Güçlü sesi ve eşsiz sahne performansıyla yediden yetmişe herkesin gönlünde taht kuran ünlü sanatçı Koray Avcı, önceki akşam Bodrum Antik Tiyatro sahnesinde sevenlerini coşturdu.

Kur'an-ı Kerime Geçen Öğrencilere Elbise ve Tişört Hediye Edildi

Çalış Mahallesi'nde bulunan Hz. Ali Camii Yaz Kur'an Kursu, manevi duyguların yoğun yaşandığı bir etkinliğe ev sahipliği yaparak Kur'an-ı Kerim eğitimini başarıyla tamamlayan öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Trafik Polisinden Kur’an Kursu Öğrencilerine Trafik Eğitimi

Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Amirliği ve Toplum Destekli Büro Amirliği koordinelerinde Kur’an kursu öğrencilerine olası kazalara karşı güvenli trafik eğitimi verildi.

Yaz Kur’an Kursları Yoğun Katılımla Devam Ediyor

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her sene camilerde ve Kuran Kurslarında milyonlarca çocuğun Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler öğrendiği "Yaz Kur’an Kursları" 3 Temmuz 2023 Pazartesi günü eğitime başladı. Yatağan’da da “Yaz Kur'an Kursları” yoğun katılımla devam ediyor.

Muğla’da Kur’an Kursları Açıldı    

Yaz mevsiminin gelmesiyle ve eğitim öğretim yılının sona ermesiyle birlikte öğrencilerin vakit geçirip Kur’an-ı Kerim öğrendiği Kur’an kursları bugünden itibaren açıldı.

Fethiye’de ‘Madrigal’ Gecesi

2007’den bu yana birçok şarkısıyla müzikseverlerin gönlünde taht kuran ‘Madrigal’, Telmessos Antik Tiyatro’da konser vererek hayranları ile buluştu.    

“İlk Orucum, İlk Hatıram” kompozisyonu tamamlandı

Fethiye Müftülüğünün düzenlediği Fethiye İlçe Müftülüğü bünyesindeki ihtiyaç odaklı Kur’an Kursu öğrencileri arasında “İlk Orucum, İlk Hatıram” konulu kompozisyon yarışması tertip edildi.

MARMARİS TURGUT MAHALLESİ SAKİNLERİ İFTARDA BULUŞTU

Marmaris Belediyesi’nin kırsal mahallelerde iftar sofraları kuran Marmaris Belediyesi, Turgut Mahallesi sakinlerini iftarda buluşturdu.

EVİNDE UYUŞTURUCU İMAL DÜZENEĞİ KURMUŞ

Muğla’nın Yatağan ilçesinde, evinde uyuşturucu imal düzeneği kuran şahıs Jandarma ekiplerinin operasyonu ile yakalandı.