Kurban Haberleri

Kurban Haberleri

Bayram Tatilinden Sonra İşlerde Durgunluk Yaşanıyor

9 günlük Kurban Bayramı tatilinin sona ermesi ile Fethiye’de sezon normale döndü. Cuma pazarı esnaflarından Özkan Karabulut ise Fethiye’de bayram zamanı yoğunluk yaşandığını belirterek, “Bayramdan sonra işler stabil hale geldi” dedi.

Marmaris’te 9 Günde 3 Bin Ton Çöp Toplandı

Kurban Bayramı tatilinden yararlanmak isteyen on binlerce turist Marmaris’e akın etti. Tatil boyunca yoğun mesai harcayan Marmaris Belediyesi temizlik emekçileri, 9 günlük sürede yaklaşık 3 bin ton çöp topladı. Zabıta da yasak yerlere park, seyyar satıcılık, inşaat yasağına uymama gibi konularda 438 adet işlem yaptı.

Muğla’da 9 günde 23 milyon TL trafik cezası kesildi

9 günlük Kurban Bayramı tatilinde yaklaşık 3 milyon 500 bin yerli turisti ağırlayan Muğla’da Muğla Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme ve Bölge Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri havadan ve karadan denetimlerini sürdürdü.

Akyaka'da yoğunluk devam ediyor

Kurban Bayramı tatilinin son gününde Muğla'nın en önemli günübirlik tatil beldelerinden 'Sakin Kent' unvanlı Ula'nın Akyaka Mahallesi'nde yoğunluk devam ediyor.

Muğla İl Jandarma Trafik Ekiplerinden Anlamlı Bayram Sürprizi

Muğla İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, Kurban Bayramı dolayısıyla yol kontrol noktalarında sürücülere anlamlı bir sürpriz yaptı. Trafik ekipleri, sürücülere üzerinde trafik bilgilendirme mesajları bulunan çiçekler dağıtarak bayramlarını kutladı.

Tatilciler Dönüş Yoluna Geçti, Kilometrelerce Araç Kuyruğu Oluştu

Bayram tatilinin Bodrum’da geçiren yerli turistler kurban bayramının bitesiyle birlikte yola çıkmaya başladı. Uzun araç kuyruklarının oluştuğu ilçede 12 saate 20 bin araç çıkış yaptı.

Köyceğiz’de Bayram Hareketliliği Yaşandı

Muğla’nın Köyceğiz ilçesine gelen yerli ve yabancı misafirler, Kurban Bayramı tatili nedeniyle yoğunluk oluşturdu.

‘Sakin Kent'te 4 Günde 200 Ton Çöp Toplandı

Günübirlik tatilcilerin akın ettiği, 6 bin yerleşik nüfusa sahip Ula'nın ‘Sakin Kent' unvanlı Akyaka Mahallesi, Kurban Bayramı tatilinde günlük 80 bin kişiye ulaştı.

Tatilcilerin dönüş çilesi başladı

9 günlük Kurban Bayramı tatili için Muğla’ya araçları ile gelen tatilcilerin dönüşü Kurban Bayramı’nın son gününde başladı. Fethiye, Ortaca, Dalaman, Köyceğiz, Datça ve Marmaris’te tatil yapan ve sabah saatlerinde otellerinden ayrılan tatilciler Menteşe ilçesi girişinde uzun kuyruk oluşturdu.

Satılamayan Kurbanlıkları Et ve Süt Kurumu Alacak

Kurban Bayramı nedeniyle yetiştiriciler tarafından hayvan pazarlarına getirilen ancak satılamayan hayvanlar, Et ve Süt Kurumu  tarafından kurbanlık hayvan alım tarifesi üzerinden satın alınacak

Fethiye Kaymakamı Ertaş, Bayram Ziyaretlerini Sürdürüyor

Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Kurban Bayramı nedeniyle birtakım ziyafetler gerçekleştirdi.

Fethiye’de kasaplarda ‘Kurban Bayramı’ yoğunluğu

Fethiye’de Kurban Bayramı'yla birlikte kestirdikleri kurbanlıkları veya dağıtılan kurban etlerini kıyma olarak değerlendirmek isteyen vatandaşlar, kasaplarda yoğunluk oluşturdu.

Muğla’da Bayramlaşma Töreni Yapıldı

Kurban Bayramı dolayısıyla Muğla Valiliği tarafından bayramlaşma programı Muğla Valilik Bahçesinde gerçekleştirildi.

Köyceğiz'de Kurban Bayramı kutlamaları camide başladı

 Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde tüm Türkiye'de olduğu gibi Kurban Bayramı namazında camiler doldu taştı. Bazı camilerde vatandaşlar cami dışında namaz kılmak zorunda kaldı.

İmamoğlu Bodrum'da bayram tatilinde

Kurban Bayramı tatili için Bodrum'a gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayram namazını Amiral Turgutreis Karabağ Camii'nde kıldı.

Başkan Acar Ünlü, Merhum Belediye Başkanlarını Unutmadı

Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, Kurban Bayramı’nın arifesinde merhum belediye başkanlarının ve aile büyüklerinin kabrini ziyaret etti.

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Kurban Bayramı Töreni Düzenlendi

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Kurban Bayramı vesilesiyle bayramlaşma töreni düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesi Kurban Bayramı’na hazır

Muğla Büyükşehir Belediyesi vatandaşların sorunsuz bir bayram geçirmeleri için tüm birimleri ile Kurban Bayramı hazırlıklarını tamamladı.

Başkan Aras Kurban Bayramı’nı kutladı

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras vatandaşların Kurban Bayramı’nı kutlayan bir mesaj yayımladı.

Kaymakamlıkta Bayram Kutlaması

Kurban bayramı  sebebiyle Fethiye'de Kaymakamlık tarafından bayramlaşma merasimi düzenlendi.

Marmaris Kaymakamı Kaya: "Kurban bayramına hazırız"

 Üç günlük Kurban Bayramı ve 9 günlük bayram tatili öncesinde turizmin gözde tatil merkezlerinden olan Muğla'nın Marmaris ilçesi Kaymakamı Nurullah Kaya alınan güvenlik tedbirlerini açıkladı.

Yeni otogar yolu hizmete açıldı

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın Kurban Bayramı öncesi hizmete açılması için söz verdiği Muğla’nın Menteşe ilçesindeki yeni otogara ulaşımı sağlayan yolda başlayan genişletme çalışmaları sonrası asfaltlanarak dört şeritli hizmete girdi.

Valisi Akbıyık’tan Kurban Bayramı mesajı

Muğla Valisi İdris Akbıyık Kurban Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında, bayramların paylaşmanın, yardımlaşmanın, kardeşlik ve dayanışmanın en güzel örneklerinin sergilendiği, dargınlıkların unutulduğu, kırgınlıkların sona erdiği, ailelerin bir araya geldiği özel zamanlar olduğunu açıkladı.

Vekil Yakup Otgöz'den Kurban Bayramı Mesajı

AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz yayımladığı bayram mesajında 'Kurban Bayramının Ülkemiz ile birlikte İslam âlemine hayırlar getirmesini, rahmet ve bereketinin sıkıntılardan kurtuluşa vesile olmasını temenni ediyorum.' ifadelerine yer vererek, şunları kaydetti.

Başkan Akdenizli Kurban Bayramı’nı Kutladı

Seydikemer Belediye Başkanı Önder Akdenizli, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda tüm İslam Âleminin Kurban Bayramı’nı kutladı.

Başkan Ünlü: 'Her günümüz bayram sevinci içinde geçsin'

 Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü tüm halkın Kurban Bayramı’nı kutlayarak, “Bayramın tüm kalplere sevgi, yüzlere gülümseme, vicdanlara iyilik getirmesini diliyorum” dedi.

Marmarisli turizmciler Kurban Bayramı'na hazır

 Dünyanın ve ülkemizin en popüler tatil kentlerinden olan Muğla'nın Marmaris ilçesinde yaz sezonu yoğunluğu devam ederken, turizmciler Kurban Bayramı için de tatilcileri beklemeye başladı. Turizmciler, tatilcilere sahte tatil siteleri konusunda da uyarıda bulundu.

Jandarma’dan Bayram öncesi 375 personel ile huzur ve güven uygulaması

Muğla İl Jandarma Komutanlığı ekipleri 9 günlük Kurban Bayramı tatili öncesi sorumluluk bölgesinde bulunan aranan şahısların yakalanmasına yönelik ‘Huzur ve Güven’ uygulamasında 8’i kesinleşmiş hapis cezası olmak üzere çeşitli suçlardan aranan toplam 41 şahsı yakaladı.

Başkan Köksal’dan Kurban Bayramı’nı mesajı

Menteşe Belediye Başkanı Şehir Plancısı Gonca Köksal, Kurban Bayramı’nı yayımladığı yazılı bir mesaj ile kutladı.

Tarım İl Müdürlüğü ekipleri Kurban Bayramında sahada olacak

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Kurban Bayramı nedeniyle vatandaşları ve yetiştiricileri bilgilendirmek amacıyla hazırladığı ‘Kurban Rehberi’ni il genelinde dağıtıma çıkardı. Rehberde, kurbanlık seçimi, kesimi ve et saklama şartları hakkında ihtiyaç duyulan tüm bilgiler yer alıyor. İl ve İlçe Tarım Müdürlüklerinde görevli veteriner hekimlerin görev alacağı Kurban Danışma Masaları da 14 ve 15 Haziran tarihlerinde vatandaşlar için kurulacak.