Kurtarma Çalışmaları Haberleri

Kurtarma Çalışmaları Haberleri

Büyükşehir İtfaiyesi Bayram’da 134 Olaya Müdahale Etti

9 günlük Ramazan Bayramı sürecinde yerli ve yabancı binlerce turiste ev sahipliği yapan Muğla’da, Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri vatandaşların güvenli bir tatil geçirmesi için 134 olaya müdahale etti. Ekipler ayrıca Antalya’da yaşanan teleferik kazasında kurtarma çalışmalarına katıldı.

Amos Antik Kentinde Kazı Çalışmaları Devam Ediyor

Muğla’nın Marmaris ilçesi Turunç Mahallesi’nde binlerce yıllık geçmişiyle tarihe ışık tutan Amos Antik Kenti’ndeki kazı çalışmaları sürüyor. Bu yıl çalışmalar tiyatro, sahne ve merdivenlerde yoğunlaştırıldı.

Karaca MAG’ın yeni gönüllülerine sertifikalarını takdim etti

Toplumda afet duyarlılığının gelişmesi, afet öncesinde hazırlıklı olunması ve olası afetlerde meydana gelen olaylarda arama kurtarma çalışmalarına katılması için kurulan Mahalle Afet Gönüllüleri ve Acil Müdahale Fethiye ekibinin (MAG) yeni gönüllüleri, düzenlenen yemin töreninin ardından sertifikalarını aldılar.

RUS GENÇLER KURTARMA FAALİYETİNE KATILDI 

Fethiye’de yaşayan Rus vatandaşlar deprem bölgesine giderek, kurtarma çalışmalarına katıldı. 23 kişiden oluşan Rus gençleri AFAD ile koordine olarak deprem bölgesi Hatay’da enkaz altına kalan depremzedeleri kurtarma faaliyetine dâhil oldu

DEPREM BÖLGESİNDEN GETİRİLEN KÖPEK SAĞLIĞINA KAVUŞTURULDU

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından gönüllü olarak deprem bölgesine giden Marmaris AKUT ekibi Hatay Kırıkhan Cumhuriyet Mahallesi'nde arama kurtarma çalışmalarında görev aldı.

BODRUMLU EKİPLER ONLARCA CAN KURTARDI

7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremle felaketi yaşayan Türkiye'de tüm kentlerden yardımlar ve arama kurtarma çalışmaları için bölgeye ekipler ulaşırken Muğla'nın Bodrum ilçesinde faaliyet gösteren arama kurtarma ekipleri de deprem bölgesinde çalışmalar yürüttü.

MAG-AME DEPREM BÖLGESİNDEN İLÇEYE DÖNDÜ

Deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmalarına katılan Datça Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Derneği (MAG-AME) ekibi çalışmalarını tamamlayıp ilçeye döndü.

AKUT FETHİYE EKİBİ 21 VATANDAŞI ENKAZ ALTINDAN KURTARDI

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremin ardından Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde arama kurtarma çalışmalarında yer alan AKUT Fethiye ekibi, görevini tamamladı ve Fethiye’ye geri döndü.

MARMARİS BELEDİYESİ EKİPLERİ BABA VE 3 KIZINI SAĞ KURTARDI

Hatay'ın Antakya ilçesinde arama kurtarma çalışmalarını sürdüren Marmaris Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (MABKE) depremin 63'üncü saatinde Suriyeli bir baba ve üç kızını enkaz altından sağ olarak çıkardı.

SEYDİKEMER BELEDİYESİ EKİPLERİNDEN DUYGULANDIRAN YARDIM

Cumhuriyet tarihinin en büyük deprem felaketini yaşayan Türkiye, tek yumruk oldu. Vatandaşlar 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin açtığı yaraları sarmak için seferber oldu. Seydikemer Belediyesi tarafından deprem bölgelerinde arama kurtarma çalışmalarına destek olmak için araçlarla hareket eden ekiplere, Antalya’da hayırseverler tarafından yakıt desteği sağlandı. 

FETHİYE AKUT EKİBİ HATAY’DA

Fethiye Akut Ekibi Hatay Kırıkhan’da arama kurtarma çalışmalarına devam ediyorlar.

YIKILAN BİNA VE YERLEŞİM YERLERİNİN HALİ ÜZÜNTÜ YARATTI

Sabah saatlerinde Türkiye'de büyük bir yıkım ve korkuya sebep olan 7.7 büyüklüğündeki deprem sonrasında arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

MAHSUR KALANLARI İTFAİYE EKİPLERİ KURTARDI

Fethiye’de yağmur nedeniyle su basan evlerde mahsur kalanlar, itfaiye botu ve iş makineleriyle kurtarıldı.

İbrahim Tatlıses’in yardımına dargın olduğu oğlu koştu

Muğla Bodrum'da sabah saatlerinde kaza geçiren İbrahim Tatlıses'in yanına ilk gelen, araları açık olan oğlu Ahmet Tatlıses oldu. Oldukça telaşlı görünen Ahmet Tatlıses, kurtarma çalışmalarını yakından takip edip mahkemelik olduğu babasına yardımcı olmak için koşturdu. Kazadan sonra hastaneye babasının yanına giden Ahmet Tatlıses'in babasının başından ayrılmadığı belirtildi.

Yaralıyı bırakıp basına saldırdılar

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bir otomobil ile kamyonetin karıştığı kazada 4 kişi yaralandı. Yaralılardan biri sıkıştığı otomobilden güçlükle çıkarıldı. Kurtarma çalışmaları esnasında yaralı yakınları, yaralıyı bırakıp görevini yapan basın mensuplarına saldırdı.

Akyaka'da lodos tekne batırdı

Muğla’nın Ula ilçesine bağlı Sakin Kent unvanlı Akyaka Mahallesinde deniz seviyesi yükseldi, oluşan dalgalar sonucu bir tekne kurtarma çalışmalarına rağmen su alarak battı.

Köyceğiz’de orman yangını büyüdü, 3 kişi mahsur kaldı

Muğla Köyceğiz'de başlayan orman yangınlarına müdahale etmek üzere yola çıkan araç içerisinde bulunan 3 kişinin mahsur kaldığı, AFAD ekiplerinin yaptığı anonsla bildirildi. Başlatılan kurtarma çalışmalarında ekipten bir kişiye ulaşıldı. Ekiplerin mahsur kaldığı Kayabaşı mevkiindeki yangın havadan görüntülendi.

Fethiye’de tur teknesi battı, 1’i çocuk 3 yaralı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde günübirlik tur teknesi battı. 37 yolcu 3 mürettebatın bulunduğu teknedeki yolculardan 1'i çocuk 3 kişinin yaralandığı öğrenildi. Ekiplerin kurtarma çalışmaları devam ediyor.

AKUT’a önemli destek 

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ve iştiraki Fethiye Güç Birliği Turizm Tanıtım ve Ticaret Limited Şirketi (FGB), arama kurtarma çalışmalarında kullanılmak üzere piyasa değeri 100 bin TL olan ekipman alarak Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Fethiye Ekibi’ne teslim etti. FTSO Başkanı Osman Çıralı, Fethiye’nin 1. Derece deprem bölgesi olduğunu hatırlatarak, “Deprem, sel, heyelan felaket anında vatandaşımızın yanında olan arama kurtarma çalışmalarında ön safta yer alan AKUT’ta ne kadar teşekkür etsek azdır. Bölgemizin deprem bölgesi olduğunu unutmadan hazırlıklı olmalıyız. Tüm felaketlerde yanımızda olan AKUT Fethiye Ekibi’ne destek olmak için, ihtiyaç duyulan ekipmanların temin edilmesini sağladık” diye konuştu.

Dumandan etkilenen tavşana kalp masajı yaptılar

Muğla’nın Fethiye ilçesinde bir evde çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürülürken evde bulunan bir kuş ve tavşan telef oldu. İtfaiye ekiplerinin tavşanı kurtarma çalışmalarından sonuç alınamadı.