Kurutma Haberleri

Kurutma Haberleri

Meyve Sebze Kurutma Tesisi İle Dört Mevsim Üretim

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Fethiye Karaçulha Toptancı hali içerisinde kurulan Meyve Sebze kurutma tesisi üreticilerin ellerinde kalan ürünleri değerlendirmesine aynı zamanda katma değeri yüksek ürün elde etmesini sağlamaya devam ediyor.

Dalaman’da incir fidanları dağıtıldı

Muğla’nın Dalaman ilçesinde 200 adet incir kurutma kereveti ve 400 adet Dalaman İnciri Fidanı dağıtıldı.

Karabağlar Yaylası, inilen tek yayla

Muğla’nın Menteşe ilçesindeki Karabağlar Yaylası, çıkılan değil inilen tek yayla olma özelliğini taşıyor. Karabağlar Yaylası, Muğlalıların kışlık kurutmalık sebze ve meyve ambarı olmasının yanında turizme de hizmet veriyor.

‘Askıda kurutmalık’ yok satıyor

Muğla’nın Menteşe ilçesinde manavlar tarafından askıda kurutulan kışlık kurutmalar iç piyasanın yanında yurt dışından da büyük talep görüyor.

Kış hazırlığı renkli görüntüler oluşturdu

Muğla'da yerli dolmalık biberin yaz aylarında toplanması ile birlikte kışlık hazırlığı yapan kadınlar biberlerini temizledikten sonra evlerinin balkonlarına asarak kurutmaya başlaması renkli görüntüler oluşturuyor.

Muğla’da organik salça mevsimi

Yaz aylarının son günlerinin yaşandığı Muğla’da, kışlık yiyecek telaşı da başladı. Özellikle kırsal kesimlerde biber, domates, bamya, patlıcan, börülce gibi kurutmalıklar devam ederken, salça yapımı da tüm hızıyla devam ediyor.

MUĞLA JANDARMASINDAN ‘KÖKÜNÜ KURUTMA' OPERASYONU

Muğla'nın üç ilçesinde İl Jandarma ekipleri tarafından uyuşturucu ile mücadele çerçevesinde Fethiye, Ortaca, Dalaman ve Köyceğiz ilçelerinde düzenlenen 'Kökünü kurutma' operasyonunda 15 şüpheli gözaltına alındı.

Menderes Havzası’nın ürünü olarak bilinen incir Dalaman’da da üretilmeye başlandı

Türkiye'de sadece Aydın ve İzmir illerinin Menderese Nehirlerine bakan kıyı ve dağlarda yetişen kurutmalık incir, Muğla'nın Dalaman ilçesinde de yetiştirilmeye başlandı. Dalaman Gürleyk Mahallesi'nde, deneme üretimleri tamamlanan ve oldukça başarılı sonuçlar alınarak kuru incir üretiminin başlaması ile bölgenin yeni ürünü Gürleyk İncir Şenliğiile tanıtıldı. İlçe Kaymakamı Mesut Yakata, incirin Dalaman'a çok iyi adaptasyon sağladığını belirterek bölgede yeni bir ürünle üreticiye ek gelir sağlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Yatağan Bizim Karar Bizim!

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından Yatağan ilçesine yapılması planlanan "Arıtma Çamuru Kurutma, Yakma ve Enerji Üretim Tesisi" projesine karşı çıkan ilçe halkı, harekete geçti. İmza kampanyası başlatan Yatağan Belediyesi’ne destek veren vatandaşlar, geçmişte hava ve çevre kirliliği ile zor günler geçiren Yatağan’a "Arıtma Çamuru Kurutma, Yakma ve Enerji Üretim Tesisi"nin kurulmasını istemiyor.

Meyve sebze kurutma makinesi alınacaktır

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre, Tokat İl Tarım Ve Orman Müdürlüğü tarafından, Meyve Sebze Kurutma, Paketleme Ve Depolama Tesisi Makine Ekipman Alımı mal alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır.

Bu kez saç kurutma makinesinden çıktı

Fethiye’de düzenledikleri başarılı operasyonlarla  uyuşturucu tacirlerine göz açtırmayan Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü Narkotik ekipleri, başarılı bir operasyona daha imza attı. Şimdiye kadar akla hayale gelmeyen yerlere uyuşturucu madde saklandığına şahit olan Fethiye Narkotik polisleri, yaptıkları operasyonda yine hayretler içerisine düştü. Bu kez uyuşturucu, saç kurutma makinesinden çıktı.

İNCİRKÖY’E 3 MİLYON TL’LİK YATIRIM

Tarım ve Orman Bakanlığının “Itri ve Tıbbi Bitkiler ile Boya Bitkileri Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi” kapsamında, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Fethiye İlçesine bağlı İncirköy Mahallesinde muhtarlar ve üreticilerle birlikte bir toplantı yaptı. Muhtarların ve üreticilerin istek ve sıkıntılarını dinleyen Saylak “ Üreticiler birlik olursa başarıya ulaşırız. İri olacağız, diri olacağız. Siz üreticilerimizin her zaman yanındayız” ifadelerini kullandı. Adaçayı, kekik, lavanta gibi tıbbi aromatik bitkilerin yetiştirildiği İncirköy’de, projenin ilerleyen aşamalarında işleme ve kurutma tesislerinin kurulup yörede tıbbi bitkiler turizminin de olabileceği kaydedildi. Yıllarca tütün üretimi gerçekleştiren ve bu işten gelir elde edemeyince tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliğine soyunan İncirköy Mahallesi’nde, lavanta, adaçayı, kekik ve defne yetiştiriciliği öne çıktı. 3 bin dekarlık hedefin konulduğu İncirköy’de, 3 milyon TL’lik yeni yatırım yapılacak.