Kuşun Haberleri

Kuşun Haberleri

Fethiye’de 30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkusu

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıldönümü Türkiye genelinde olduğu gibi Muğla’nın Fethiye ilçesinde de coşkuyla kutlandı. Zafer Bayramı coşkusunun gururu; Beşkaza Meydanı’nda düzenlenen programlar ile yaşandı.

Köyceğiz’de öğretmen, öğrenci ve velilerin türkü klipi ses getirdi

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde öğretmen, öğrenci ve velilerin seslendirdiği ‘Deniz Üstü Köpürür’ türküsüne klip çekildi. Köyceğiz İlk-Ortaokulu öğretmen, öğrenci ve velileri Mavi Yeşil Okullar projesi çerçevesinde ‘Deniz Üstü Köpürür’ türküsünü Köyceğiz’in doğal ve tarihi güzelliklerinin gösterildiği klip eşliğinde söylemelerinin akabinde büyük beğeni topladı.

Marmarisliler Yeni Yıla Coşku İle Girdi

Muğla’nın Marmaris ilçesinde vatandaşlar yılbaşını coşkulu şekilde kutladı. Tüm ilçe genelinde alınan had safhada güvenlik önlemleri ile vatandaşlar mekanlarda ve yat limanında yeni yıl coşkusunu huzur içinde yaşadı.

MSKÜ öğrencileri Motive konseri ile eğlendi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ), bu yıl ilk defa düzenlediği 'Sığla Fest' ile Cumhuriyetin 100'üncü yıl coşkusunu devam ettiriyor.

MSKÜ öğrencilerine konser

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ), bu yıl ilk defa düzenlediği “Sığla Fest” ile 100. Yıl coşkusunu devam ettiriyor.

Büyükşehir 100. yıl coşkusunu yaşatmaya devam ediyor

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılının Muğla’da büyük bir coşkuyla kutlanması için farklı etkinlikler düzenleyen Büyükşehir Belediyesi, bu coşkuyu tüm yıla yaydı. 100. yıl etkinliklerinden biri olan ‘İçimizden Biri Mustafa Kemal’ konseri Muğla’da vatandaşlarla buluştu.

Büyükşehir Belediyesi Muğla’da Cumhuriyetin 100. yılını kutluyor

Cumhuriyet’in 100. yıl coşkusunu Muğla’da tüm yıla yayan Büyükşehir Belediyesi konserden tiyatroya, 100. yıl heykeli açılışından söyleşilere kadar birçok farklı etkinliği Muğlalı vatandaşlarla buluşturacak.

"Gazze'nin tek içme su kaynağı tuzlanmış yeraltı suyu"

İsrail'in Gazze şeridine giden içme suyu hattını kesmesinin ardından, Gazze şeridindeki Filistinlilerin ölüm ve açlık korkusunun yanında susuzluk korkusuyla da yaşamaya mahkum edilmesi üzerine, bu bölgelere içme suyu temini araştırılıyor. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Su Kaynakları Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Ceyhun Özçelik, Gazze şeridinin günlük 400 bin metreküp suya ihtiyacı bulunduğunu belirterek, bu suyun yüzer deniz suyu arıtma platformları ile karşılanabileceğini söyledi.

Fevzi Tuncay, ‘Iska’ filminin hikayesini anlattı

Yönetmenliğini Mert Erez’in yaptığı Iska filmi, Fevzi Tuncay'ın Galatasaray maçında bir topu ıskalamasının ardından olanları ve kalecinin hayata tutunmasının gerçek öyküsünü anlatıyor. Fethiyespor’un kaleci antrenörü Fevzi Tuncay, film ile ilgili düşüncelerini FRT TV muhabirimize anlattı.

Milas’ta Zafer Bayramı 3 noktada coşkuyla kutlandı

Milas, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda 3 farklı yerde 3 konsere ev sahipliği yaptı. Milaslılar; kent merkezinde Bilal Sonses, Güllük’te Tolga Çandar, Bafa’da Grup Pusula ile Zafer Bayramı coşkusunu yaşadı. Milas Belediyesi tarafından düzenlenen konserler vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

30 Ağustos Zafer Bayramı Fethiye’de Törenle Kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 101. yıldönümü ülke genelinde olduğu gibi Fethiye'de de büyük bir coşkuyla kutlandı. Zafer Bayramı coşkusunun 101 yıllık gururu, Beşkaza Meydanı Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreni ile başlayıp, saygı duruşu, İstiklal Marşı ile devam etti.

Mahalleli, hayata geçirilmesi planlanan projeyi destekleyeceklerini belirtti

Marmaris Belediyesi'nin, İçmeler beldesinde hayata geçirmeyi planladığı "İçmeler Çok Amaçlı Salon" projesi ile ilgili olarak mahalle sakinleri projenin mahallelerinin doğal dokusuna zarar vereceğini düşünerek, projenin park alanında gerçekleştirilmesine karşı çıkarak farklı bir alanda yapılmasını destekleyeceklerini belirttiler.

İş arkadaşını 20 yerinden bıçaklayan katil zanlısı Manisa’ya gönderilecek

Muğla’nın Bodrum ilçesinde aynı lojmanda kaldığı iş arkadaşı Kenan Maral'ı (29) uykusunda 20 yerinden bıçaklayarak öldüren Muzaffer Eser’in (36) Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’ne gönderilmesine karar verildi.

Bisikletiyle Türkiye'yi Dolaşan Taşyıldız, Fethiye’de Mola Verdi

Cumhuriyetin 100. yıl coşkusunu yaşamak için bisikletiyle Türkiye turuna çıkan Mustafa Taşyıldız,Fethiye’de mola verdi.

CHP Vekil Adayı Demir: Sandıkta Hesabını Soracağz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muğla Milletvekili Adayı Mehmet Demir, AKP hükümetinin vatandaşını patates ve soğan kokusuna muhtaç ettiğini ifade ederek bunun hesabının sandıkta sorulacağını ifade etti.

Fiyatları gören Milletvekili Adayı Demir, tezgâhın başına geçerek satış yaptı

Fethiye Salı Pazarında esnafları ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muğla Milletvekili Adayı Mehmet Demir, soğan ve patates satıp, “Soğan ve Patatesin Kokusunu Özledik” diyerek, fiyatların yüksekliğine dikkat çekti. 

KENT YAŞAMINA KÜLTÜREL BİR DEĞER KAZANDIRILACAK

Milas’ın kent dokusunu yansıtan simge mekânlarından biri olan Esentepe Parkı’nda başlatılan çalışmalarda son aşamaya gelindi. Ağaç dikimi ve çimlendirme çalışmalarını geçtiğimiz günlerde tamamlayan ekipler, park içerisindeki mezar alanının cam kaplama işini de tamamladı.

HER BAŞARILI KADININ BİR EMEK ÖYKÜSÜ VAR

Marmaris İhtiyaç Sahiplerine Yardım ve Eğitim Derneği (MİYED) ve Marmaris Belediyesi iş birliğiyle 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte; işinde yükselmiş 14 başarılı kadın, nereden nereye geldiklerinin öyküsünü anlattı. 

ORMANCI TÜRKÜSÜNÜN YAŞANDIĞI KÖYÜN İSMİ DEĞİŞİYOR

Ormancı türküsünün geçtiği Menteşe'nin Çaykübü Mahallesinin türküde geçen Gevenes ismini alması için Menteşe Belediye Meclisinde isim değişikliği oy birliği İnceleme Komisyonuna sevk edildi.

ORMANCI TÜRKÜSÜNÜN YAKILDIĞI ÇAYBÜKÜ'NÜN İSMİ ‘GEVENES' Mİ OLUYOR

Muğla'da "Ormancı" türküsünün yaşandığı Çaybükü Mahallesi'nin isminin tekrar türküde geçen ve eski ismi olan ‘Gevenes' olarak değiştirilmesi, Menteşe Belediye Meclisinde görüşülecek.

İŞ ARKADAŞINI UYKUSUNDA ÖLDÜREN ZANLI TUTUKLANDI

Muğla'nın Bodrum ilçesinde aynı lojmanda kaldığı iş arkadaşını horlama tartışması sonrasında uykusunda 20 yerinden bıçaklayarak öldüren şahıs, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

BODRUM’DA HORLAMA CİNAYETİ

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bir sitede güvenlik görevlisi olarak çalışan Muzaffer E., aynı lojmanda kaldığı ve kendisini horladığı için uyaran iş arkadaşı 29 yaşındaki Kenan Maral'ı uykusunda defalarca bıçaklayarak öldürdü.

Door’a da Dilek Ay rüzgarı

Bodrum'un en lüks otellerinden biri olan Door'a otel yerli turistlere bayram coşkusunu doyasıya yaşattı. Bayram'ın 3''üncü günü Door'a sahnesinde yerli ve yabancı şarkılar seslendiren Dilek Ay tatilcilere unutulmaz bir gece yaşattı.

Manga’dan Fethiye’de muhteşem konser

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Fethiye Belediyesi’nin düzenlediği Manga Konseriyle muhteşem bir şekilde kutlandı. Manga grubu verdiği konserle bayram coşkusunu Fethiyelilere yaşattı.

MUĞLA JANDARMASI 23 NİSAN’DA ÇOCUKLARA BAYRAM COŞKUSU YAŞATTI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Ula İlçesi Turgut İlkokulunda eğitim ve öğretim gören öğrenciler Muğla İl Jandarma Komutanlığında düzenlenen çeşitli etkinliklerle bayram coşkusunu doyasıya yaşadı.

Marmaris’teki bu sokak sekizinci kez 23 Nisan coşkusuna hazırlanıyor

Muğla'nın Marmaris ilçesi Kemeraltı Mahallesi'nde bulunan 105 sokak emekli terzi Salih Yazgan'ın önderliğinde bu yıl 8'inci kez 23 Nisan kutlamaları için hazırlanıyor.

Satranç tutkusunu öğrencilere aşıladı, başarılar ard arda geldi

Muğla'nın Milas ilçesi Ağaçlıhöyük İlkokulu'nda Sınıf Öğretmeni olarak görev yapan Taylan Canca, kendi sınıfındaki 15 öğrencisine aşıladığı satranç tutkusunu tüm okula yaymayı başardı. 2014 yılından beri Taylan öğretmenden satranç öğrenen öğrenciler katıldıkları turnuvalarda bir çok derece elde etti.

İTFAİYEDEN ENGEREK OPERASYONU

Kış uykusuna yatan soğukkanlı hayvanlar havaların ısınmaya başlaması ile beraber uyanmaya başladılar. Kış uykusundan uyanarak yolunu şaşırıp bir eve giren engerek yılanı Fethiye İtfaiyesi Ekipleri tarafından yakalanarak doğal ortamına salındı.

KARABAĞLAR’A KAMERALI DRONLU HASSAS KORUMA

Menteşe Belediyesi tarafından, kentsel ve 3. derece doğal sit alanı olan tarihi Karabağlar Yaylasının doğal dokusunun korunması için daha önce başlatılan denetim çalışmalarına bahar ayının gelmesi ile hız verildi.