Kutlanacak Haberleri

Kutlanacak Haberleri

100. Yıla özel etkinlikler

Cumhuriyetin ilan edilişinin 100’üncü yılı, Bodrum Belediyesi’nin hazırladığı etkinliklerle coşku içinde kutlanacak.

Atapark’ta “Harmandalı” Gösterisi

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Benim en büyük eserim” dediği Cumhuriyet’in 100. yaş günü Milas’ın dört bir yanında gerçekleştirilecek etkinliklerle büyük bir coşku ve heyecan içerisinde kutlanacak.

Vali Akbıyık’tan Ahilik Haftası mesajı

 Muğla Valisi İdris Akbıyık 18-24 Eylül tarihlerinde kutlanacak olan Ahilik Haftası nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada Türk tarihinin eşsiz miraslarından biri olan ahiliğin, bir mesleğin, iyi ahlak, doğruluk, yardımseverlik gibi güzel meziyetlerle yapılmasını emreden; ticaret ile ahlakı buluşturan bir hayat düsturu olduğunu açıkladı.

Zafer Bayramı Menteşe’de Coşkuyla Kutlanacak

Menteşe Belediyesi tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. Yılı etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Meydanında fener alayı ve Aslı Göngör konseri düzenlenecek. 

Zafer Bayramı’nda 3 Farklı Noktada 3 Konser

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. yılı, Milas Atapark başta olmak üzere Bafa ve Güllük’te de coşkuyla kutlanacak.

Basında “Sansürün” kaldırılışının 115. yıldönümü kutlanacak

23 Temmuz Pazar günü, Menteşe’de basında sansürün kaldırışının 115. yıldönümü, birlik ve beraberlik pikniği ile kutlanacak.

Denizcilik Ve Kabotaj Bayramı 3 Temmuz'da Kutlanacak

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 97. yıl dönümü tören ve etkinlikleri 1 Temmuz’un Kurban Bayramı’na denk gelmesi dolayısıyla 3 Temmuz pazartesi gününe alındı.

100. YIL BİLİMLE KUTLANACAK

Marmaris Belediyesi, Cumhuriyet’in 100. yılını bilimle kutluyor. 27-29 Nisan tarihlerinde düzenlenecek olan ‘Bilimin Işığında Marmaris-Bilim Şenliği’ çocuklara bambaşka bir dünyanın kapılarını açacak.

ÖĞRETMENLER GÜNÜ ETKİNLİKLERLE KUTLANACAK

24 Kasım Öğretmenler Günü ülke genelinde olduğu gibi Fethiye’de de bir dizi program ve etkinlikle kutlanacak. 

CUMHURİYETİMİZİN 99. YILDÖNÜMÜ TÖRENLERLE KUTLANACAK

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99. yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Fethiye’de de törenlerle kutlanacak.

Muğla’da amatör spor haftası kutlamaları başladı

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Muğla Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından 3-9 Ekim 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Amatör Spor Haftası, Muğla'nın tüm ilçelerinde yapılacak etkinliklerle kutlanacak.

BODRUM’DA ZAFER BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANACAK

30 Ağustos Zafer Bayramı, Muğla'nın Bodrum ilçesinde coşkuyla kutlanacak. Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Bodrum Belediyesi'nin iş birliği ile 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda konser etkinlikleri düzenlenecek.

30 Ağustos Zafer Bayramı Marmaris’te coşkuyla kutlanacak

Marmaris Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100'üncü yılını coşkuyla kutlayacak. 30 Ağustos Salı akşamı günü bir fener alayı düzenlenecek ardından da pop müzik sanatçısı Aydilge bir konser verecek.

Muğla’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı Büyük Bir Coşkuyla Kutlanacak

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı” kutlamaları Gençlik Haftası başlangıcı olan 15 Mayıs Pazar günü tüm ilçelerde Atatürk Anıtına çelenk sunma, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Muğla’da 19 Mayıs Bayramı Kötekli Gençlik Festivali ile kutlanacak

Menteşe Belediyesi 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını 3. Kötekli Gençlik Festivali ile kutlayacak. Atatürk’ün gençlere armağan ettiği anlamlı güne yönelik düzenlenecek Gençlik Festivali kapsamında bir dizi etkinlik gerçekleştirecek. Yoğurtçu Parkının merkezini oluşturduğu etkinlikler 15 Mayıs Pazar günü Kitap Fuarı ve Öğrenci Panayırı ile başlayacak.

Muğla Mutfak kültürü 13 ilçede tanıtılacak

Birçok medeniyete ev sahipliği yapan, doğası, kültürü ve coğrafyasının yanında zengin bir mutfak kültürüne sahip Muğla'nın mutfak kültürü 21-27 Mayıs tarihlerinde kutlanacak 'Türk Mutfak Haftası' etkinliklerinde 13 ilçe ve antik kentlerde tanıtımı yapılacak.

Cumhuriyet Bayramı Fethiye’de dolu dolu geçecek

Cumhuriyet Bayramı’nın 98. Yılı etkinlikleri Fethiye’de birçok etkinlikle kutlanacak. 28 Ekim Perşembe günü başlayacak olan etkinlikler 30 Ekim Cumartesi Günü Selda Bağcan Konseri ile sona erecek.

Marmaris Cumhuriyet Bayramı’nı coşkuyla kutlayacak

Cumhuriyet'in kalesi Marmaris'te Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlanacak. 29 Ekim akşamı Atatürk Meydanı'na doğru yapılacak fener alayı yürüyüşünün ardından ünlü sanatçı Onur Akın bir konser verecek.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Fethiye’de coşku ile kutlanacak

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 98. Yıl Dönümü Kutlama Programı belli oldu. Cumhuriyet’imizin ilan edilişinin 98. yıl dönümü Fethiye’de de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Cumhuriyet’in kuruluş yıldönümüne coşkulu kutlama

Menteşe Belediyesi tarafından Cumhuriyet'in kuruluşunun 98'inci yıldönümü 4 gün boyunca düzenlenecek etkinliklerle kutlanacak.

Muhtarlar Günü coşkuyla kutlanacak

Köy ve mahallelerde tüzel kişiliği temsil eden muhtarlar için 19 Ekim tarihi Muhtarlar Günü olarak ilan edildi. 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeni ile Fethiye Muhtarlar Derneği Başkanı Niyazi Canözü tüm muhtarların muhtarlar gününü kutladı. Muhtarlar Günü kapsamında 19 Ekim 2021 Salı günü saat 10.30’da Fethiye Kaymakamlığı Atatürk anıtı önünde çelenk sunma töreni gerçekleştirilecek. Törenin ardından Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat beraberinde Fethiye belediye Başkanı Alim Karaca Fethiye Muhtarlar Derneğine ziyarette bulunacak. Mahallelerdeki bütün sorunlara gece gündüz demeden koşan muhtarların gününü kutlayan Başkan Niyazi Canözü, “19 Ekim muhtarlar günümüzün öncelikle ülkemize ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

19 Eylül Gaziler Günü Fethiye’de törenle kutlanacak

Sakarya Meydan Muhaberesi’nin kazanılmasından sonra, 19 Eylül 1921 tarihinde, TBMM’since Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e, “Mareşal” rütbesi ile “Gazi” ünvanı verilmiştir. 19 Eylül, “Gaziler Günü” olarak kutlanmaktadır. 19 Eylül Gaziler Günü Fethiye’de tören ile kutlanacak.

30 Ağustos Zafer Bayramı Fethiye’de coşkuyla kutlanacak

30 Ağustos Zafer Bayramı Fethiye’de coşkuyla kutlanacak. Atatürk anıtı önüne çelenk koyma töreni ile başlayacak programlarda Fethiye Belediyesi tarafından ilçenin birçok mahallesinde bayraklarla konvoy düzenlenecek. Konvoyun ardından Beşkaza Meydanı’nda Melek Mosso vatandaşlarla bir araya gelecek. İlçenin tüm caddeleri Türk Bayraklarıyla şimdiden süslendi.

30 Ağustos Zafer Bayramı Marmaris’te coşkuyla kutlanacak

Marmaris Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı coşkuyla kutlayacak. 30 Ağustos Pazartesi günü akşamı günü bir fener alayı düzenlenecek ardından da ünlü pop müzik sanatçısı Berkay bir konser verecek.

30 Ağustos Zafer Bayramı Menteşe’de coşkuyla kutlanacak

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları için Menteşe'de hazırlıklar başladı. Pandemi nedeniyle geçtiğimiz yıl yapılamayan fener alayı bu yıl Menteşe Belediyesi tarafından organize edilecek kutlamalar ile yapılacak.

Sosyal mesafeli tören düzenlenecek

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Fethiye’de de çelenk sunma töreniyle gerçekleştirilecek. Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 102. yıldönümünde korona virüsü salgınından dolayı coşkulu kutlama programları bu yılda yapılamayacak. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurtuluş mücadelesinde Samsun’dan yaktığı meşale ile 102. Yıl gururu bu yılda koronavirüs nedeniyle buruk kutlanacak. Fethiye’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı çelenk sunma töreni saat 10.30’da Beşkaza Meydanı Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilecek. 

23 Nisan Fethiye’de de coşkulu geçecek

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 101. yıl dönümü Fethiye’de de anlam ve önemine uygun olarak coşkulu şekilde kutlanacak. Bu yıl da pandemi nedeniyle sınırlı sayıda katılım sağlanarak yüz yüze ve çevrim içi etkinliklerle kutlanacak olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çelenk sunma töreni, Fethiye Kaymakamlığı Atatürk Anıtı önünde yapılacak. 

100. yıl dönümü Fethiye’de de büyük bir gururla kutlanacak

Türk Milleti'nin bağımsızlığa ve kutsal değerlerine olan inancını destanlaştıran İstiklal Marşımızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 'Milli Marş' olarak kabul edilmesinin 100. yıl dönümü Fethiye’de de büyük bir gururla kutlanacak. 

Akmeşe, "8 Mart kutlanacak bir gün değildir"

İYİ Parti Muğla İl Başkanı Davut Cumhur Akmeşe 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla ile bir mesaj yayınladı.

Gün, Kadınların Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Fethiye ve Seydikemer’de de pandemi tedbirleri altında çeşitli etkinliklerle kutlanacak.