Leylek Haberleri

Leylek Haberleri

GÖKOVA’NIN MİSAFİRLERİ ERKEN GELDİ

Her yıl mart ayı sonu ve Nisan ayı ortalarında Ula’nın Akçapınar Mahallesine gelen baharın müjdecisi Leylekler bu yıl da erken geldi.

YARALI LEYLEK KURTARILDI

Yaralı leylek Muski personelleri tarafından kurtarılarak barınağa teslim edildi.

Muhtarın gözü leyleklerde

Yıllardır üremek için binlerce kilometreden Ula'nın Akçapınar Mahallesine gelen leyleklerin son dönemde ayaklarına dolanan saman balyası ipi ve sicimler nedeniyle yaralanmaları sonrası Mahallenin 5'inci dönem muhtarı Şükrü Arslan, leyleklerin bulundukları direkleri 24 saat kontrol ediyor.

Ayağına ip dolanan Leylek kurtarıldı

Muğla'nın Menteşe ilçesinde ayağına ip dolanan ve uçamayan Leylek itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile kurtarıldı.

Hayvan sever Muhtar leylek yuvalarını temizletti

Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin fotoğraf çekmek için geldiği Ula'nın Akçapınar Mahallesindeki Leylekler, yuvalarına taşıdıkları ip ve benzeri balık ağları yavruların ölümüne neden oluyor.

Gökova’nın müdavimleri Leylekler geldi

Yüzyıllardır Ula'nın Gökova Körfezi kenarındaki Akçapınar mahallesini mesken tutan leylekler Mart ayının ortalarında tüm yuvaları doldurdu.

Baharın müjdecisi Leylekler geldi

Türkiye'nin doğusu kar ve soğuk ile mücadele ederken, Muğla'nın Ula ilçesine bağlı Gökova Körfezi kenarında yer alan ve 'Leylek köy' olarak bilinen Akçapınar Mahallesine baharın müjdecisi olarak bilinen leylekler gelmeye başladı.

10 yıldır aynı camiye yuva yapıyorlar

Fethiye’nin Menteşeoğlu Mahallesi’ndeki Hamit Kaptan Camii kubbesine aralıksız 10 yıldan bu yana gelen 2 leylek, mahalle sakinlerinin maskotu oldu. Yaklaşık 5 ay boyunca cami kubbesinde yumurtadan çıkan yavrularını koruyan 2 leylek, mahalle sakinlerinin ve yoldan geçenlerin ilgisini çekiyor.