Lgs Sınav Haberleri

Lgs Sınav Haberleri

Menteşe Anadolu Lisesi yeni binasına taşındı

Muğla’nın Menteşe ilçesinde ‘LGS sınav puanı ile öğrenci alan proje okulu’ olan Menteşe Anadolu Lisesi, ilçe merkezindeki yenilenen okul binasına taşındı.

LGS şampiyonu oldular

4 Haziran'da gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) çerçevesindeki merkezî sınavı sonuçları açıklandı. Muğla’dan 5 öğrenci tüm soruları doğru yanıtlayıp 500 tam puan alarak LGS’de Türkiye liderleri arasına girdi.

Köyceğiz’de LGS tamamlandı, 192 personel görev yaptı

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde LGS sınavı tamamlanırken, sınav süresi boyunca 126 öğretmen, 30 jandarma, 16 polis, 20 İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü personeli olmak üzere toplam 192 personel görev yaptı.

FETHİYE’DE LGS SINAVI’NA 2016 ÖĞRENCİ KATILACAK

Fethiye’de Liseye Geçiş Sınavı (LGS) pazar günü yapılacak. Fethiye’de LGS’de 2 bin 016 öğrenci sınav için ter dökecek. Sınavda toplam 120 salonda 377 öğretmen ve idareci görev alacak.

Müdür Faruk Kaya, 'Fethiye’de öğrencilerin büyük bir çoğunluğu okullara yerleşti'

Liseye Geçiş Sınavı (LGS) tercih-yerleştirme sonuçları 2021 MEB tarafından bugün öğrenci ve velilerin erişimine açıldı. Fethiye’de 2 bin 83 öğrencilik kontenjana girmek için LGS sınavına giren 2 bin 133 öğrencinin büyük bir çoğunluğu Fethiye’deki okullara yerleşti.

LGS sınavı sona erdi

İki oturumdan oluşan LGS sınavı sona erdi. Sınavda 2 bin 146 öğrenci ter döktü. Sınav sonrasında heyecanlarını paylaşan öğrenciler Matematik dersinin daha zor olduğunu vurgulayan öğrenciler en çok sürenin yetmediğinden yakındı. LGS sınavının ilk oturumu 09:30’da başlamıştı. İkinci oturum ise saat 11:30’da da başlayıp saat 12:40’da sona erdi.

LGS sınavı başladı!

Fethiye’de LGS sınavı ilk oturumun saatinin gelmesi ile birlikte başladı.

Fethiye’de LGS sınavında 2 bin 146 öğrenci ter dökecek

LGS de geri sayım başladı. Pandemi nedeni ile aylardır yüz yüze eğitimden uzak kalan öğrenciler 6 Haziran Pazar günü LGS sınavında ter dökecek. Pazar günü kendi okullarında sınava girecek öğrenciler kalemden silgiye sınav için gerekli tüm araç-gereçleri masalarının üzerinde hazır olacak. Fethiye’de 6 Haziran Pazar günü 30 okulda yapılacak sınava 2 bin 146 öğrenci katılacak. Sınavda 500 öğretmen görev alacak. Fethiye İlçe Milli eğitim Müdürü Faruk Kaya “Fethiye’de LGS sınavına 2 bin 146 öğrenci katılacak. Öğrenciler kendi okul ve sınıflarında sınava girecekler” ifadelerini kullandı. 

Kaya, “Sınav hazırlıkları tamamlandı”

Kovid-19 nedeniyle eğitim öğretimde yaklaşık 3 ay boyunca online ve TV kanalları aracılığıyla sınavlara hazırlanan öğrenciler, 20 Haziran Cumartesi günü Fethiye’de de kendi okullarında LGS sınavına katılacak. Fethiye’de 3 bin 100 öğrencinin katılacağı sınavlarda maske takılacak olup, giriş ve çıkışlarda dezenfektan noktaları oluşturuldu. Tüm sınıflar Fethiye Belediye ekipleri tarafından dezenfekte edilirken, Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, “İlçemizde 24 devlet ve 6 özel okulun toplamda 221 salonunda sınavı yapacağız. Bu yıl farklı olarak her öğrencimiz kendi okulunda sınava girecek. Öğrencilerimiz okul bahçesine kadar kendi maskeleri ile gelecekler, el dezenfeksiyonlarını yapıp yeni maskelerini takıp sınav salonlarına girecekler” dedi.