Liman Haberleri

Liman Haberleri

Başkan Ünlü’den Sezon Öncesi İnceleme

Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, Yat Limanı, Barlar Sokağı, Kordon Caddesi ve Uzunyalı'da incelemelerde bulundu. Sezon öncesi yapılması gerekenlerle ilgili Fen İşleri Müdürü Özgür Han ve Zabıta Müdürü Metin Kaleminali ile incelemeler yapan Ünlü esnafın da görüşünü aldı.

Dalaman Havalimanında yılın ilk toplu turistleri törenle karşılandı

Muğla'nın Dalaman ilçesine İngiltere'den gelen 189 kişilik turist kafilesi havalimanında törenle karşılandı. 2024 yılının Ocak ayında, 77 bin 722 yolcu ve Bin 256 uçağa hizmet verildi.

Marmaris’ten Antalya’ya turizm çıkarması

Yaklaşan turizm sezonu öncesi Marmaris Ticaret Odası, GETOB ve YDA Dalaman Havalimanı yöneticilerinden oluşan heyet, Marmaris’e turist getiren yerli ve yabancı tur operatörlerinin Antalya’da bulunan merkez ofislerini ziyaret ederek üst düzey yöneticileri ile bir araya geldi.

Milas Havalimanı Gümrük Müdürlüğü personelleri, çeşitli kurum ve kuruluşları ziyaret etti

Milas Havalimanı Gümrük Müdürlüğü personelleri, 26 Ocak Dünya Gümrük Günü dolayısıyla çeşitli kurum ve kuruluşları ziyaret ederek gümrük işlemleriyle ilgili fikir alışverişlerinde bulundu.

Dalaman Havalimanı'ndan 2023 yılında 5 milyon 247 bin 488 kişi uçtu

Bölge turizmi için büyük önem teşkil eden Dalaman Havalimanı’nda 2023 yılında toplam 5 milyon 247 bin 488 kişi yolculuk yaparken, 2023 yılının Aralık Ayı’nda 76 bin 24 kişi yolculuk yaptı.

Dublin - Bodrum Uçağında Olay Çıktı

İrlanda’dan Milas-Bodrum Havalimanı’na gelen uçaktaki sarhoş oldu, uçağı birbirine kattı. Uçaktaki başka bir yolcuya saldıran yabancı uyruklu kadın, havalimanında gözaltına alındı.

Oltaya Balık Yerine Martı Takıldı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde balık tutan vatandaşın oltasına martı takıldı. Sosyal medya hesaplarında paylaşılan görüntülerde, misinaya dolanan martı vatandaşlar tarafından kurtarılarak, tekrar uçması için bırakıldı.

Marmarisliler Yeni Yıla Coşku İle Girdi

Muğla’nın Marmaris ilçesinde vatandaşlar yılbaşını coşkulu şekilde kutladı. Tüm ilçe genelinde alınan had safhada güvenlik önlemleri ile vatandaşlar mekanlarda ve yat limanında yeni yıl coşkusunu huzur içinde yaşadı.

Marmaris Kaymakamı Kaya 2024'e Sahada Girdi

Muğla’nın Marmaris ilçesi Kaymakamı 2023'ün son gecesini görevi başındaki kolluk kuvvetlerini ve hastanede tedavi gören hastaları ziyaret ederek uğurlarken, 2024'e ise Marmaris yat limanında asayiş denetimleri yaparak girdi.

Seyir Halinde Cep Telefonu İle Mesajlaşan Şoföre Para Cezası

Marmaris-Dalaman Havalimanı arasında yolcu taşıyan MUTTAŞ’a ait yolcu otobüsünün şoförü, seyir halinde iken cep telefonu ile sürekli olarak mesajlaşmasının sosyal medyada yayınlanması sonrası cezadan kurtulmadı.

Hintli milyarderin mega yatı Fethiye’de 30 ton yakıt aldı

Hintli milyarder Ravi Ruia'ya ait 500 milyon dolarlık mega yat 'Sunrays' Fethiye Limanı'na demir attı, yata 30 ton yakıt ikmali yapıldı.

Cilt Siğillerinin Düşmanı ‘Dağ Çileği’

Ekim-Ocak aylarında ılıman iklimin hakim olduğu bölgelerde doğal olarak yetişen Dağ Çileği mevsimi geldi. Zincir marketlerin yanında vatandaşlar tarafından toplanarak küçük plastik kaseler içinde pazarda satılan Dağ Çileği’nin tazesi de kurusu da şifa deposu.

Havaya kurşun sıkan gençler polisten kaçamadı

Muğla’nın Marmaris ilçesi belediye yat limanında bir grup gencin tehlikeli eğlencesi karakolda bitti. Yat limanına demirli bir tekneden havaya 6 el ateş açılması ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis sevk edilirken gençlerin polisleri görünce denizi attığı silahı deniz polisleri ve sahil güvenlik ekipleri çıkardı.

Süper Yat Romea 160 ton yakıt aldı

Haftalık kirası dudak uçuklatan, dünyanın sayılı süper yatlarından 82 metre uzunluğundaki Romea karadan yakıt ikmali yapmak için Fethiye Limanı'na demir attı.

Marmaris’te denizciler fırtınaya hazırlandı

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi, Muğla’nın Marmaris ilçesi için şiddetli fırtına ve yağış uyarısının ardından, yat limanındaki ve balıkçı barınağındaki tekneler kendilerini sağlama alarak hazırlıklarını tamamladı.

Limanda bağlı Motoryat’ta yangın

Muğla’nın Ula ilçesi turistik Akyaka Mahallesi limanında bağlı motoryatın makine dairesinde yangın çıktı.

Bozburun deniz hudut kapısı kapandı

Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı Bozburun Mahallesi'ndeki Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü sorumluluk alanında olan Bozburun Geçici Deniz Hudut Kapısı Ekim ayı Liman Güvenlik toplantısı kararı gereğince 5 Kasım itibari ile gelecek sezona kadar kapatıldı.

Fly Kıbrıs Hava Yolları’ndan Dalaman seferi

Fly Kıbrıs Havayolları, Air Anka'dan kiraladığı Airbus A330 tipi uçaklarla Ercan Havalimanı operasyonlarına başladı. Nisan 2023'te ilk uçuşunu yapan, Kuzey Kıbrıs merkezli tarifeli uçuşlar düzenleyen ve 2024 yılı içerisinde de uçuş noktalarına Dalaman’ı da ekleyeceği duyuruldu.

Deniz dibi temizliğinde, deniz motoru bulundu

Akdeniz Koruma Derneği, Sualtı Kültürel Mirasın Korunması ve Çıkarılması çerçevesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü’nün Bozburun bölgesindeki kazı çalışmalarına destek olmak için Bozburun Yeşil Ada ve Söğüt Antik Liman çevresinde deniz dibi temizliği gerçekleştirdi.

Dev yolcu gemisi 560 yolcu getirdi

Bahama Bayraklı Seaborn Encore isimli dev yolcu gemisi 560 yolcu ve 440 personeli ile Marmaris Gümrüklü Limanına yanaştı. Seaborn Encore, akşam saat 23.00'da Marmaris limanından ayrılarak rotasını Bodrum limanına çevirecek.

Dev yolcu gemileri rotayı İsrail yerine Türkiye'ye çevirdi

Uluslararası kruvaziyer gemi işletmeleri İsrail ve Filistin arasındaki çatışmalardan sonra rotalarını Muğla’nın Marmaris, Bodrum, Aydın’ın Kuşadası ve Antalya'nın Alanya limanları ile İstanbul'daki kruvaziyer limanlarına çevirdi.

Kazak Milyarderin Mega Yatı Fethiye'ye Geldi

Kazak milyarder Alijan Ibragimov'un ünlü yatı 'IDynasty', yeniden Muğla'nın Fethiye ilçesi limanına demir attı.

Müdür Seyhan, Dalaman Havalimanına tayin oldu

Muğla’nın Marmaris Deniz Liman Emniyet Müdürü Samed Seyhan, Dalaman Havalimanı Emniyet Müdürü olarak atanarak göreve başladı.

Başkan Oktay, Komutanları Ağırladı

Preveze Deniz Zaferi’nin 485. yılı dolayısıyla Marmaris Limanı’nda halkın ziyaretine açılan TCG Tufan Gemisi’nin komutanları Marmaris Belediyesi’ne makam ziyareti gerçekleştirdi.

Başkan Karaca’ya yaz sezonu için önemli ziyaret

2024 yaz sezonu için hazırlıklar başladı. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Jet2.com ve Jet2holidays, Havalimanları ve Turizm Organizasyonları Genel Müdürü Jacob Bramley beraberindeki heyeti makamında ağırladı.

Kaymakam Ertaş’tan Liman Şube Müdürlüğü’ne Ziyaret

Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Çırpı Yol Kontrol Noktası’nı, Ölüdeniz Ocakköy Yol Kontrol Noktası’nı, Fethiye Liman Başkanlığı’nı ve Fethiye Deniz Liman Şube Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

Lüks yata yakıt ikmali yapıldı

Fethiye Limanı iskelesine bağlanan Cayman Adaları bayraklı 70 metre uzunluğundaki yata, tankerle Aliağa Rafinerisi'nden getirilen akaryakıt karadan ikmal edilmeye başlandı.

2 bin 601 yolcuyla geldi

 Muğla’nın Bodrum ilçesine gelen 295 metre uzunluğundaki Mein Schiff 5, 2 bin 601 yolcu getirdi.

Dev yolcu gemisi limana demir attı

Bahama bayraklı Norwegian Jade isimli 294 metrelik dev yolcu gemisi Bodrum'dan sonra Marmaris Limanına demir attı.

Adını Tarihe Yazdıran Aysu, Coşkuyla Karşılandı

Kuzey Kanalı'nı yüzerek 11 saat 48 dakikada geçerek adını tarihe yazdıran 22 yaşındaki Aysu Türkoğlu, Milas-Bodrum Havalimanı'nda coşkuyla karşılandı.