Madencilik Haberleri

Madencilik Haberleri

Güney Kore’nin yapılarını Türkiye’nin doğal taşları süsleyecek

Türkiye’de en fazla doğal taş rezervine sahip illerin başında gelen Muğla’da madencilik faaliyetleri her geçen gün artarken Ege Maden İhracatçıları Birliği Güney Kore ile yapılan görüşmeler sonucu, Güney Kore’nin doğal taş ithalatında hedef Pazar olduğunu açıkladı.

YK enerji kamuoyu açıklaması

YK Enerji olarak, 1987 yılından itibaren, yerli kaynaklarımızı kullanarak ülkemizin enerji ihtiyacını karşılıyor, başta bölgemiz olmak üzere Türkiye ekonomisi ve halkımızın refahı için katma değer sağlıyoruz. Elektrik üretimi ve buna yönelik madencilik faaliyetlerimizi dünya standartlarına uygun, sürdürülebilirlik vizyonu çerçevesinde yürütüyoruz.

MİLLETVEKİLİ ERBAY’DAN “KUTSAL ZEYTİN” ELEŞTİRİSİ

CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, zeytinliklerin madencilik faaliyetlerine açılmasının öngören kanun teklifine karşı; Kur’an-ı Kerim’de zeytinin kutsal bir meyve olarak geçtiğini anımsattı, “Kutsalları onların para olmuş, zenginleşmek olmuş, bindikleri arabalar, saraylar olmuş. Bunu bu yasa ile de bir kez daha gördük” dedi.

MİLLETVEKİLİ ERBAY, “ANLADIĞINIZDA ÇOK GEÇ OLACAK”

CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, AKP’nin zeytinliklerin madencilik faaliyetlerine açılmasını da içeren kanun teklifine ilişkin, “Doğamızı, insanlarımızı yok edecek bu talan projelerinden vazgeçin. Gelin, daha temiz, ekonomik olarak zenginleştirecek projeler yapın. Son dere kuruduğunda, son ağaç kesildiğinde paranın yenilemeyecek bir şey olduğunu anlayacaksınız ama o zaman çok geç olacak” dedi.

MUĞLA’DA HAZIRLANAN 35 TONLUK MERMER KAİDE SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ’NİN YÜRÜYÜŞE BAŞLADIĞI ALANA DİKİLDİ

1914 yılının 15-22 Aralık tarihleri arasında, Sarıkamış yakınındaki Allahuekber Dağları'nda, Kars'ı Ruslardan geri almak için harekata katılan 60 bin Mehmetçiğin donarak şehit olduğu bölgeye Muğla'da özel olarak işlenip hazırlanmış mermer kaide gönderildi. Ermaş Madencilik tarafından işlenip bölgeye gönderilen 35 bin kilo ağırlığındaki üzerinde bilgilendirici yazıların yer aldığı kaide şehitlerimizin yürüyüşünün başladığı Kızılçubuk Köyü'ndeki yerine yerleştirildi.

DANIŞTAY ZEYTİNLİKLERİ MADENCİLİĞE AÇAN YÖNETMELİĞİN YÜRÜTMESİNİ DURDURDU

Danıştay Sekizinci Dairesi, 1 Mart 2022 tarihinde Resmî Gazete’de yayınlanan zeytinlik sahaları madencilik faaliyetlerine açan yönetmelik değişikliğinin iptali ve yürütmesinin durdurulması talebiyle Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun’un açtığı dava hakkında 13 Eylül 2022 tarihinde kararını açıkladı.