Malzeme Haberleri

Malzeme Haberleri

Kızılcık Şerbeti Nilay bakın ne yaptı! Polislerin yanında uyuşturucu..

Polisin radarına takılan motosikletten indirilen Selçuk Ç.’nin üzerinde uyuşturucu çıktı. Polis arama yaparken yanlarına gelen Feyza Civelek, torbacıya “Getirdin mi malzemeyi” diye sorunca uyuşturucu alışverişi yaptığı anlaşıldı. Torbacıya dava açıldı, Civelek hakkında ise takipsizlik kararı verildi.

Muğla’daki can dostlar için ‘Acil Müdahale’ aracı

Türkiye’nin en kapsamlı Geçici Hayvan Bakımevine sahip Muğla Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanları için acil müdahale aracını devreye soktu. İç donanımında açılır-kapanır muayene masası, serum askısı, ilaç-malzeme dolabı, hayvan taşıma rampası, seyyar taşıma sedyesi, lavabo ve 4 adet kafes bulunan Acil Müdahale aracı sokak hayvanlarının aşılanması için ilçeleri dolaşıyor.

Bodrum'da göçmen kaçakçılığına 5 gözaltı

 Muğla'nın Bodrum ilçesinde hurda malzeme taşıyan kamyonette 20 düzensiz göçmen yakalandı. Olayla ilgili olarak 5 kişi, göçmen kaçakçılığı suçlamasıyla gözaltına alındı.

Dünyaca ünlü fizikçiler Fethiye'de buluştu

Fethiye’de ikisi bir arada gerçekleştirilen 9. Uluslararası Süperiletkenlik ve Manyetizma (ICSM2024) ve 2. Uluslararası Kuantum Malzemeleri ve Teknolojileri Konferansları (ICQMT2024) başladı. 

Yürek Mahallesi’ndeki Oyun Parkı İçin Mahalle İmamından Açıklama

İyi Parti Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı’nın, Fethiye Belediyesi’ni eleştirdiği Söğütlü Yürek Mahallesi’ndeki inşaat halindeki çocuk oyun parkı için Mahalle İmamı sosyal medyadan bir açıklama yaptı. İmam İsa Oklu “Belediyemizden park için gerekli malzemeleri istedik, Belediye Başkanımız iyi niyetli davranarak gönderdi, geri kalanını ben ve köylüler ile beraber yapacağız dedik” dedi.

Muğla’da öğrenciler geri dönüşüm malzemelerini sanata dönüştürüyor

Muğla’da üniversite öğrencileri kendi bez çantalarının dikimini yaparak tasarım atölyesinde geri dönüşüme katkı sağlıyor.

Marmaris’teki eve uyuşturucu baskını

Muğla’nın Marmaris ilçesinde uyuşturucu imalatı yapılan evde çok sayıda uyuşturucu madde ve üretimde kullanılan malzemeler ele geçirildi.

Otogar Yolunda Asfaltlama Çalışmaları Başlıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından adliye önündeki benzinlik istasyonundan Akkaya-Yeni Otogar kavşağına kadar yapılacak olan 4 şeritli yol, kaldırım ve çevre düzenleme çalışmaları devam ediyor. 12 bin m3 malzeme dolgusu yapıldı

Baklavanın kilosu cep yakıyor! Fethiye’de 600, İstanbul’da 1000TL!

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden olan ve sofraları şenlendiren baklava da son zamlardan nasibini aldı. İçindeki malzemelerin fiyatının artmasıyla baklavanın da fiyatı yükseldiği için esnaflar çareyi çok ilginç bir yöntemde buldu. Bütçesi yeterli olmayanların da baklava tüketebilmesi için baklavalar tek tek de satılmaya başlandı. Baklavanın kilosu ne kadar? Tanesi ne kadar? Haberimizde derledik.

385 Bin Ton İnşaat Atığı Bertaraf Edildi

Muğla Büyükşehir Belediyesi Menteşe ve Bodrum ilçelerinde kurduğu mobil konkasör şantiyesiyle 2018 yılından bugüne 385 bin ton inşaat atığının geri dönüşümünü sağladı. Geri dönüşümle elde edilen malzemeleri 88 kilometre yol çalışmasında kullanan Büyükşehir Belediyesi 38 Milyon 800 Bin TL tasarruf sağlarken hem çevreyi hem de bütçesini korudu.

Muğla’da Yeni Yıl Süslemelerine Vatandaşlardan Yoğun İlgi

Sorumluluğundaki alanlarda özel günlerde süsleme çalışmaları yapan Muğla Büyükşehir Belediyesi süs malzemelerinin üretimini, tasarımını kendisi yapıyor. Yaklaşan yılbaşı için şehrin belirli yerlerine yerleştirilen süslemeler vatandaşların özellikle çocukların ilgisini çekiyor. Aileleri ile birlikte süslemelerin olduğu alanları dolduran çocuklar aileleri ile fotoğraf çekiliyor.

Spor kulüplerine destek

Marmaris Belediyesi, ilçede faaliyet yürüten spor kulüplerine malzeme yardımında bulundu.

Plastik malzeme taşıyan tır trafiği tehlikeye düşürdü

Muğla'nın Milas ilçesinde plastik malzeme taşıyan ve koruma örtüsü bulunmayan tırdan etrafa saçılan poşet ve torbalar sürücülere zor anlar yaşattı.

Muğla halkına itfaiyecilerden anlamlı tanıtım

25 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında kutlanan itfaiye haftası nedeni ile Muğla halkına itfaiyecilerin kullandığı malzemeler hakkında bilgilendirme yapıldı.

Minik itfaiyeciler parkuru başarı ile geçti

İtfaiye Haftası etkinlikleri çerçevesinde Muğla'nın Menteşe ve Yatağan ilçelerinde bulunan okul öncesi öğrencilere itfaiye teşkilatının kullandığı malzemeler ve yangın tatbikatı eğitimi verildi.

Öğrencilere kırtasiye yardımı

 Bodrum Belediyesi geçen dönemlerde olduğu gibi 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılında eğitime destek çerçevesinde yarımada genelinde ihtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye malzemeleri yardımında bulunuyor.

Bu Sergi Toplumsal Bir Yaraya Dikkat Çekecek

Sanatçı Zerrin Tuluğ’un ‘6284’ isimli resim sergisi 5-20 Eylül tarihleri arasında Bodrum Ticaret Odası (BODTO) sergi salonunda gerçekleşecek. Tuluğ bu sergisinde tuval üzerine akrilik ve karışık malzemeyle sembolleri ve soyutlama ögeleri taşıyarak kadına yönelik şiddetin önlenmesine dair bir ifade yöntemi geliştiriyor. Serginin açılış kokteyli 5 Eylül Salı günü 19.00’da yapılacak olup 30’a yakın tuval sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Aşure nasıl yapılır?

Bolluk ve bereketin simgesi olan aşureyi ilk defa yapacak olan kişiler, aşure tarifi ve malzemelerini merak ediyor. Aşurenin nasıl yapılacağını siz okuyucularımız için derledik.

1 haftada farklı adres ve araçlarda operasyon yapıldı

Muğla’nın turistik ilçesi Marmaris’te görev yapan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele amirliği ekipleri 1 haftada farklı adres ve araçlarda yaptıkları operasyonlarda piyasa değeri 1 buçuk milyon Lira’nın üzerinde olduğu değerlendirilen gümrük kaçağı malzeme ve sahte içki yapımında kullanılacağı düşünülen etil alkol ele geçirdi.

DEPREM YARDIMLARINI ÇALIP, SATAN KİŞİLER TUTUKLANDI

Mersin'de deprem bölgelerine gönderilmek üzere toplanan ve piyasa değeri 1 milyon lira olan gıda malzemelerini çalıp satan üç şüpheli tutuklandı

ONİKİ ADALAR'DAN DEPREMZEDELERE İLAÇ VE BEBEK MAMASI DESTEĞİ MARMARİS’E ULAŞTI

Kahramanmaraş depremlerinin ardından yardım seferberliği devam ediyor. 12 Adalar (Dodecanese) Eczacılar Birliği tarafından depremzedelere ulaştırılmak üzere Marmaris- Rodos yolcu gemisi ile Muğla’nın Marmaris ilçesi gümrüklü limana 80 koli ilaç, hijyen malzemesi, bebek maması ve maske gönderildi.

11 KİŞİYİ ENKAZDAN ÇIKARAN YK ENERJİ ARAMA KURTARMA EKİBİNE PLAKET

Kahramanmaraş merkezli depremlerin hemen ardından bölgeye giden YK Enerji’nin uzman arama kurtarma ekibi 11 kişiyi enkaz altından çıkardı. Çok sayıda iş makinesi ve temel ihtiyaç malzemelerini de bölgeye taşıyan YK Enerji çalışanları, riskli binalara girerek insanları yeniden hayata döndürdü. YK Enerji Genel Müdürü M. Serhat Dinç, bölgeden dönen 37 kişilik arama kurtarma ekibine gösterdikleri fedakârlık nedeniyle teşekkür plaketi verdi.

MENTEŞE'DE TOPLANAN YARDIM KOLİLERİ YOLA ÇIKTI

Menteşe Belediyesi tarafından vatandaşların desteğiyle toplanan yardım malzemeleri Malatya deprem bölgesindeki afetzedelere ulaştırılmak üzere Muğla Büyükşehir Belediyesi Yardım Koordinasyon Merkezinden yola çıktı.

KOMŞU ADALARDAN YARDIM SEFERBERLİĞİ

Ülkemizin Güneydoğusunda peş peşe yaşanan büyük afetler sonrası ülkede ve tüm dünyada yardım seferberliği başlarken komşu adalarda toplanan yardım malzemeleri, Bodrum üzerinden deprem bölgesine ulaştırılmaya devam ediyor. 

MENTEŞE İLÇESİNDE KENDİNİ DEPREMZEDE OLARAK TANITIP YARDIM TOPLAYAN ŞAHIS YAKALANDI 

Muğla'nın Menteşe İlçesinde bir işyerinde deprem malzemesi toplandığı ihbarı sonrası polis ekipleri arama yaptı. Aramada depremzedeler için toplandığı düşünüle malzemeler ele geçirildi. 

BODRUMSPOR'DAN DEPREM BÖLGESİNE DESTEK

Bodrumspor oyuncuları ve teknik ekip tarafından toplanan yardım malzemeleri, takım otobüsüyle deprem bölgesine gönderildi.

FETHİYE’DEN DEPREM BÖLGESİNE 2 KONTEYNER EV GÖNDERİLDİ

Fethiye’den deprem bölgesine yardım için 2 konteyner ev ve yardım malzemeleri, depremzedelere ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Muğla, Deprem İçin Tek Yürek

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından deprem bölgesi için vatandaşların yardımları ile toplanan malzemelerin dağıtımı Adıyaman, Hatay, Gaziantep, Malatya ve Mersin’in ilçelerinde devam ediyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi 168 personel 54 araçla depremle mücadeleyi sürdürüyor.

ÖĞRENCİLERİN NOTLARI DUYGULANDIRDI 

Muğla'nın Bodrum ilçesinde deprem bölgelerine öğrenciler tarafından gönderilecek ihtiyaç malzemelerinin arasından çıkan notlar duygulandırdı. 

FETHİYE'DEN DEPREM BÖLGESİNE 19 TIR YARDIM GÖNDERİLDİ

Muğla'nın Fethiye ilçesinden deprem bölgesine kaymakamlık aracılığıyla 19 tır insani yardım malzemesi gönderildi.