Matematik Haberleri

Matematik Haberleri

Köyceğiz'de Matematik Şenliği düzenlendi

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Matematik Şenliği düzenlendi.

Fethiyeli Öğrenci Bozyiğit’ten Uluslararası Matematik Yarışmasında Derece

Fethiye Atatürk Ortaokulu ve Bilsem öğrencisi Elif Sıla Bozyiğit, Uluslararası Amerika Copernicus Matematik Yarışmasında altın madalya kazandı.

Kodlama Eğitimi İle Hem Eğleniyorlar, Hem Öğreniyorlar

Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi'nde ilkokul düzeyindeki çocuklara 3D tasarım, gezegenler, piyano oyunu ve matematik oyunu tasarımı eğitimi veriliyor.

STEM keşif kampanyası ile öğrenciler bilimsel liderliğe yönlendiriliyor

Avrupa Komisyonuna bağlı olarak faaliyet gösteren ve Türkiye’nin de üyesi olduğu Avrupa Okul Ağı (European Schoolnet) tarafından yürütülen Scientix projesi çerçevesinde STEM Keşif Kampanyası başlatıldı.

Muğla BİLSEM öğrencisi Uluslararası Kongreye davet edildi

İki yıl önce Uluslararası İngilizce Matematik Caribou Sınavında dünya birincisi olan, Muğla Bilim ve Sanat Merkezi 8. sınıf öğrencisi Hilalsu Baş, Ankara Üniversitesi tarafından 20-23 Eylül tarihlerinde düzenlenecek Uluslararası Eğitim Kongresi'ne davet edildi.

MUĞLA'DA MATEMATİK ŞENLİĞİ

Pi sayısını (3,14) çağrıştırdığı için her yıl 14 Mart tarihinde kutlanan matematik şenliği bu yıl da Muğla'da coşkuyla kutlandı.

EŞİYLE ENKAZ ALTINDA HAYATINI KAYBEDEN HATİCE ÖĞRETMEN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Hatay'da 6 Şubat günü meydana depremde kendisi gibi matematik öğretmeni eşi ile enkaz altında kalarak hayatını kaybeden 31 yaşındaki Hatice Yurt Ökmen, memleketi Muğla'nın Bodrum ilçesinde son yolcuğuna uğurlandı.

GENÇ ÇİFT, DEPREMDE YAŞAMINI YİTİRDİ 

Hatay'da depremde enkaz altında kalan matematik öğretmeni Hatice Yurt Ökmen ile eşi Gökhan Ökmen'in yaşamını yitirdi. 

MUĞLA'DA ÖĞRENCİLER MATEMATİĞİ EĞLENEREK ÖĞRENECEK

Muğla'da her yerde matematik sloganıyla başlatılan "Matematik Seferberliği" öğretmenlere yönelik eğlenceli matematik öğretme teknikleri öğretiliyor.

Milas’ta Matematik Ligi’nde şampiyon Merkez Ortaokulu oldu

Muğla'nın Milas ilçesinde öğrenciler arasında dayanışma ruhunu geliştirmek, öğrencilere matematiği sevdirmek, okullar arasında kaynaşmayı sağlamak amacıyla bu yıl ikincisi düzenlenen Geleneksel Matematik Ligi final maçı yapıldı. Turnuvanın şampiyonu Merkez Ortaokulu oldu.

Milas’ta Matematik Ligi’nde takımları final heyecanı sardı

Muğla'nın Milas ilçesinde ortaokul öğrencileri arasında dayanışma ruhunu geliştirmek, amacıyla yürütülen Matematik Ligi'nde 23 Mayıs 2022 tarihinde final yarışması düzenlenecek.

Köyceğiz’de botanik gezisi ve matematik ilişkisi etkinliği

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde üniversite öğrencileri botanik gezisi ve matematik ilişkisi etkinliğine katıldı.

ÇYDD’den Şampiyona Ödül

Caribou Matematik tarafından düzenlenen Uluslararası Caribou Matematik Yarışması’nda Fethiye Kaymakam Mustafa Karslıoğlu Ortaokulu 7.sınıf öğrencilerinden Beyza Nur DEMİR Dünya Şampiyonu oldu. Şampiyon olan Beyza’ya Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Fethiye Şubesi tarafından ödül verildi.

Dünya birincisi Beyza’yı, Karaca ziyaret etti

Kaymakam Mustafa Karslıoğlu Ortaokulu 7.sınıf öğrencisi Beyza Nur Demir, Uluslararası Caribou Matematik Yarışması’nda dünya birincisi oldu. Fethiyeli Beyza Nur’u Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca evinde ziyaret etti. Beyza’yı tebrik eden Karaca, hediye takdim etti.

Milas 2. Geleneksel Matematik Ligi başladı

Muğla'nın Milas ilçesinde ortaokul öğrencileri arasında dayanışma ruhunu geliştirmek, matematiği sevdirmek ve okullar arasında kaynaşmayı sağlamak amacıyla yürütülen Matematik Ligi başladı.

Ege Türkiye 1.’si oldu

Milas Bilim Merkezi Öğrencisi Ege Keskin Uluslararası Kanguru Matematik yarışmasında Türkiye birincisi oldu.

CHP’li Erbay; 'Çocuklarımızın geleceğinin çalınmasına izin veremeyiz'

CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, ÖSYM tarafından 2021 yılı üniversiteye giriş için düzenlenen TYT ve AYT sınavlarında yer alan soruların özellikle matematik testlerinde soru tipi ve zorluk seviyesinin bugüne kadar ÖSYM'nin soru havuzunda olmayan tip ve zorlukta olduğu, hatta bazı soruların müfredat dışı olduğu yönünde öğrenciler ve veliler tarafından yöneltilen şikayetleri bir soru önergesi vererek TBMM gündemine taşıdı.

Göcek Anadolu Lisesi Bilim Fuarı büyük ilgi görüyor

Göcek Süleyman Şatır Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı, gezenlerin beğenisini kazandı. Bilim, matematik, edebiyat ve yerel kültürlere ilişkin çalışmaların yer aldığı çalışmaların sergilendiği fuar; okul bahçesinde açılan stantlarda sergilendi. Pandemi dönemimde Muğla’da yapılan tek bilim fuarı olduğu kaydedildi. 

'LGS'de özel ders alanlara ayrıcalık gösterildi'

LGS’de matematik sorularının uzun ve zor olduğunu belirten Eğitim Sen Muğla Şube Başkanı Birdal Savran; 'Matematik testinde soruları böyle zorluk seviyesinde hazırlamak ve 8. Sınıf öğrencilerine yöneltmek özel okul öğrencilerine bir avantaj sağlamaya dönük müdür?" diye sorarak, "Sınavda özel ders alabilen, uzaktan eğitimi çeşitli araçlarla takviye edebilenlere ayrıcalık gösterilmiştir' dedi.

LGS sınavı sona erdi

İki oturumdan oluşan LGS sınavı sona erdi. Sınavda 2 bin 146 öğrenci ter döktü. Sınav sonrasında heyecanlarını paylaşan öğrenciler Matematik dersinin daha zor olduğunu vurgulayan öğrenciler en çok sürenin yetmediğinden yakındı. LGS sınavının ilk oturumu 09:30’da başlamıştı. İkinci oturum ise saat 11:30’da da başlayıp saat 12:40’da sona erdi.

Muğlaspor sahasında liderle berabere kaldı

TFF 3. Lig 4. Grupta matematiksel olarak düşmesi kesinleşen Muğlaspor sahasındaki son lig maçında konuk ettiği lider Bursa Yıldırımspor'da ile 2-2 berabere kaldı. Bu sonuçla Bursa Yıldırımspor ikinci sıraya geriledi.

BİLDİRGE AÇIKLANDI

Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen “Eğitimde Ufuk Turu İlçe Çalıştayı” sonuç bildirgesi açıklandı. Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Mesleki Eğitim Merkezi Salonu’nda iki gün süren program sonucunda komisyon sözcüleri Okuma Becerileri, Matematik ve Fen Okuryazarlığı alanlarında bildirgelerini sundular.

Fethiye’de “STEM” etkinliği

Fethiye'de öğrencilerin "STEM" projesi kapsamında hazırladıkları çalışmalar sergilendi. Sergi açılışını İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, Şube Müdürleri, Okul Müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen "ErkenSTEM ile 21. yüzyıl yaşam becerileri projesi" öğrenciler tarafından gerçekleştirilen çalışmalar Özer Olgun Kültür Merkezinde ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Fen, teknoloji, mühendislik, matematik gibi dört önemli disiplinin bir araya getirilmesiyle oluşturulan öğretim modeli STEM eğitimi proje kapsamında ilçedeki 33 okul ve ilkokul öğretmeni ile 1500 öğrenciye STEM eğitimi verildi.

BELEDİYE FEN LİSESİ’NDEN BÜYÜK BAŞARI!

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın Fethiye’ye kazandırdığı Belediye Fen Lisesi, 2016-2017 eğitim öğretim yılını LYS puan türlerine göre, Matematik – Fen, Türkçe – Matematik, Türkçe – Sosyal dallarının hepsinde hem ilçe hem de ilçe birinci oldular. Başkan Saatcı alınan başarıdan dolayı Fen Lisesi yönetimini ziyaret etti. Okul Müdürü Mustafa Erdoğan, “Fethiye, etrafımızdaki belde ve ilçelerde okulumuza çok öğrenci geliyor. Beyin göçünü engelliyoruz. Sayın Başkan Fen Lisesi’ni yaptırmakla büyük hayır duası aldı” dedi.

Fethiye’de 2017 Öğrenci Teog Sınavına Giriyor

Bugün ve yarın yapılacak olan TEOG 2. dönem sınavlarına Fethiye’den 2 Bin 017 öğrenci katılacak. 30 okulda yapılacak sınavda öğrenciler Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Fen Bilimleri, Türkiye Cumhuriyeti İnkilap Tarihi ve Atatürkçülük ile İngilizce derslerinden 40’ar dakika ter dökecekler.