Menteşe Haberleri Haberleri

Menteşe Haberleri Haberleri

Tarımsal Üretim Planlaması Menteşe’nin mahallelerinde tanıtıldı

Muğla’nın Menteşe ilçesi Yörükoğlu, Avcılar, Çiftlik, Doğanköy, Gazeller, Yeşilyurt ve Kafaca Mahalleleri' nde, bitkisel ve hayvansal üretime yönelik yeni destekleme modeli ve tarımsal üretim planlaması üzerine bilgilendirme toplantıları gerçekleştirildi. Üreticilere yönelik düzenlenen bu toplantılarla, tarımsal üretimi artırmaya yönelik teşvikler ve planlama süreçleri detaylı olarak anlatıldı.

Muğla’da yeni tarımsal destekleme modeli üreticilere anlatıldı

Toplantıda, bölgedeki tüm muhtarlara yeni "Tarımsal Destekleme Modeli" hakkında detaylı bilgiler verildi. Modelin, çiftçilere daha etkin destek sunmayı ve üretimin sürdürülebilirliğini artırmayı amaçladığı vurgulandı. Toplantı sırasında, katılımcılar yeni modelin detaylarını öğrenirken, muhtarların talepleri ve yerel üreticilerin karşılaştığı sorunlar da dile getirildi.

Muğla’daki yangında soğutma çalışmaları sürüyor

Muğla’nın Menteşe ilçesindeki orman yangını genel olarak kontrol altına alınırken, sarp arazilerdeki tütme yaşanan alanlara havadan müdahale ediliyor.

Dumandan etkilenen yangın söndürme personeli hastaneye kaldırıldı

Muğla’nın Menteşe ilçesinde meydan gelen orman yangınında dumandan etkilenen yangın söndürme personeli ambulansla hastaneye kaldırılırken, hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Menteşe'deki yangında alevler geceyi aydınlattı

Muğla'nın Menteşe ilçesinde çıkan orman yangınında alevler geceyi aydınlatırken, ayın hilal halinin alevler arasından görüntüsü dikkat çekti.

Menteşe'de 30 Ağustos coşkusu Manga konseri ve fener alayı ile taçlandı

Muğla'nın Menteşe ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı, halkın yoğun katılımla kutlandı. Menteşe Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen etkinlikler, sevilen rock grubu Manga' nın sahne aldığı konserle doruğa ulaştı.

Aydın ve Milas yangınının kara bulutları Menteşe'ye ulaştı

Aydın'ın Bozdağan ilçesi ve Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Beçin mahallesinde başlayan ve halen devam eden orman yangınının bulutları Muğla'nın merkez ilçesi Menteşe'ye kadar ulaştı.

İhtiyaç Sahibi Vatandaşlara 1 Ton Sebze Ulaştırıldı

Menteşe Belediyesi tarafından ata tohumundan üretilen bir ton domates, biber ve patlıcan ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıldı. 

Huzur Evi, 5 Yıldızlı Otel Konforunda Olacak

Muğla’nın Menteşe ilçesinde bulunan Abide H. Nuri Öncüer Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yenileniyor. Yapılacak olan yenileme çalışmaları ile huzurevi, 5 yıldızlı otel konforunda hizmet verecek. 

Tıbbi Atıklar Modern Tesis'de Bertaraf Ediliyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi Tıbbi Atık Sterilizasyon ve Bertaraf Tesisi’nde bugüne kadar 8 bin 873 ton atık bertaraf edildi.

Menteşe Polis evinde yangın

Menteşe İlçesinde Muğla Emniyet Müdürlüğü Polis Evinden çıkan dumanlar sonrası misafirler tedbir amaçlı tahliye edildi.

Yaz Kur’an Kursu öğrencilerine trafik ve suçtan korunma eğitimi

Muğla Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ile Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü personeli tarafından Menteşe ilçesindeki yaz Kur’an Kurslarında eğitim gören öğrencilere yönelik trafik kuralları ve kişisel güvenlik konularında eğitim programı düzenlendi.