Mesafe, Haberleri

Mesafe, Haberleri

Yeşil Vadi'de Konaklama

Yaz tatilinde Türkiye'de en çok tercih edilen yerlerin başında Fethiye geliyor. Fethiye'de gezilecek çok yer ama size denizden biraz uzakta serinlemek isterseniz burası tam size göre…

Eylül Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleşti

Fethiye Belediyesi Eylül Ayı Meclis Toplantısı Fethiye Belediyesi meclis salonunda gerçekleşti. Toplantıda 7 tanesi gündem dışı olmak üzere toplam 13 madde görüşüldü. Meclis toplantısı; sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uygun bir şekilde gerçekleşti.

Bakan Özer, yüz yüze eğitime ilişkin yeni yol haritasını açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, birim amirleri ve 81 il müdürleriyle yüz yüze eğitim hazırlıklarını görüştü. Bakan Özer, "Okullarda yüz yüze eğitimin bir kez daha aksamaması için maske, mesafe ve hijyen kurallarından asla taviz vermeyeceğiz” dedi.

20 bin maske dağıtımı gerçekleştirilecek

Fethiye ilçe Emniyet Müdürlüğü tarafından vaka sayılarının artması nedeni ile Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi önünde maske dağıtımı gerçekleştirdi. Covid-19 nedeni ile maskeler dağıtılıp vatandaşlara bilgilendirmeler yapıldı.

18 Mart Çanakkale Zaferi Oryantiring Yarışması yapıldı 

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Oryantiring Muğla İl temsilciliğinin faaliyet programında yer alan, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Oryantiring yarışması Kışla Parkında yapıldı. Covid-19 tedbirleri kapsamında yapılan yarışlar açık alanda sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uyularak tamamlandı. 

Hastaneye her gün 20 pozitif vaka geliyor

Tüm dünyayı kasıp kavuran, Türkiye’de de etkili olan Covid-19, Fethiye ve Seydikemer ilçelerinde de etkili oluyor. Fethiye ve Seydikemer İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri koronavirüs ile ilgili yoğun bir filyasyon çalışması yapmasına rağmen, mahallelerde yüksek risk taşıyan bölgeler yaygınlaşıyor. Sokağa çıkma kısıtlamaları ve alınan tedbirlere rağmen, vatandaşların maske, sosyal mesafe, temizlik kurallarına dikkat etmemesi ve kalabalık ortamlarda fazla bulunmaları nedeniyle vaka sayısı artmaya devam ediyor. Fethiye Devlet Hastanesi’ne hemen her gün 20’ye yakın pozitif vaka başvururken, bir o kadar da hastanede tedavi görüp, taburcu olan vatandaş olduğu öğrenildi.