Mesafe Ve Hijyen Haberleri

Mesafe Ve Hijyen Haberleri

Artan solunum yolu vakaları sonrası uzmanından uyarı: “Okulların Açılması İle Vakalar Artabilir”

Son günlerde acil servis ve polikliniklerde yoğunluğa neden olan solunum yoluyla bulaşan enfeksiyon hastalıklarına karşı Kovid-19 döneminde olduğu gibi maske, mesafe ve hijyen önerilirken, uzmanlar okulların açılması ile birlikte salgın hastalıklarda artış yaşanma ihtimalinin yükselebileceği uyarısında bulundu.

600 Gönüllü 6 İlde 2.500 Kg Atık Topladı

Uluslararası Kıyı Temizleme (International Coastal Cleanup – ICC)” kampanyası çerçevesinde her yıl binlerce gönüllüsüyle sorumluluk üstlenen TURMEPA, bu yıl da kıyılardaydı. 18 Eylül Cumartesi günü oksijen kaynağı denizlerimizi korumak için TURMEPA öncülüğünde seferber olan gönüllüler, Covid-19 tedbirleri kapsamında maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyarak temizlik etkinlikleri gerçekleştirdi. Ülkemizin 6 farklı bölgesinde gerçekleşen etkinliklerle 600 gönüllü 2.500 kilogram atığı toplayarak oksijen kaynağı denizlerimize ulaşmasını önledi.

Bakan Özer, yüz yüze eğitime ilişkin yeni yol haritasını açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, birim amirleri ve 81 il müdürleriyle yüz yüze eğitim hazırlıklarını görüştü. Bakan Özer, "Okullarda yüz yüze eğitimin bir kez daha aksamaması için maske, mesafe ve hijyen kurallarından asla taviz vermeyeceğiz” dedi.

Kaymakam Fırat, semt pazarında alınan tedbirleri yerinde gördü

Korona virüs tedbirleri kapsamında İçişleri bakanlığının 17 günlük kısıtlamada semt pazarlarının Cumartesi günleri yürüme mesafesindeki vatandaşlar için kurulması üzerine Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, beraberinde protokol üyeleri ile birlikte Pazar denetimine çıktı. Fethiye’de Salı ve Cuma günleri kurulan iki Pazar aynı anda kurulurken, Kaymakam Eyüp Fırat, semt pazarında alınan tedbirleri yerinde görüp, maske, sosyal mesafe ve hijyen kontrolleri gerçekleştirdi. Kaymakam Eyüp Fırat, Fethiye’de alınan tedbirler ve kısıtlama nedeniyle vakalardaki düşüşün yüzde 50’nin üzerinde olduğunu ifade etti. 

Başkan Tokat, maske, mesafe ve hijyen vurgusu yaptı

Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat Salı Pazarı’nda bir takım incelemelerde bulundu. Milas İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararları doğrultusunda alınan tedbirlere dikkat çeken Başkan Tokat, maske, mesafe ve hijyen vurgusu yaptı.

Hastaneler korona vakası ile doluyor

Tüm Türkiye’de korona virüs vakaları ve hasta sayısı giderek artarken, Fethiye ve Seydikemer İlçeleri ile Muğla ve ilçelerinde de artış yaşandığı öğrenildi. Fethiye’de bazı kamu kurum ve kuruluşları ile okullarda öğrenci ve öğretmenlerde de pozitif vakalar olduğu ileri sürülürken, geçtiğimiz bir buçuk ayda Fethiye ve Seydikemer ilçelerinde yaklaşık 15 kişinin Kovid-19 bulaşıcı hastalık nedeni ile hayatını kaybettiği öğrenildi. Bu arada Fethiye Devlet Hastanesinde hemen her gün en az 20 pozitif vakanın tespit edilip, tedaviye alındığı kaydedilirken dün yapılan test sonuçlarına göre de bir günde 22 pozitif vaka tespit edildi. İçişleri Bakanlığı tarafından hemen her gün Kovid-19 önlemleri olarak çeşitli kısıtlamalar getirilmesine rağmen, vatandaşlar hala maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uymayınca vakalar ve hasta sayısı giderek artıyor.

FETHİYE’DE KAYMAKAMDAN DENETLEME

Korona virüs tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığının 81İl Valiliğine gönderdiği genelge doğrultusunda Fethiye’de de maske, sosyal mesafe ve hijyen kontrolleri Kaymakam Eyüp Fırat başkanlığında gerçekleştirildi.

45 GÜN SONRA 3 VAKA

Normalleşme süreci ile birlikte dikkatsizlik ve aşırı rehavet sonucu bölgede 45 gün sonra arka arkaya 3 pozitif vakaya rastlandığı öğrenildi. Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner; maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarının aynen uygulanmasını istedi.

Fethiye Kovid-19’a Uygun Şekilde Hazırlandı

Fethiye’de Kovid-19 normalleşme tedbirleri doğrultusunda kafelerden restoranlara, balık halinden bijutericilere kadar değişik sektörlerdeki hazırlıklar tamamlandı. Kafe ve restoran yetkilileri bugünden itibaren normalleşmeye döndüklerini, sosyal mesafe ve hijyene uygun şekilde mekanlarını açtıklarını söylediler.

Fethiye'de Yasakların Kalkmasıyla Vatandaşlar 'Yeni Normal' Hayata Döndü

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Fethiye’de de bugünden itibaren ‘Yeni Normal’ hayata geçildi. Kovid-19 salgını tedbirleri kapsamında getirilen kısıtlamalar kaldırıldı. Ancak maske, sosyal mesafe ve hijyene dikkat etmek şart. Restoran, kafe, çay bahçeleri, spor salonları, plajlar yeniden açılıyor, kamu normal mesaiye dönüyor.