Meslek Haberleri

Meslek Haberleri

Menteşe Belediyesi’nden Avrupa çıkarması

Menteşe Belediyesi uluslararası projelerin paydaşı olmaya devam ediyor. Bu kapsamda ‘Erasmus Plus K154 Gençlik Projesi’, ‘Bugünün Gençleri Geleceğin Meslekleri’ ve ‘Menteşe’de Gençler İşte’ Projeleri’nin paydaşı olarak belediye personeli 1 eğitmenin Litvanya’ya, 1 proje koordinatörünün Belçika ve Hollanda’ya, 1 proje uzmanının ise İspanya’ya gönderilmesi belediye meclisinde oy birliği ile kabul edildi.

TGB, MYO öğrencilerini yalnız bırakmadı: otobüsler MYO öğrencilerine de 1 tl olsun!

Muğla Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin, ulaşım ücretlerinde indirim taleplerine Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Muğla İl Teşkilatı destek oldu. TGB Muğla İl Başkanı Şaban Can Girgin, “Seçim öncesi verdiğiniz vaadi tamamen yerine getirin! Muğla Meslek Yüksek Okulu’nu da indirim kapsamına dahil edin!” ifadelerini kullandı.

Ula'da bahar şenlikleri coşkusu başladı

 Ula Kaymakamlığı, Ula Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Ula Ali Koçman Meslek Yüksekokulu işbirliğinde, 19 Mayıs Gençlik Haftası'na erken bir başlangıç yapılarak bahar şenlikleri düzenlendi. Bahar Şenliği, meslek yüksekokulunda gerçekleşti ve birbirinden renkli etkinliklere ev sahipliği yaptı.

MSKÜ Kariyer Günleri başladı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’nun öğrenciler için hazırladığı ve 2 gün boyunca sürecek olan Kariyer Günleri programı başladı.

Fethiye İnlice Plajı hizmete başladı Plaja giriş ne kadar? yiyecek ve içecek fiyatları

Türkiye’nin turizm merkezlerinden biri olan Muğla’nın Fethiye İlçesi’nde bulunan İnlice Plajı, Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hizmet verilmeye başlandı. Plajda satışı yapılan bazı ürünlerin fiyatlarını sizler için derledik.

Muğla Ve İlçelerindeki “Video Sahtekarlığı” Tepki Çekiyor

Muğla’daki bazı internet siteleri ve sosyal medya profillerinin, takipçi ve etkileşim kazanmak için sosyal medyada Muğla yada ilçe isimlerini kullanarak paylaştıkları bazı videoların, Muğla yada ilçelerinde çekilmediği ortaya çıktı. Muğla İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Seda Köktener, bu tutumun Muğla basınının güvenilirliğine zarar verdiğini belirterek kınama yayınladı.

‘Menteşe’de Gençler İşte’ Projesinde Mesleki Ve İşbaşı Eğitimleri Tamamlandı

‘Menteşe’de Gençler İşte’ kursiyerleri mesleki ve işbaşı eğitimlerini tamamladı. Eğitimleri tamamlayan kursiyerler Mesleki Yeterlilik Sınavlarına girmeye başladılar.

Köyceğiz’de köprüüstü simülasyon eğitimde kullanılıyor

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Şehit Ömer Halis Demir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde köprüüstü simülasyonu eğitim amaçlı kullanılıyor.

İnlice Plajı’nın İşletmesi Meslek Lisesine Devredildi

İnlice Plajının İşletmesi Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine devredildi

BGC'den lise öğrencilerine seminer

Bodrum Gazeteciler Cemiyeti (BGC) ve Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Bodrum'daki tüm liselerde "Medya okur yazarlığı" ve "Yeni nesil gazetecilik" konularıyla ilgili seminer düzenlemeye başladı.

İstiklal Marşı'nın kabulünün 103. yıldönümü oratoryo ile anlatıldı

Vatan şairi Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan ve 12 Mart 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edilen İstiklal Marşı'nın kabulünün 103. yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy, Fethiye'de de oratoryo ile anlatıldı.

Köyceğiz’de İstiklal Marşı’nın Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı Gerçekleştirildi

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Şehit Seyhan Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı programla kutlandı.

MSKÜ aşçılarından tarihi başarı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Datça Kazım Yılmaz Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencileri, 1-3 Mart 2024 tarihleri arasında Muğla’nın Fethiye ilçesinde düzenlenen Ulusal Aşçılık Yarışması’nda tarihi bir başarıya imza attı.

Başkan Oktay, Urfalı Öğrencilerin İsteğini Kırmadı

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, Şanlıurfa’ya bağlı Haliliye ilçesinde bulunan Yediiklim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin mektubuna kayıtsız kalmadı.

Bölgenin Sorunları Belediye Başkan Adaylarına Rapor Halinde Sunulacak

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ev sahipliğinde gerçekleştirilen Fethiye-Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu toplantısında, bölgenin sektörel, çevresel ve sosyal sorunlarının derlenerek Muğla Büyükşehir, Fethiye ve Seydikemer belediye başkan adaylarına sunulması konusunda ortak karar alındı. Toplantıda ayrıca sürdürebilir turizm kapsamında koyların yapılaşmadan korunması için alınacak tedbirler konuşuldu.

Seydikemer Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Temeli Atıldı

Seydikemer’de “Devlet Yatırım Programı” kapsamında, yaklaşık 50 milyonluk bütçeyle Seydikemer yapılacak olan Seydikemer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin temeli törenle atıldı.

Başkan Adayı Saatcı, Meslek Odalarının Sorunlarını Dinliyor

İyi Parti Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı ve beraberindeki heyet, Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Odası’nı ziyaret etti.

Seydikemer Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi'nin Temeli Atılıyor

Devlet Yatırım Programı kapsamında, yaklaşık 50 milyonluk bütçeyle Seydikemer ilçesi Kemer Mahallesi’ne yapılacak olan Seydikemer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin temeli atılıyor.

11. Sınıf Özel Eğitim Öğrencisi Rumeysa Hastalığına Yenik Düştü

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde eğitim gören 11. Sınıf özel eğitim öğrencisi Rumeysa Alagöz geçirdiği kriz sonrası hayata gözlerini yumdu.

Çobanlık Mesleği De Unutulmaya Yüz Tuttu

İnsanlığın var oluşundan bu yana süre gelen mesleklerin başında yer alan çobanlık mesleği de unutulmaya yüz tuttu. Genç kuşağın hiç yapmak istemediği mesleklerden biri olan çobanlık mesleğini sürdürenlerin yaş ortalaması 50’yi bulurken, çobanların çocuklarının da baba mesleğini sürdürmediği belirtildi.

Köyceğiz MTAL’nin 3 Tasarım 1 Marka Tescili Yapıldı

Muğla’nın Köyceğiz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından başvurusu yapılan 3 tasarım tescili ve 1 marka tescili, Türk Patent Kurumu tarafından tescili yapılarak tasarım tescil ve marka tescil bültenlerinde yayınlandı.

Ayaydın, “Sürekli Diyalog Halinde Olacağız”

AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Aydın Ayaydın, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Başkan Adayı Ayaydın, meslek odaları ile sadece seçim sürecinde değil sürekli diyalog halinde olacağını söyledi.

100. Yıl Voleybol Şenliği Başlıyor

Cumhuriyetimizin 100. Yılı Anısına Menteşe Belediyesi ve Muğla Atılım Spor Kulübü işbirliğinde Mini Voleybol Şenliği düzenleniyor.

MSKÜ’lü Araştırmacıya EPALE Ödülü

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Fethiye Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu araştırmacılarından Öğretim Görevlisi Mahmut Beler, hazırladığı ‘Engelsiz İlk Yardım Projesi’ ile EPALE-4 İyi Uygulama Örnekleri/Deneyimleri Yarışması’ndan birincilik ödülü kazandı.

Muğla’da ‘Makam Aracı Sürgünü’ İddiası Yalanlandı İletişim Başkanlığı Açıkladı

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, "İletişim başkanının makam aracını park etmesine izin vermeyen okul müdürü sürgün edildi" iddiasının gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Köyceğiz’de Öğrencilere Mesleki Rehberlik Semineri Verildi

Muğla’nın Köyceğiz ilçesi Zeytinalanışeyh İlk ve Ortaokulu’nda öğrencilere çeşitli konularda seminer verildi.

Kaymakam Ertaş Öğretmenler İle Bir Araya Geldi

Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş Fethiye’de görev yapan Görsel Sanatlar, Müzik ve Beden Eğitimi öğretmenleri ile bir araya geldi. Kaymakam Ertaş düzenlenen toplantıda okullarda yapılan ve yapılması planlanan sosyal etkinliklerle ilgili fikir alışverişinde bulundu.

Dalaman’a Fen Lisesi yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri Dalaman’a yapılması planlanan Fen Lisesi ve Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ile ilgili olarak inceleme ve görüşmeler yapmak üzere Dalaman’a geldi. Bakanlık yetkilileri ile Dalaman Belediye Başkanlığı’nda toplantı düzenlendi.

Marmaris Belediyesi'nden öğrencilere çorba ve makarna ikramı

Marmaris Belediyesi, Turizm Meslek Yüksekokulu’nun ardından Sağlık Meslek Yüksekokulu önünde de öğrencilere çorba ve makarna ikramında bulundu.

Deprem Konulu Seminer Düzenlendi

İnşaat Mühendisleri Odası Muğla Şubesi Fethiye Temsilciliği İnş. Müh. Ahmet Çelikkollu’nun konuşmacı olarak katıldığı 6 Şubat Kahramanmaraş depremleri ve depreme dayanıklı yapı tasarımı konulu meslek içi eğitim semineri düzenledi.