Mevsim Normalleri Haberleri

Mevsim Normalleri Haberleri

Meteorolojiden 'Sıcak' Uyarısı

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından yapılan uyarıda, Çarşamba gününden itibaren hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde artacağı açıklandı.

Meteoroloji orman yangınlarına karşı uyardı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Pazartesi gününden itibaren yağışların sona ereceği ve sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerine çıkacağı belirtilerek orman yangınlarına karşı uyarı yapıldı.

Badem Ağaçları Çiçek Açtı

Muğla'nın Menteşe ilçesinde mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcak hava sonrası, badem ağaçları erken çiçek açtı.

Fethiye Salı Pazarı’nı Soğuk Hava Vurdu

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Salı günleri kurulan Fethiye Salı Pazarı, Fethiye’de havaların birden bire soğumasından ötürü yarım bir şekilde açıldı.

Muğla Yeni Yıla Yoğun Sis Altında Girdi

Muğla 2024 yılının ilk sabahını sisli bir ortamda karşıladı. Geçen yıllara oranla mevsim normallerinin üzerinde bir sıcaklık ile yeni yıla giren Muğla’da, Menteşe’den Denizli’ye, Marmaris’e ve Yatağan’a ulaşımın sağlandığı karayolu yoğun sis ile kaplandı.

Fethiye'de Sağanak Yağış Etkili Oluyor

Fethiye’de parçalı bulutlu havalar bugün itibariyle yerini sağanak yağışa bıraktı. Fethiye'de havaların Cumartesi gününe kadar sağanak yağışlı olması bekleniliyor.

Sıcak Havayı Gören Muğlalılar Parklara Yöneldi

Sağanak yağış sonrası mevsim normallerine dönen hava sıcaklığı ve güneşin yüzünü göstermesi ile vatandaşlar parklara yöneldi.

Çıntar bolluğu satıcıların yüzünü güldürdü

Mevsim normallerinin üstünde seyreden hava sıcaklığı ve yağış olmamasına rağmen Sonbaharda çamlık alanlarda kendiliğinden çıkan Çıntar bolluğu satıcıların yüzünü güldürüyor.

Fethiye’de Deniz Sezonu Bitmedi

Fethiye’de Ekim ayında yazdan kalma günler yaşanıyor. Hava sıcaklıkları 33-34 dereceleri gösteriyor. Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesini fırsat bilen turistler,  Çalış Plajı’nda denize girerek sıcak havaların tadını çıkarıyor.

“Bu yaz en çok Ölüdeniz Turları tercih edildi”

Muğla'nın Fethiye ilçesinde hava sıcaklıkları henüz mevsim normallerine düşmediğinden dolayı günübirlik tur teknelerinde yaşanan yoğunluk Ekim ayında da sürüyor. Günübirlik tur işletmeciliği yapan Nika Hanım, mikrofonlarımıza yaz sezonunun değerlendirmesini yaptı.

Muğla’yı Serinleten Yağış

Muğla’nın Menteşe ilçesinde öğle saatlerinde başlayan kısa süreli yağmur, hem sokakları temizledi, hem de mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı nedeniyle ortamın serinlemesine neden oldu.

Fethiye’de sıcak hava devam ediyor

Tatil cenneti Fethiye’de Eylül ayının ilk haftasında termometreler 32 dereceyi gösterirken hava sıcaklıkları ise mevsim normallerinde seyretmeye devam ediyor.

Sıcak hava dalgası Fethiye’yi de vuracak

Yaz başından beri peş peşe gelen sıcak hava dalgalarına bir yenisi daha eklenecek. Fethiye’de olduğu gibi yurt genelinde de sıcaklıklar yeniden yükselecek ve mevsim normallerinin 10 derece üstüne çıkacak. 

Fethiye’de bu hafta hava durumu nasıl olacak?

Meteoroloji'nin değerlendirmelerine göre yeni haftanın ilk günü 7 Ağustos'ta sıcaklıkların kuzey kesimlerde biraz azalacağı, Fethiye’de ise önemli bir değişiklik olmayacağı, yurt genelinde mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Rekor sıcaklık bekleniyor!

Bugün mecbur kalmadıkça dışarı çıkmayın. Muğla’da mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı bugün daha da artarak mevsim normallerinin 7 ila 9 derece üzerine çıkacak.

Bir Yanda ‘Aşırı Sıcaklar’ Diğer Yanda Dolu Yağışı

Son değerlendirmelere göre; halen mevsim normallerinin 5-10 derece üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının Muğla’da etkisini artırması beklenirken o şehirde dolu yağışı şaşkınlık yarattı.

Ormanlık alanlarda devriye görevini sürdürüyor

Yangına en hassas iller arasında yer alan Muğla’da hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve yangın riskinin artması sonucu Muğla İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler ormanlık alanlarda devriye görevini sürdürüyor.

Sıcağı Gören Erasta AVM’ye Koştu

Havanın mevsim normallerinin üzerinde seyretmesinden dolayı kavurucu sıcaklar Fethiye’yi de vurdu. Kavurucu sıcaklarda vatandaşlar kendilerini Fethiye Erasta AVM’ye attı.

45 derece sıcakta tarihe dokunuş

Muğla’da hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyrederken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından sıcaklık oranı 43 derece olarak açıklandı.

Dondurma'nın Topu 40 Liraya Ulaştı

Sıcak havaların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesinden dolayı vatandaşın tercihi dondurma oldu.

200 noktaya mama ve su takviyesi yapıldı

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Marmaris’te belediye ekipleri can dostlar için seferber oldu.

Muğlalılar artan sıcaklıklara dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Muğla bölgesinde hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrederek 40 dereceye çıkması uyarısında bulunmasını adından Muğla Valiliği de vatandaşları sıcak hava ve yangın riskine karşı uyardı.

Fethiye’de nem hâkim

Fethiye’de hava, mevsim normallerine gelmesiyle beraber 30 dereceye kadar yükseldi. Yükselen sıcaklıkla beraber nem ` seviyesine ulaştı.

Fethiye’de Yağmurların Ardından Güneşli Hava Hâkim Oldu

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerine gelmesiyle beraber vatandaşlar Pazar gününün tadını sahil kenarlarında çıkardı.

DENİZ SEZONU AÇILDI

Yıllık 3 milyon yabancı turisti ağırlayan Muğla’da havaların mevsim normallerinin üzerinde sıcak gitmesi nedeniyle deniz sezonu bu yıl Mart ayında açıldı.

MUĞLA'DA BADEM AĞAÇLARI ÇİÇEK AÇTI

Muğla’nın Menteşe ilçesinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi sebebi ile badem ağaçları erken çiçek açtı.

FETHİYELİLER GÜNEŞLİ HAVANIN TADINI ÇIKARTTI

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerine gelmesiyle vatandaşlar güzel havanın tadını çıkardı.

SICAKLARA DİKKAT !!!

Yaz aylarının ortalarına geldiğimiz şu günlerde sıcaklıklar iyice kendini göstermeye başladı. Meteoroloji 25 Temmuz’a kadar dikkatli olunması gerektiği sıcaklıkların mevsim normallerinin 4 ila 6 derece üzerinde seyredeceğini duyurdu.

Jandarmadan vatandaşa anonslu yangın uyarısı

Meteoroloji'nin Muğla bölgesinde 25 Temmuz'a kadar hava sıcaklığının mevsim normallerinin 4-6 derece üstünde seyredeceği açıklamasının ardından Menteşe İlçe jandarma ekipleri orman yangınına karşı vatandaşları uyarıyor.

Meteoroloji’den Muğla’ya ‘Sıcak’ uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Muğla bölgesinde 25 Temmuz'a kadar hava sıcaklığının mevsim normallerinin 4-6 derece üzerinde seyredeceği uyarısında bulundu.