Mor Haberleri

Mor Haberleri

Büyükelçi'den Fethiye Belediyesi'ne Resmî Ziyaret

Birleşik Krallık Türkiye Büyükelçisi Jill Morris ve beraberindeki heyet Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’yı ziyaret etti. Birleşik Krallık Türkiye Büyükelçisi Jill Morris, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ile görüşmelerinde özellikle 2024 turizm sezonu hakkında görüş alışverişinde bulundu. 

Başkan Ünlü, Büyükelçi Morris’i ağırladı

Birleşik Krallık Türkiye Büyükelçisi Jill Morris ve heyeti, Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü’yü ziyaret etti.

Birleşik Krallık Ankara Büyükelçisi’nden Başkan Aras’a Ziyaret

31 Mart Yerel seçimlerinden sonra Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’a tebrik ziyaretleri devam ediyor. Birleşik Krallık Ankara Büyükelçisi Jill Morris Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ı ziyaret etti.

Ege rallisi 33. Yılını marmaris’te kutluyor

2024 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın ikinci yarışı Ege Rallisi, 33. yılını Marmaris’te kutluyor. Akdeniz ve Ege’nin kesiştiği Marmaris, ayrıca aynı tarihlerde cumhuriyetin ilk kadın otomobil yarışçısı Samiye Cahide Morkaya anısına Klasik Otomobil Kulübü tarafından düzenlenecek Turing yarışına da ev sahipliği yapacak.

Bodrum’da 33 Düzensiz Göçmen Yakalandı, 15'i Kurtarıldı

Muğla’nın Bodrum ilçesi açıklarında 33 düzensiz göçmen yakalandı, 15'i ise kurtarıldı.

Alzheimer Derneği’nde Moral Etkinliği

Fethiye Alzheimer Derneği’nde yaşlı vatandaşları sosyalleştirmek amacıyla müzik dinletisi programı düzenlendi.

Muğla Büyükşehir Türkiye’de İlkleri Gerçekleştiriyor

2014 yılında kurulan Muğla Büyükşehir Belediyesi il genelinde sağlık, çevre, tarım, kültür gibi farklı alanlarda birçok yenilikçi projeyi hayata geçirdi. Büyükşehir Belediyesi’nin Mavi Deniz Temiz Kıyılar, Kısa Mola, Mor Yaşam, Temiz petek, Yerel tohum Merkezi, Toprak, Sulama suyu ve yaprak laboratuvarı, Muğla Tarımsal Güçbirliği kooperatifi, Oyuncak Kütüphanesi, ODTÜ İşbirliği Yenilenebilir Enerji projeleri ve “Gocamandan Toruna Muğla Yemekleri” kitabı özellikleri ile Türkiye’de ilk olma özelliği gösteriyor.

Bodrum'da 57 Düzensiz Göçmen Yakalandı

Muğla’nın Bodrum ilçesi açıklarında 57 düzensiz göçmen ile 2 göçmen kaçakçısı şüphelisi yakalandı.

Bodrum'da 17 Düzensiz Göçmen Yakalandı

Muğla’nın Bodrum ilçesi açıklarında 17 düzensiz göçmen yakalandı.

Marmaris Devlet Hastanesi Personeli Beyin Tümörüne Yenik Düştü

Muğla’nın Marmaris ilçesi devlet hastanesinde bilgi işlem biriminde görev yapan 31 yaşındaki Yasin Katırcı tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Barbunn Bistro Yeni Yıl Moral Yemeğinde Buluştu

Fethiye’nin en gözde mekânlarından BarBunn Bistro 2023 sezonu boyunca yoğun emek sarf eden personeline unutulmaz bir gece yaşattı.

Tarımsal Yatırımlar İçin 15. Etap Başvuruları Başladı

Tarım ve Orman Bakanlığının 29 Aralık 2023 Tarihli Remi Gazetede yayınlanan; ‘Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Programı’nın başvuruları 3 Ocak 2024 tarihinde başladı. Son başvuru tarihi 19 Şubat 2024 olurken, başvurular www.tarimorman.gov.tr adresinden onlıne olarak yapılacak. Program çerçevesinde yatırımcılara yüzde 50 hibe verilecek.

Bodrum'da 2 Göçmen Kaçakçısı Şüphelisi Gözaltına Alındı

Muğla’nın Bodrum ilçesi açıklarında 49 düzensiz göçmen kurtarıldı, 28 düzensiz göçmen de yakaladı. Düzensiz göçmenlerin geçişine aracılık ettiği değerlendirilen 2 göçmen kaçakçısı şüphelisi gözaltına alındı.

Muğla'da mantar bereketi yaşanırken, uzmanlar zehirlenmelere karşı uyardı

Yağışların artmasıyla doğada fazlaca görülen mantar türlerinin zehirlenme ihtimalini artırdığını ifade eden Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Allı, rastgele toplanıp tüketilen mantarların insan sağlığı açısından önemli olduğu açıkladı.

Aday adayı Kökten, partililerle bir araya geldi

AK Parti Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Muhammet Kökten, AK Parti Fethiye İlçe Teşkilatı’nda vatandaşlar ve partililerle bir araya geldi.

öldürülen anne ve kızın cenazeleri kesim alındı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Litvanya uyruklu eski kocası Andrej Kuslevic tarafından öldürüldükten sonra yol kenarındaki uçuruma atılan Rus uyruklu Irina Dvizova (42) ile 15 yaşındaki kızı Dayana Dvizova’nın cenazeleri, 15 gün sonra teslim alındı.

Esnafa mor balonlar dağıtıldı…

Milas Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde, Milas Cumartesi Pazar Yeri ve Selimiye Pazar Yeri’nde stant kurarak vatandaşları “6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun” hakkında bilgilendirdi.

Sigaraya zam geldi

Türkiye Tekel Bayiler Başkanı Özgür Aybaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Philip Morris grubuna da zam geldiğini duyurdu. Açıklamaya göre Philip Morris sigara grubuna 5 TL'lik zam geldi.

Bodrum FK'dan moral kahvaltısı

Bodrum FK Başkanı Fikret Öztürk, eşi Nurten Öztürk, kulüp yöneticileri ve futbolcular, Teksüt Bandırmaspor maçı öncesi kahvaltı organizasyonunda bir araya geldi.

Milas'lı müzisyen evde ölü bulundu

Muğla'nın Milas ilçesinde yaşayan müzisyen Mehmet Işık (52) evinde ölü bulundu. Pandemi döneminde uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması süresinde evinin balkonundan verdiği konser ile Türkiye'nin tanıdığı ve ilçenin adeta moral kaynağı olan Işık'ın ölüm haberi herkesi üzdü.

Büyükşehirden ‘Mor Yaşam’ desteği projesi

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de ilk olan Mor Yaşam Projesi ile Muğla E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ve Seydikemer Eşen T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda kalan kadın ve çocukların temel ihtiyaçlarından olan hijyen paketi dağıtımına devam ediyor.

Birleşik Krallık Türkiye Büyükelçisinden Fethiye Belediyesine Ziyaret

Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Muğla’ya gelen Birleşik Krallık Ankara Büyükelçisi Jill Morris ve beraberindeki heyet, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’ya makamında resmi bir ziyarette bulundu.

Birleşik Krallık Büyükelçisinden Başkan Aras'a Ziyaret

Birleşik Krallık Büyükelçisi Jill Morris ve heyeti Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'ı makamında ziyaret etti.

Başkan Oktay, Büyükelçi Morris'i ağırladı

Birleşik Krallık Türkiye Büyükelçisi Jill Morris, Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay’ı ziyaret etti.

Birleşik Krallık Büyükelçisi’nden Başkan Gürün’e Ziyaret

Birleşik Krallık Türkiye Büyükelçisi Jill Morris Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret etti. 

İngilizler deniz, kum ve güneşin yanında sağlık turizmine geliyor

 Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Muğla’ya gelen Birleşik Krallık Ankara Büyükelçisi Jill Morris ve beraberindeki heyet Muğla Valisi İdris Akbıyık’ı ziyaret etti.

1455 Genç Fidan Okula Hazır

Marmaris’te 1455 genç fidan, okul önce yaz kurslarında “halk oyunları, bale, yüzme, drama, masa tenisi, ritim perküsyon, çocuk pilatesi, modern dans, zumba, crosfit, jimnastik, resim ve Latin dansı” kurslarıyla önümüzdeki hafta açılacak okullar öncesi moral depoladı.

Sigaraya büyük zam

Sigaraya, bugünden itibaren geçerli olmak üzere zam geldi. Philip Morris grubu 10 lira zamlandı. 45 liradan satılan sigara 55 liraya çıktı. Bu son zam ile birlikte sigaraya 1 yılda toplamda 17 TL zam gelmiş oldu.

Muğla’nın ‘Mor’ bahçesine ziyaretçi akını

Muğla Büyükşehir Belediyesi Koku Vadisi Lavanta Bahçesi yaklaşık 10 bin misafire ev sahipliği yaptı.

Depremzede Çocuklara Bisiklet Morali

Muğla Karya Bisiklet Kulübünce Depremden etkilenen çocuk ve gençlere Bisiklet armağan ediliyor.