Müdürlük Haberleri

Müdürlük Haberleri

Dalaman Salep Üretim Merkezi Olma Yolunda İlerliyor

Muğla’nın Dalaman ilçesinde alternatif ürünlerin gelişmesi adına İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yapılan çalışmalar kapsamında özellikle dağ köylerinde küçük alanlarda yüksek ekonomik getirisi olan salep yetiştiriciliği için kurslar düzenleniyor ve demonstrasyon sahaları kuruluyor.

AKD Genel Müdürlük Görevine Güçeli getirildi

Türkiye kıyılarındaki doğal ve kültürel mirasının korunması için çalışmalar yürüten Akdeniz Koruma Derneği’nin yeni Genel Müdürü Kayhan Güçeli oldu.

Marmaris’te parklar yenileniyor

Marmaris Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, yeni parkların yapımının yanı sıra ilçedeki parkları yenilemeye de devam ediyor. Müdürlük ekipleri ilk etapta 20 parkı yenilemek için çalışmalara başladı.

561 Araç Ve Sürücüye 891 Bin TL Ceza

Muğla Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Bölge Trafik Şube Müdürlüklerine bağlı Muğla genelindeki ekipler tarafından 25-26 Eylül tarihlerinde gerçekleştirile trafik denetimlerinde 561 araç ve sürücüsüne trafik idari para cezası uygulandı.

Nüfus Müdürlükleri’nde KPSS mesaisi

Muğla’da Nüfus Müdürlükleri hafta sonu yapılacak KPSS oturumları için açık olacak.

Nüfus Müdürlüğü’nde Hafta Sonu Mesaisi 

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, 28 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimler çerçevesinde kimlik kartı talepleri için nüfus müdürlüklerinin 27-28 Mayıs'ta açık bulundurulacağını ve işlemlerin randevusuz gerçekleştirileceğini duyurdu.

MAKAM ARAÇLARI YAŞLILARIN HİZMETİNE SUNULDU

Yaşlılara Saygı Haftası'nda Marmaris Belediyesi’nin makam ve müdürlük araçları yaşlılara tahsis edildi. Perşembe pazarında alışveriş yapan yaşlılar makam araçlarıyla evlerine taşındı.

MUTSO ÜYELERİNE GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ VE DEPOLAMA HİZMETLERİNDE İNDİRİM 

Irmak Grup ile MUTSO arasında imzalanan indirim protokolü kapsamında, Oda üyelerine gümrük müşavirliği ile Kemalpaşa ve Aliağa Gümrük Müdürlüklerine bağlı depolarda indirimli hizmet sunulacak.

MUĞLA'DA 37 BİN HAVYANA MİKROÇİP TAKILDI

Evcil hayvanların kayıt altına alınması ve kontrolünde de teknolojik uygulamalarla çeşitli sorunların önüne geçilmesi amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Tarım ve Orman İl Müdürlükleri ile Özel veterinerler tarafından sahipli kedi ve köpeklere takılan mikroçip uygulaması 31 Aralık tarihinde sona erecek.

MUĞLA'DA 478 İŞ YERİ DENETLENDİ

Muğla Tarım ve Orman il ve ilçe müdürlükleri tarafından eş zamanlı yapılan uygulamalarda 478 iş yeri denetlendi.

ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜKLERİ ÜRETİM TATBİKATI GERÇEKLEŞTİRDİ

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ndeki Üretim tatbikatlarının sonuncusu Milas Orman İşletme Müdürlüğü ormanlarında gerçekleştirildi.

MUĞLA ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ’NDE ÜRETİM TATBİKATI

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'nde Köyceğiz, Dalaman, Fethiye ve Seydikemer İşletme Müdürlüklerinin katıldığı üretim tatbikatı yapıldı.

YATAĞAN, MİLAS VE KAVAKLIDERE İŞLETME MÜDÜRLÜKLERİNİN SİLVİKÜLTÜR TATBİKATI YAPILDI

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'nde 2022 yılı silvikültür tatbikatları devam ediyor.

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü Ekosistem Şube Müdürü göreve başladı

Muğla Orman Bölge Müdürlüğünde Ekosistem Hizmetleri Şube Müdürü olarak atanan Çetin Akkaya görevine başladı.

BAŞKAN KARACA, “HERKESİN GÖNLÜNE GİREMEZSİN”

Fethiye Belediyesi bünyesinde kurulan ve yardım projelerini hayata geçiren Sosyal yardım işleri müdürlüğünün en çok önemsediği müdürlük olduğunu belirten Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, “En çok önemsediğim müdürlüklerden bir tanesi. Herkes yol ve park yapabilir fakat herkesin gönlüne giremezsin. Fethiye zengin bir yer olarak biliniyor fakat bir gün o müdürlüklerle birlikte bir gezin. Biz 29 bin aileye yardım yaptık” dedi.

Marmaris Belediyesi merkeze uzak mahallerde yol çalışmalarını sürdürüyor

Muğla'nın Marmaris ilçesinde Marmaris Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, merkezde olduğu gibi uzak mahallelerde de yol yapım çalışmalarına devam ediyor. Müdürlük 2 ay içerisinde yaklaşık 4 bin metre uzunluğunda parke yol yaptı.

Belediye Başkan Yardımcısı istifa etti

Bodrum Belediyesi'nde üst düzey görevlerde önemli değişiklikler oldu. Görevinden istifa eden Fen İşleri'nden sorumlu Başkan Yardımcısı Önder Batmaz'ın yerine İbrahim Akbaş atanırken, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile Plan Proje Müdürlüğü, Başkan Yardımcısı Av. İlknur Ülküm Seferoğlu'na bağlandı. Çok sayıda müdürlükte de görev değişikliği olduğu öğrenildi.

GİRGİN: HAVADA UÇAK YOK KARADA İŞÇİ YOK!

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Muğla'nın Marmaris ve Köyceğiz Orman İşletme Müdürlüklerinin hizmet alımıyla orman yangını söndürme ihalesi açması üzerine TBMM Genel Kurulu’nda bir konuşma yaparak “yangın söndürme işi geçici de olmaz, taşeronla da olmaz” dedi. Girgin şunları söyledi:

Jandarma, Dalaman ve Ortaca Orman İşletme Müdürlükleri’ne operasyon düzenledi

Muğla İl Jandarma Komutanlığı JASAT ekipleri, sabah saatlerinde Dalaman Orman İşletme Müdürlüğü ile Ortaca Orman İşletme Şefliği'ne operasyon düzenledi. Ekiplerin çalışanları dışarı çıkardığı ve binalardaki evrak ve bilgisayarlarda inceleme yaptığı belirtiliyor.

‘Yeşil Vatan Tır’ı Muğla’da

Orman Genel Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz yıllarda başlatılan tanıtım tırı projesi bu yıl 'Yeşil Vatan Tırı' adıyla tekrar hayata geçirildi. Tüm Orman Bölge Müdürlüklerine ziyaret edecek olan 'Yeşil Vatan Tırı' Muğla Orman Bölge Müdürlüğündeki programına başladı.

Milas’ta nüfus müdürlükleri daha hızlı

İçişleri Bakanlığı mühendisleri tarafından yerli ve milli yazılım ile gerçekleştirilen Nüfusmatik, Milas İlçe Nüfus Müdürlüğü'nde hizmete girdi.

Emekçi Kadınlar İçin Bisiklet Turu

Muğla Gençlik Spor İl ve İlçe Müdürlükleri tarafından düzenlenen etkinlikte Dünya Kadınlar Günü kutlandı.8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeni ile Gençlik Spor Müdürlüğü tarafından Emekçi Kadınlar Bisiklet turu düzenlendi.

Menteşe’deki eğlence mekanlarına sıkı denetim

Menteşe Kaymakamlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Muğla Emniyet Müdürlüğüne bağlı ilgili şube müdürlüklerinden ekiplerin katılımıyla Menteşe ilçesindeki eğlence yerlerinde denetim gerçekleştirildi.

Vatandaşlara Tapu Şoku

Türkiye’nin bazı illerinde vatandaşların atadan kalma tapulu arazi ve evlerine Orman Müdürlükleri tarafından “orman alanı içinde kalıyor gerekçesi ile “rızaen terkedin” şeklindeki gönderilen mektuplar vatandaşı şok ediyor

Muğla Emniyeti kaçakçılarla mücadele ediyor

Muğla İl ve İlçe Emniyet Müdürlükleri yaptıkları çalışmalar ile kaçakçılara ve suçlulara göz açtırmıyor. Yapılan çalışmalar sonucunda Ortaca’da, Milas’ta, Menteşe’de ve Marmaris’te  kaçakçılık yapan şahıslar kaçak mallarla birlikte ele geçirildi.

Çiftçilerin odun isyanı

Akşam saatlerinde sıfırın altına düşen hava sıcaklığı seralarda üreticilik yapan çifçininin korkulu rüyası oldu. Gece gündüz ürettikleri ürünleri soğuktan korumaya çalışan çiftçiler seralarda yakacakları sobalar için odun bulamıyorlar. Çiftçiler Orman İşletme Müdürlükleri tarafından 31 Aralık’a kadar metreküpü 150 TL’ye satılan odunun 1 Ocak’tan itibaren 225 TL’ye 21 Ocak tarihinden itibaren ise 358 TL’ye satılmasına isyan ediyorlar.

Akaryakıt satın alınacak

Basın İlan Kurumu İlan Portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre, İl Müdürlüğü ve İlçe Müdürlükleri Hizmetlerinde Kullanılan Resmi veya Kiralama Yoluyla Edinimi yapılan Hizmet Araçlarına Taşıt Tanıma Sistemi İle Euro Dizel Motorin,95 Oktan Benzin ve Adblue Alımı mal alımı ihalesi gerçekleştirilecek.

Odun sorunu büyüyor

Havaların soğuması nedeni ile  serada üretim yapan çiftçiler don nöbeti tutmaya başladı.Ürettikleri ürünün soğuğa maruz kalmaması için seralarda sürekli odun yakmak zorunda kalan üretici odun sorunu yaşamaya başladı.Orman İşletme Müdürlükleri’nde yılbaşından önce KDV dahil 150 TL’ye  yılbaşından sora  KDV dahil 225 TL’ye satılan odunun metreküpünün  bugünden itibaren KDV dahil 350 TL’ye satılması bekleniyor.

Çağrı yönlendirici personel hizmeti alınacaktır

Basın İlan Kurumu İlan Portalı ilan.gov.tr'de Yer Alan İlana Göre, Aydın Valiliği Bünyesinde Kurulu Bulunan 112 Acil Çağrı Merkezinde Aydın Ve Nazilli İşletme Müdürlükleri Adına Çağrı Yönlendirici Personel Hizmet Alımı İşi yapılacaktır.

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nce Alınan Çim Biçme Traktörleri İlçelere Teslim Edildi

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından alımı yapılan 8 adet çim biçme traktörü ile kök havalandırma ve kum serpme makinalarının Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüklerine teslim töreni Muğla Atatürk Stadında gerçekleştirildi.