Muğla Bilsem Haberleri

Muğla Bilsem Haberleri

Muğla BİLSEM’in 13 araştırma projesi Denizli’de görücüye çıktı

Ortaokul Öğrencileri Arası Proje Yarışması Bölge Finali ilk kez İzmir dışında bir kentin ev sahipliğinde Denizli EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşiyor. Ege Bölgesi kentlerinden İzmir, Aydın, Muğla, Manisa, Uşak ve Denizli’den yarışmaya katılan okullardan toplam 100 proje yarı finale katıldı.

Muğla BİLSEM ulusal öğrenci kongresi düzenliyor

Menteşe ilçesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı olarak özel yetenekli öğrencilere yönelik faaliyet gösteren Muğla Bilim ve Sanat Merkezi; (BİLSEM) Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinesinde ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi işbirliğinde “Bilim ve Sanat Öğrenci Kongresi” düzenliyor.

Muğla BİLSEM’in rekor sayıdaki projesine bölge finali daveti

Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde eğitim-öğretimini sürdüren ve aynı zamanda üstün zekalı öğrencilerin eğitim gördüğü Muğla Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM), ortaokul öğrencilerinin hazırladığı 12 projesi, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu 2204 ortaokul araştırma projelerinde ortaokul kategorisinde Ege Bölge finaline davet edildi.

Muğla BİLSEM Projesi, 3. Kutup Şenliğinde Sunum Yaptı

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı uhdesinde, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma kurumunun koordinasyonunda düzenlenen 7. Ulusal Kutup Bilimleri Sempozyumu ve 3. Kutup Şenliği Yıldız Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Muğla BİLSEM projesi finale kaldı

Bu yıl 6’ncısı düzenlenen Türk Dünyası Bilim ve Kültür Şenliği 20-22 Kasım tarihleri arasında Mamam Belediyesi Hidayet Türkoğlu Spor Salonunda gerçekleştirilecek. Şenlik çerçevesinde düzenlenen bilimsel proje yarışmasına Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü Muğla BİLSEM okulundan katılan öğrenci Ada Hozatlı ve danışman öğretmeni Dr. Ayşe Tosun’un “Kültürel Mirasımız Sanal Müzede” projesi finale kaldı.

Muğla BİLSEM öğrencisi Uluslararası Kongreye davet edildi

İki yıl önce Uluslararası İngilizce Matematik Caribou Sınavında dünya birincisi olan, Muğla Bilim ve Sanat Merkezi 8. sınıf öğrencisi Hilalsu Baş, Ankara Üniversitesi tarafından 20-23 Eylül tarihlerinde düzenlenecek Uluslararası Eğitim Kongresi'ne davet edildi.

Muğla BİLSEM öğrencileri 2022 türkiye 3’üncüsü oldu

Muğla Bilim ve Sanat merkezi öğrencileri 'Kutup Araştırma Üsleri İçin Yenilenebilir Bir Enerji Sistemi Tasarımı' adlı projeleriyle 2022 etkinliklerinde yapılan 2204-C Lise Öğrencileri Kutup Araştırma Projeleri Yarışmasında Türkiye 3'üncüsü oldu.