Muğla Büyükşehir Belediyesi Haberleri

Muğla Büyükşehir Belediyesi Haberleri

Çanakkale Şehitlerini Anma Satranç Turnuvası’na Yoğun İlgi

Türkiye Cumhuriyeti’nin önsözü olan Çanakkale Zaferi’nin 109. yılında düzenlenen Muğla Büyükşehir Belediyesi Çanakkale Şehitlerini Anma Satranç Turnuvası’na 17 ilden 185 sporcu katıldı.

Ören kanalizasyon çalışmasının yüzde 53’ü tamamlandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Gökova Körfezinin önemli turizm merkezlerinden birisi olan Milas’ın Ören Mahallesinde başlatılan kanalizasyon hat çalışmaları devam ediyor. Ören’de yapılan kanalizasyon hattı ile bölgenin doğasının korunması amaçlanıyor.

Saatcı: Bizim Yaptığımız Tesise Kanalizasyon Bağlamakla 100 Yılın Projesi Yapılmış Olmuyor

Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı Ovacık Mahallesi’nde gerçekleştirilen halk buluşmasında Kaşıkçı Elması olarak adlandırdığı Ölüdeniz markasını tüm dünyaya tanıtacaklarını açıkladı. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 100 Yılın Yatırımını yaptık sloganına da gönderme yapan Saatcı, “Kanalizasyon sistemini bizim 2002 yılında yaptığımız arıtma tesisine bağlayarak 100 yılın projesi yapılmış olmuyor.” dedi.

Menteşe’de Otogar Yolunda İkinci Etaba Geçildi

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan 4 şeritli yol, kaldırım ve çevre düzenleme çalışmaları kapsamında Muğla Barosu ve AVM sapağı arasındaki yolda çalışmalar tamamlanarak trafiğe açıldı. 2. Etap olarak bu sapaktan yeni otogara kadar olan kısım kapatılarak genişletme ve sıcak asfalt çalışması başlatıldı.

Büyükşehir’den Halk Kartlılara Ramazan Desteği

Sosyal belediyecilik alanında farklı proje ve desteklerle halkın yanında olan Muğla Büyükşehir Belediyesi Ramazan ayı nedeni ile Halk Kart desteğinden yararlanan vatandaşların hesabına ek bin TL yatırdı. Her ay düzenli olarak Halk Kart desteğini sürdüren Büyükşehir Belediyesi Ramazan ayında da vatandaşların yanında olmak için bu desteği hayata geçirdi.

Menteşe Kent Meydanı hizmete açıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve içinde 4 katlı yeraltı otoparkı, kafe, iş yeri ile meydanın yer aldığı Menteşe Kent Meydanı'nın açılışı gerçekleştirildi.

Karaçulha Hali pazarlama alanı ve Pekmez, Sirke, Şarap, Üzüm suyu tesisleri açıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Fethiye Karaçulha Toptancı Hali içinde üreticilerin olumsuz hava şartlarından etkilenmemeleri için kurulan ürün pazarlama alanı ve üzüm suyu, sirke, pekmez ve şarap üretim tesisi açılışı Başkan Dr. Osman Gürün’ün katılımıyla yapıldı.

Muğla Büyükşehir 202 çevre davası açtı

Muğla Büyükşehir Belediyesi kentin doğasını, çevresini ve kıyılarını korumak için 202 dava açarak, usulsüz imar uygulamaları ve çevreye zarar verebilecek düzenlemeleri engellemeye çalışıyor.

Önder Akdenizli Yazılı Afişler, Miting Alanını Süsledi

Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı ve Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle gerçekleştirilen Muğla Mitingine katıldı. Muğla Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediye Başkan Adaylarını tanıtan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Akdenizli’yi de kürsüye davet ederek, tüm Muğla’ya Seydikemer Belediye Başkan Adayı olarak tanıttı.

Aday Yiğit çalışmaları ve projelerini aktardı

Zafer Partisi Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ünal Yiğit, vatandaşlar ile sohbet toplantısında bir araya geldi. 

Üretici Pazar yeri ve Sirke, Üzüm Şarap tesisinin açılışını yapılacak

Muğla Büyükşehir Belediyesi il genelinde kültür merkezi, atıksu arıtma tesisi, kent meydanı gibi halkın farklı ihtiyaçlarını karşılayan yatırımların açılış ve temel atmalarına devam ediyor.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'nde Kültür Etkinleri Devam Ediyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi 2014-2024 yılları arasında 2185 tiyatro, çalıştay, eğitim, konser, bale, konferans ve söyleşiye ev sahipliği yaptı.

Ağa Bahçesi Konağı’nda Çalışmalar Tamamlandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Menteşe’de bulunan tarihi Ağa Bahçesi Konağı’nın yenileme çalışmaları tamamlanırken proje kapsamında konağın yanına sosyal tesis yapıldı.

Yatağan Atatürk Caddesi’nde sıcak asfalt çalışmasının birinci katı tamamlandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Yatağan Atatürk Caddesinde alt yapı çalışmalarının ardından birinci kat sıcak asfalt çalışması tamamlanırken kaldırım yapımına başlandı.

Büyükşehir Destekli Güçbirliği Kooperatifi ilk satış mağazasını açtı

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin il genelinde faaliyet gösteren kooperatifleri tek çatı altında toplamak için kurduğu, Ticaret Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren Muğla Tarım Güçbirliği İşletme Kooperatifi Marmaris Armutalan’da ilk satış mağazasını yine Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile açtı.

Bozburun Yarımadası İçme Suyu projesinin tanıtım toplantısı yapıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Marmaris Bozburun Yarımdası’nın 70 yıllık su problemini ortadan kaldırmak için başlatılan içme suyu projesinin tanıtım töreni Başkan Dr. Osman Gürün’ün katılımıyla yapıldı. Yaklaşık 342 Milyon TL yatırımla yapımına başlanan projede Marmaris Atatürk Barajından Turunç, Bozburun, Selimiye, Söğüt, Bayır, Osmaniye ve Taşlıca Mahallelerine içme suyu sağlanacak. 70 Bin kişiye yetebilecek miktarda içme suyu sağlayacak proje ile bu yedi mahalleye 53 kilometre içme suyu hattı, 3 terfi merkezi, 2 içme suyu dağıtım deposu, bir terfi deposu, 8 maslak, elektrik nakil hattı ve mekanik iyileştirmeler yapılacak.

Milas’a ilave içme suyu

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri İl genelinde sürdürdüğü içme suyu çalışmalarına devam ediyor. Özellikle yaz mevsiminde suyun yetersiz kaldığı ve yoğun kullanım nedeniyle de kesintilerin meydana geldiği bölgelerde çalışmalarını sürdüren ekipler bu kapsamda su gözlerinde ve kaynaklarında çalışma yapıyor.

Otogar Yolunda Asfaltlama Çalışmaları Başlıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından adliye önündeki benzinlik istasyonundan Akkaya-Yeni Otogar kavşağına kadar yapılacak olan 4 şeritli yol, kaldırım ve çevre düzenleme çalışmaları devam ediyor. 12 bin m3 malzeme dolgusu yapıldı

Dalaman’da Sıcak Asfalt Çalışması Tamamlandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi il genelinde alt ve üst yapı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Özellikle 13 ilçede yapılan kanalizasyon, içme ve yağmur suyu hatları gibi eksiklerin tamamlanması ile birlikte kazı yapılan bölgelerde yol yapım çalışmaları devam ediyor.

Muğla’daki Atık Su Arıtma Tesislerinden Yararlanma Oranı Yüzde 60 Arttı

2014-2024 yılları arasında altyapıya 2 Milyar 566 Milyon TL yatırım yapan Muğla Büyükşehir Belediyesi, il genelinde kanalizasyon ve arıtma tesislerinden yararlanma oranlarını da arttırdı.

Muğla Büyükşehir Evde Bakım Ekiplerine ‘Yara Bakımı’ Eğitimi

Muğla Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Muğla genelinde hizmet veren Evde Bakım Hizmetlerinde görevli hekim, hemşire ve sağlık memurlarına Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sualtı ve Hiperbarik Tıp uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Serkan Ergözen tarafından ‘Yara Bakımı Eğitimi’ verildi.

Muğla’da Felsefi Buluşmalar

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Felsefe ve Yaşam Akademisi “Yaşam İçin Felsefe” adını taşıyan felsefe atölyeleri ile vatandaşları felsefe ile buluşturmaya devam ediyor. “Felsefe Yolda Olmaktır” sloganı ile Herkes İçin Felsefe atölyesinin ilkini Menteşe ilçesinde gerçekleştiren Felsefe ve Yaşam Akademisi Bodrum, Ortaca, Ula ve Fethiye ilçelerinde felsefe severlerle buluştu.

Bodrum’da Sıcak Asfalt Çalışmaları Devam Ediyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi İl genelinde vatandaşların güvenli ve modern yollarda seyahat etmesi için birçok farklı noktada yol çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Muğla’nın Büyükşehir statüsü kazandığı 2014 yılından bu yana 3 bin 261 km. yol çalışması yapılırken bu projelere yaklaşık 1 Milyar TL yatırım yapıldı.

Büyükşehir İtfaiyesi Uyarı Yaptı

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi 2014-2023 yılları arasında 2 bin 303 çöp ve konteyner yangınına müdahale etti.

Sporcular İl Şampiyonu Oldu

Masa Tenisi Muğla İl Temsilciliği tarafından U-15 yıldızlar, takım ve ferdi il birinciliği turnuvası düzenlendi. İl genelinden 48 sporcunun katıldığı şampiyonaya Muğla Büyükşehir Belediyesi 10 erkek 6 kadın sporcu ile kadın katıldı.

Tiyatro Atölyesi’nde Çocuklar Hikayelerini Düşleri İle Tamamladı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde yer alan Tiyatro Atölyesi’nde çocuklarla hikaye tamamlama eğitimi düzenledi. Eğitim alan çocuklar hikayelerini düşleri ile tamamladı.

Büyükşehir Personeline Yüzde 17,56 Ek Zam

Muğla Büyükşehir Belediyesinin 4 bin 108 personelini ilgilendiren maaş zammı ek protokolle arttırıldı. Buna göre en düşük maaş 25 bin 997 TL’den 29 bin 002 TL’ye yükseldi. En düşük maaşı alan grup sadece 146 kişiyle sınırlıyken, diğer tüm personel 30 bin 312 TL ve üzerinde maaş alacak.

Büyükşehir Türkiye’ye Değer Katan İsimleri Tesislerinde Yaşatıyor

Türkan Saylan, Cengiz Bektaş, Şadan Gökovalı, Oktay Akbal, Ünal Türkeş, Hasan Haşmet Işık isimleri Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını tamamladığı tesis ve kütüphanelerde yaşamaya devam ediyor.

100 Yaş Evlerinde İkinci Baharı Yaşıyorlar

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 65 yaş üzeri vatandaşların sosyalleşmesi ve çeşitli etkinliklerle el becerilerinin artarak kaliteli zaman geçirmelerine yönelik hizmete sunduğu Nilüfer Caner ve Fethiye 100 Yaş Evi büyük ilgi görüyor. Menteşe’de Nilüfer Caner 100 yaş evinde 1956 üye bulunurken Fethiye 100 Yaş Evinde ise 707 üye bulunuyor.

Muğla Büyükşehir Türkiye’de İlkleri Gerçekleştiriyor

2014 yılında kurulan Muğla Büyükşehir Belediyesi il genelinde sağlık, çevre, tarım, kültür gibi farklı alanlarda birçok yenilikçi projeyi hayata geçirdi. Büyükşehir Belediyesi’nin Mavi Deniz Temiz Kıyılar, Kısa Mola, Mor Yaşam, Temiz petek, Yerel tohum Merkezi, Toprak, Sulama suyu ve yaprak laboratuvarı, Muğla Tarımsal Güçbirliği kooperatifi, Oyuncak Kütüphanesi, ODTÜ İşbirliği Yenilenebilir Enerji projeleri ve “Gocamandan Toruna Muğla Yemekleri” kitabı özellikleri ile Türkiye’de ilk olma özelliği gösteriyor.