Muğla Ekonomisi Haberleri

Muğla Ekonomisi Haberleri

34. Muğla Odaları ve Borsası Müşterek toplantısı FTSO ev sahipliğinde yapıldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO), ev sahipliğinde yapılan 34'üncü Muğla Odaları ve Borsası Müşterek Toplantısı, Fethiye’de yoğun katılımla gerçekleştirildi.

FTSO MESLEK KOMİTELERİ MÜŞTEREK TOPLANTISI YAPILDI RUSYA-UKRAYNA SAVAŞININ MUĞLA EKONOMİSİNE ETKİLERİ DEĞERLENDİLDİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Meslek Komiteleri Müşterek Toplantısı’nda, Rusya-Ukrayna savaşının Muğla ekonomisine etkileri değerlendirildi. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Üyesi, Muğla Odaları ve Borsa Akademik Danışmanı Doçent Doktor Serkan Dirlik, toplantıda yaptığı sunumla savaşın Muğla ekonomisine ve 2022 yılı turizm sezonuna muhtemel etkilerini rakamlarla anlattı.

Endemik türlerden Muğla ekonomisine 62 milyon TL katkı

Türkiye'deki 3 bin 500 endemik bitki türün 427'sini bünyesinde barındıran Muğla, bu endemik bitki türlerinden yılda yaklaşık 62 milyon lira gelir elde ediyor. 'Itri-Tıbbi, Aromatik ve Boya Bitkilerinin Üretiminin Yaygınlaştırılıp Geliştirilmesi' projesi kapsamında Muğla coğrafyasına uyumlu yeni türlerin üretimi çalışmaları da sürüyor.

Vali Hanım Çiçeği 20 Milyon TL Girdi Sağlayacak

Muğla Valisi Esengül Civelek’in Muğla ilçelerinde başlattığı Vali Hanım Çileği Projesi, Muğla ekonomisine 20 milyon TL kazandırıyor. Yaklaşık 300 dönüm alanda ekimi yapılan Vali Hanım Çileği’nin Seydikemer İlçesi’nde de ilk hasatı gerçekleştirildi. Doğal olarak topraksız üretimi yapılan 4.Etap Vali Hanım Çileği Projesi’nin yer aldığı Murat Kılıç’a ait çilek bahçesinde inceleme yapan Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak “Covid-19’a karşı bağışıklık ve direnç kazanmak istiyorsak yenilebilecek, tüketilebilecek en iyi ürünlerden birisi Muğla’da yetiştirdiğimiz çilekler. Vali Hanım Çilek Projesi’yle Muğla Gayri Safi Milli Hasılatı’na 20 milyon TL. katkı sağlıyor” ifadelerini kullandı.

Dalaman’da Mehmet Kocadon Rüzgarı

Demokrat Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Kocadon ile “Büyük Halk Buluşmaları” Dalaman’dan başladı. Kocadon, “Sağlığa, eğitime, sanata, kültüre, spora önem veren; güçlü bir kent, güçlü bir Muğla ekonomisi için geliyorum. Ne üretirseniz tüketmesi benden!” diyerek üreticinin, esnafın, turizmcinin, çocukların, gençlerin kısacası tüm Muğla halkının umudu oldu.