Muğla Haberleri Haberleri

Muğla Haberleri Haberleri

MEAH 'ta arındırma ünitesi denetimi ve eğitimi gerçekleştirildi

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer (KBRN) tehditlere karşı oluşturulan arındırma ünitesi, Muğla İl Sağlık Müdürlüğü tarafından denetimden geçti. Denetim, mevcut durumun analiz edilmesi, eksiklerin tespit edilmesi ve bu eksiklikler doğrultusunda düzeltici önleyici faaliyetlerin planlanması amacıyla gerçekleştirildi.

Muğla AFAD’da “Gençlerin Öncülüğünde Afetlere Karşı Hep Birlikte” projesi 2’inci ulusal toplantısı gerçekleştirildi

Muğla Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü’nde, gençlerin afet bilinci konusunda daha etkin rol almasını hedefleyen “Gençlerin Öncülüğünde Afetlere Karşı Hep Birlikte” projesinin 2’inci Ulusal Toplantısı düzenlendi. Toplantı, afetlerle ilgili gençlerin farkındalığını artırmak, afetlerin gençler üzerindeki etkilerini azaltmak ve gençlerin afet yönetimi ve toplumsal dayanışma konusunda daha bilinçli olmalarını sağlamak amacıyla gerçekleştirildi.

Seydikemer’ de üreticilere yeni destekleme modeli ve üretim planlaması anlatıldı

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, üreticiler ve çiftçilerle buluşmalarını sürdürerek yeni dönemde uygulanacak Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modeli hakkında bilgilendirme toplantılarına devam ediyor. Son toplantı, Seydikemer İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ev sahipliğinde gerçekleşti.

Marmaris’teki dere mor renge dönüştü, MUSKİ uyardı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde Polis Evi’nin önünden geçen derenin suyunun mor renge dönüşmesi sonrası Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) tarafından suda yapılan incelemede dere içine boya kalıntısının bırakıldığı açıklandı.

Datça’da 32 düzensiz göçmen kurtarıldı

Muğla’nın Datça ilçesi açıklarında hareket halindeki lastik bot motor arızası yapması üzerine lastik bot içindeki 32 düzeniz göçmen kurtarıldı.

Tarımsal Üretim Planlaması Menteşe’nin mahallelerinde tanıtıldı

Muğla’nın Menteşe ilçesi Yörükoğlu, Avcılar, Çiftlik, Doğanköy, Gazeller, Yeşilyurt ve Kafaca Mahalleleri' nde, bitkisel ve hayvansal üretime yönelik yeni destekleme modeli ve tarımsal üretim planlaması üzerine bilgilendirme toplantıları gerçekleştirildi. Üreticilere yönelik düzenlenen bu toplantılarla, tarımsal üretimi artırmaya yönelik teşvikler ve planlama süreçleri detaylı olarak anlatıldı.

Geleceğin yetenekleri Menteşe’de çalışmalara başladı

Türkiye genelinde genç sporcuları keşfetmek ve spora yönlendirmek amacıyla başlatılan Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı, Menteşe Spor Salonu’nda yapılan antrenmanlarla başladı. Genç yeteneklerin yoğun ilgi gösterdiği program, geleceğin başarılı sporcularını yetiştirme hedefiyle yola çıktı.

Yeni evli çifti ölüm ayırdı

Muğla-Denizli karayolu Gazeller Mahallesinde Denizlili genç çift balayından dönüşlerinde kaza yaptı. Kazada yeni damat 21 yaşındaki İbrahim Aday olay yerinde yaşamını yitirdi.

Komedyen Gökbakar’ın evi mühürlendi

Komedyen Şahan Gökbakar'ın Muğla'nın Marmaris ilçesinde yer alan evi, mesken ile eklentilerinin kaçak olduğu gerekçesiyle belediye ekipleri tarafından mühürlendi.

Girneyit koyunda bir göçmen kaçakçısı ve 16 düzensiz göçmen yakalandı

Marmaris Girneyit koyunda yasa dışı yollardan tekne ile kaçma hazırlığında olan 16 düzensiz göçmen ve bir göçmen kaçakçılığı şüphelisi yakalandı.

Muğla’da yeni tarımsal destekleme modeli üreticilere anlatıldı

Toplantıda, bölgedeki tüm muhtarlara yeni "Tarımsal Destekleme Modeli" hakkında detaylı bilgiler verildi. Modelin, çiftçilere daha etkin destek sunmayı ve üretimin sürdürülebilirliğini artırmayı amaçladığı vurgulandı. Toplantı sırasında, katılımcılar yeni modelin detaylarını öğrenirken, muhtarların talepleri ve yerel üreticilerin karşılaştığı sorunlar da dile getirildi.

Turizmci Aygün, GETOB başkanlığına aday olduğunu açıkladı

Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği' (GETOB) nin 28 Eylül'de yapacağı genel kurulda Cengiz Aygün yönetim kurulu başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Aygün ‘otelcilik sektörünün dinamiklerini, zorluklarını ve fırsatlarını yakından ekip olarak daha ileriye taşıyacağız” dedi.

MEAH’ta 10'uncu uzman hekim Dr. Çakmak oldu

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Tıp Kliniği'nde uzmanlık eğitimi alan Dr. Mehmet Turan Çakmak, uzmanlık sınavını başarıyla tamamlayarak Acil Tıp Kliniğinin 10’uncu uzmanı oldu. Aynı zamanda, hastanenin 150’inci araştırma görevlisi hekimi olarak, Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi ailesine önemli bir katkı sağladı.

Muğla'da okul çevresi ve servis araçları denetlendi

Muğla'da çocuk ve gençlerin güvenliğini sağlamak amacıyla, sabah saatlerinde okul çevrelerinde ve servis araçlarında trafik ekipleri tarafından denetim gerçekleştirildi.

Milas’ta motosikletler kafa kafaya çarpıştı: 2 yaralı

Muğla’nın Milas ilçesinde, 19 Mayıs Bulvarı üzerinde meydana gelen motosiklet kazasında iki kişi yaralandı.

Gezi teknesinde yaralanan vatandaş tahliye edildi

Muğla’nın Marmaris ilçesi açıklarında seyreden gezi teknesinde yaralanan vatandaş Sahil Güvenlik ekiplerince tıbbi tahliyesi gerçekleştirildi.

Datça’da 10 düzensiz göçmen kurtarıldı, bir göçmen kaçakçısı yakalandı

Muğla’nın Datça ilçesinde bindikleri fiber teknenin motoru arız yapan düzensiz göçmenler Sahil Güvenlikten yardım istedi.

Turgutreis Liseliler 20 Eylül’de bir araya geliyor

Türkiye’nin ve Muğla’nın en köklü okulları arasında yer alan Muğla Turgutreis Anadolu Lisesi, kuruluşunun 160’ncı yılını görkemli bir balo ile kutluyor.

Muğla’daki yangında soğutma çalışmaları sürüyor

Muğla’nın Menteşe ilçesindeki orman yangını genel olarak kontrol altına alınırken, sarp arazilerdeki tütme yaşanan alanlara havadan müdahale ediliyor.

Dumandan etkilenen yangın söndürme personeli hastaneye kaldırıldı

Muğla’nın Menteşe ilçesinde meydan gelen orman yangınında dumandan etkilenen yangın söndürme personeli ambulansla hastaneye kaldırılırken, hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Menteşe'deki yangında alevler geceyi aydınlattı

Muğla'nın Menteşe ilçesinde çıkan orman yangınında alevler geceyi aydınlatırken, ayın hilal halinin alevler arasından görüntüsü dikkat çekti.

Datça’da 34 düzensiz göçmen kurtarıldı

Muğla’nın Datça ilçesinde lastik bot ile yasa dışı yollardan yurt dışına çıkmaya çalışan düzensiz göçmenler bindikleri lastik botun motor arızası yapması üzerine Türk Sahil ekipleri tarafından kurtarıldı.

Kağıtları yakarken otomobili yaktılar

Muğla’nın Bodrum ilçesinde atık yakarken çıkan yangın, otomobile sıçradı. Tamamen yanan otomobil, metal yığınına döndü.

Başkan Mandalinci, basın mensuplarıyla buluştu

Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, Bodrum Belediyesi Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezinde basın mensuplarıyla bir araya gelerek değerlendirmelerde bulundu.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ücretsiz Psikolojik Danışmanlık Hizmeti Veriyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Menteşe Belediyesi, Menteşe ilçesi Kötekli Mahallesi'nde bulunan Menteşe Gençlik Merkezi'nde psikolojik danışmanlık hizmeti sunmaya başlıyor. 9 Eylül 2024 Pazartesi günü itibariyle başlayacak olan bu hizmet, üniversite öğrencilerinin yanı sıra çiftler ve aileler için de ücretsiz olarak sağlanacak.

Bodrum'da kuaför ile baklavacı birbirine girdi

Muğla'nın Bodrum ilçesinde kuaför ile baklavacılar arasında çıkan kahveli ve uçan tekmeli kavga güvenlik kamerasına yansıdı.

Kafa kafaya çarpışan 2 otomobil hurdaya döndü

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde kafa kafaya çarpışan 2 otomobil hurdaya dönerken, kazada şans eseri yaralanan olmadı. Kaza sebebiyle bir süre tek şeride düşen yolda uzun araç kuyrukları oluştu.

Muğla'da yıldırım kaynaklı orman yangınları meydana geldi

Muğla'nın Ula, Marmaris ve Köyceğiz ilçelerinde etkili olan gök gürültülü sağanak yağışların ardından yıldırım kaynaklı orman yangınları meydana geldi. Bölgede söndürme ve soğutma çalışmaları devam ediyor.

Bodrum’da av sezonu açıldı: 40 bin yavru levrek denize bırakıldı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde 2024-2025 Su Ürünleri Av Sezonu Açılış Töreni gerçekleştirildi. Açılış töreninde denize 40 bin adet yavru levrek bırakıldı.

Marmaris'te kaybolan Rus turistin önce telefonu, sonra cansız bedeni bulundu

Muğla'nın Marmaris ilçesinde 17 Ağustos'ta kaldığı otelden çıkarak bir daha dönmeyen Rus turist Natalya Somova için, Karya yürüyüş yolunun başlangıç noktasından itibaren 11 kilometrelik alanda başlayan arama çalışmaları sonucunda bugün önce cep telefonu sonra cansız bedeni bulundu.