Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Haberleri

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Haberleri

Bodrum'da unutulmuş bir medeniyetin kapıları aralandı:

Muğla'nın tarihi zenginlikleri arasında yer alan Kissebükü (Anastasiapolis) Antik Kenti'nde yürütülen kazılar, her geçen gün yeni keşiflerle dikkat çekiyor.

İdyma’nın 2 bin yıllık sırrı çözülüyor

2020 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın izni, Muğla Valisi Orhan Tavlı'nın destekleri ve Ula Belediyesi'nin katkıları ile İdyma antik kentinin uzantısı Akyaka Kalesinde kazı çalışmaları Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdülkadir Baran tarafından sürerken, İdyma ana kentinde de kamulaştırma işlemlerinin tamamlanmasının ardından ilk defa kazı çalışmaları başlıyor.

Vali Orhan Tavlı, Amos Antik Kentinde İncelemelerde Bulundu

Marmaris İlçesi Turunç Mahallesi Amos Antik Kenti kazı çalışmaları hakkında Marmaris Müze Müdürü Şehime Atabey ve Kazı Bilimsel Danışmanı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Gürbüzer’den bilgi alan Vali Orhan Tavlı, antik kent yerleşim alanında incelemelerde bulundu.

YK Enerji dünü aydınlatıp geleceğe ışık tutuyor

Muğla İl Kültür Turizm Müdürlüğü, Milas Müze Müdürlüğü ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Akademisyenlerinin ve yöre halkının gayret ve çabaları ile kültür varlıkları, bilimsel belgeleme ve restorasyon çalışmalarının ardından aslına uygun biçimde taşınarak Milas Ören Arkeopark Alanı'nda meraklıları ile buluşmaya hazırlanıyor.