Muğla Yemekleri Haberleri

Muğla Yemekleri Haberleri

Muğla Büyükşehir Türkiye’de İlkleri Gerçekleştiriyor

2014 yılında kurulan Muğla Büyükşehir Belediyesi il genelinde sağlık, çevre, tarım, kültür gibi farklı alanlarda birçok yenilikçi projeyi hayata geçirdi. Büyükşehir Belediyesi’nin Mavi Deniz Temiz Kıyılar, Kısa Mola, Mor Yaşam, Temiz petek, Yerel tohum Merkezi, Toprak, Sulama suyu ve yaprak laboratuvarı, Muğla Tarımsal Güçbirliği kooperatifi, Oyuncak Kütüphanesi, ODTÜ İşbirliği Yenilenebilir Enerji projeleri ve “Gocamandan Toruna Muğla Yemekleri” kitabı özellikleri ile Türkiye’de ilk olma özelliği gösteriyor.

Muğla yemekleri Dünya ikincisi oldu

 Muğla Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle hazırlanan ‘Gocamandan Toruna Muğla Yemekleri’ kitabı Riyad’da düzenlenen ve dünyanın uluslararası tek yemek kitapları yarışması olan “Gourmand World Cookbook Award” yarışmasında ‘Yemek Mirası’ dalında Dünya ikincisi oldu.

‘Gocamandan Toruna Muğla Yemekleri’ dünyanın en iyilerinden seçildi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) ve Muğla Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile Muğla mutfak kültürünü geleceğe taşımak ve kayıt altına almak amacıyla çalışma başlatıldı. Muğla'nın 13 ilçesinde köy köy dolaşılarak hazırlanan 'Gocamandan Toruna Muğla Yemekleri' kitabı, 60 yaş üzeri vatandaşlardan alınan toplam 446 tarifi içeriyor.