Mühendislik Haberleri

Mühendislik Haberleri

STEM keşif kampanyası ile öğrenciler bilimsel liderliğe yönlendiriliyor

Avrupa Komisyonuna bağlı olarak faaliyet gösteren ve Türkiye’nin de üyesi olduğu Avrupa Okul Ağı (European Schoolnet) tarafından yürütülen Scientix projesi çerçevesinde STEM Keşif Kampanyası başlatıldı.

Başkan Akdenizli: “Seydikemer TDİOSB’de Seydikemerli Yatırımcılara Öncelik Tanınacak”

Muğla Valisi İdris Akbıyık başkanlığında yapılan toplantıya katılan Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Seydikemer TDİOSB’nin Etüt, Proje, Mühendislik İşleri Hizmet Alımı ihalesini kazanan firma ile sözleşme imzalandığını söyledi. Buna göre projeye yatırım yapmak isteyen Seydikemer ve Fethiyeli yatırımcılara öncelik tanınacak.

Seydikemer TDİOSB etüd, proje ve mühendislik sözleşmesi imzalandı

Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Toplantısı Muğla Valisi İdris Akbıyık başkanlığında yapıldı.

BAŞKAN EROĞLU,’’ KAYI GRUP OLARAK HAZIR DURUMDAYIZ’’

Kayı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Konca Eroğlu, tarafından bir basın açıklaması yapıldı. Eroğlu yaptığı açıklamada hazır olduklarını belirterek,’’ Sağlıklı bir alt yapının son adımı olan evsel bağlantı imalatlarını yapma konusunda mühendislik olarak, makine parkı ve kullanılacak ekipmanlar olarak hazırız’’ dedi.

GÖLET PLANLAMA MÜHENDİSLİK HİZMETİ ALINACAKTIR

Basın İlan Kurumu İlan Portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre Gölet planlama mühendislik hizmeti alınacaktır.

GİRGİN: TÜRKİYE BİR DEPREM ÜLKESİ, YAPI ÜRETİMİ MÜHENDİSLİK ESASLARINA GÖRE YAPILMALI

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde şantiye şefliğine dair sorunları gündeme getirdi.

Fidan ve tohum üretimi çalışma kontrolü mühendislik danışmanlık hizmeti alınacak

Basın İlan Kurumu İlan Portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre; fidan ve tohum üretimi ve bakımı çalışmalarının kontrolü mühendislik danışmanlık hizmeti alınacak.

Abaküs Türkiye’nin Bilişim Kaynağı

2015 yılında yayın hayatına başlayan Abaküs Kitap, okuma yazmaya yeni başlayan çocuktan üniversite düzeyine uzanan bir yelpazede farklı konularda nitelikli yayınlara imza atmaya devam ediyor.

“Tüba Bilim Ödülü”Nü Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Aldı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Akın Taşcıkaraoğlu, ülkemizin en saygın akademi ödülleri arasında gösterilen TÜBA Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü’nü (GEBİP) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.

İnşaat Mühendisleri Başkan Vekili Gözde Gürsoy’u ziyaret ettiler

İnşaat Mühendisleri Odası Muğla Şubesi ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünün ortaklaşa düzenlediği ‘Geoteknik Mühendisliği Bilgilendirme Toplantısı’ gerçekleşti. Heyet ardından Fethiye Belediye Başkan Vekili Melek Gözde Gürsoy’u ziyaret etti.

Okul binası işine ait Etüd proje hizmeti alınacak

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre, Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, 2930 m2 İnşaat Alanlı 1 Parselde Uygulanacak Okul Binası İşine Ait Mimari Uygulama, Mühendislik Projeleri İle İhale Dökümanının Hazırlanması İşi hizmet alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır.

Mimarlık ve mühendislik projeleri ile ihale dokümanı hazırlanması hizmeti alınacaktır

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre, Makina Ve Kimya Endüstrisi Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından, MKE Kapsül Fabrikası Müdürlüğü Kimyasal Malzeme Deposu Yapım İşine Ait Mimarlık ve Mühendislik Projeleri İle İhale Dokümanı Hazırlanması Hizmet Alım İşi hizmet alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır.

Fethiye’de “STEM” etkinliği

Fethiye'de öğrencilerin "STEM" projesi kapsamında hazırladıkları çalışmalar sergilendi. Sergi açılışını İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, Şube Müdürleri, Okul Müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen "ErkenSTEM ile 21. yüzyıl yaşam becerileri projesi" öğrenciler tarafından gerçekleştirilen çalışmalar Özer Olgun Kültür Merkezinde ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Fen, teknoloji, mühendislik, matematik gibi dört önemli disiplinin bir araya getirilmesiyle oluşturulan öğretim modeli STEM eğitimi proje kapsamında ilçedeki 33 okul ve ilkokul öğretmeni ile 1500 öğrenciye STEM eğitimi verildi.