Muski̇ Haberleri

Muski̇ Haberleri

Marmaris’teki dere mor renge dönüştü, MUSKİ uyardı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde Polis Evi’nin önünden geçen derenin suyunun mor renge dönüşmesi sonrası Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) tarafından suda yapılan incelemede dere içine boya kalıntısının bırakıldığı açıklandı.

Muğla’nın Suyu Temiz ve Sağlıklı

Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü, Bodrum ve Marmaris’te bulunan çevre analiz laboratuvarlarında içme ve atıksu numuneleri alarak suyun kalitesini kontrol ediyor. Muğla’nın tüm bölgelerinden gelen su numunelerinin analizleri ile vatandaşlara temiz su sağlanıyor ve yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçiliyor.

Bodrum’da, içme suyu depo hatlarını yenileniyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın MUSKİ Genel Müdürlüğüne finansman desteği sağlaması ile başlatılan çalışmalarla Bodrum’da bulunan 26 içme suyu depo ayrım hatlarının tamamı değişiyor.

Başkan Aras, Bodrum’un Su Sorununu Çözüyor

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum’un içme suyu sorununu çözecek olan projelerin hayata geçirilmesi için MUSKİ Genel Müdürlüğüne ödenek aktardı. Belediyenin öz kaynaklarının kullanılacağı projelerle Bodrum’a hem ilave su sağlanacak hem de hat arızaları büyük oranda azalacak.

MUSKİ, Menteşe’de Muhtarlar Toplantısı Gerçekleştirdi

Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü, su konularında yaşanan sorunların çözülmesi, altyapı ihtiyaçlarının belirlenmesi ve vatandaşların taleplerinin alınması için muhtar toplantılarına başladı. İlk toplantı Menteşe mahalle muhtarlarıyla gerçekleştirildi.

MUSKİ’nin Yenilenebilir Enerji Yatırımlarına Yenileri Ekleniyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yapmaya devam ediyor. Son olarak Denizova GES projesini hizmete sunan ekipler dört farklı GES ve bir mikro HES projesini daha hayata geçirmeye hazırlanıyor.

En Büyük Güneş Enerji Santrali

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ege Bölgesi’nde resmi kurumlar tarafından yapılan ve elektrik üretim kapasitesi açısından en büyük 3’üncü Güneş enerji santrali olan Denizova GES tesisini hizmete açıyor. Cuma günü saat 11:00’de açılacak olan tesis yıllık 3 bin 230 hanenin elektriğini karşılayabilecek enerji üretilecek.

MUSKİ 67 bin arızaya müdahale etti

Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ ekipleri vatandaşlara kesintisiz su sağlamak için geçtiğimiz yıldan bu yana yaklaşık 67 bin arızaya müdahale etti.

MUSKİ, Mumcular Atıksu Arıtma Tesisi Kapasitesini 4 Kat Arttırıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi Bodrum Mumcular Mahallesinde bulunan Atıksu Arıtma Tesisinin kapasitesini 4 kat arttırıyor. Böylelikle günlük 2 bin 500 kişiye arıtma hizmeti sunan tesis, yapılacak olan proje ile 10 bin kişiye hizmet verebilecek.

MUSKİ’nin Köstebeği Muğla’yı Tarıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü, ‘Köstebek’ adlı robot kamera ile kanalizasyon ve yağmursuyu hatlarını tarayarak yerüstüne çıkmayan arızaları tespit ediyor. Ekipler bugüne kadar 290 kilometrelik kanalizasyon hattının taramasını yaparken arızalara gidererek yeraltı su kaynaklarının kirlenmesini önlüyor ve çevreyi koruyor.

MUSKİ’den Bodrum’da 16 saatlik ‘Arıza’ mesaisi

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri Bodrum’da yaşanan içme suyu hat arızalarına müdahale etmeye devam ediyor. Ekipler Cuma günü çeşitli aralıklarla meydana gelen 3 büyük içme suyu hat arızasına müdahale ederek Yarımada’da su kesintilerinin en az düzeyde hissedilmesi için yoğun mesai harcadı.

MUSKİ, Balavca Deresinde 6 Bin Metrelik Temizlik Çalışması Başlattı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Milas’ın Balavca Deresinde temizlik çalışması başlattı. Derede kötü kokunun önlenmesi ve akışkanlığın sağlanması amacıyla yaklaşık 6 bin metrelik temizlik çalışması yapılacak.

MUSKİ, Su Sorunlarını Sahada Tespit Ediyor

MUSKİ Genel Müdürü Yılmaz Şengül, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın talimatıyla ilçeleri ziyaret etmeye ve buralarda çeşitli STK, muhtar ve vatandaşlarla bir araya gelerek su sorunlarının çözümü için fikir alış verişi yapmaya devam ediyor.

Ören’de Kanalizasyon inşaatının yüzde 63’ü tamamlandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü tarafından Gökova Körfezi’nin önemli turizm merkezlerinden birisi olan Milas’ın Ören Mahallesinde başlatılan altyapı çalışmaları devam ediyor.

Bodrum’da yaşanabilecek koku ve sineklere önlem

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü turizm bölgelerinde meydana gelen atıksu sorunlarını gidermeye devam ediyor. Özellikle denizlerin korunması için büyük gayret sarf eden ekipler son olarak Bodrum Küçükbük bölgesinde yaşanan sorunu ortadan kaldırdı.

Büyükşehir atık su arıtma kapasitesini yüzde 61 arttırdı

MUSKİ Genel Müdürlüğü çevrenin korunması ve suyun geri dönüşümünün sağlanması için atık su arıtma tesisi yatırımlarına büyük önem verirken, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yatırımlar ile birlikte Muğla’da arıtma kapasitesi yüzde 61 oranında artarak 1 milyon 600 bin kişiye hizmet verebilecek noktaya geldi.

MUSKİ, 10 yılda Muğla’dan Artvin’e kadar temizledi

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) ekipleri Muğla genelinde bugüne kadar yaklaşık Bin 600 kilometrelik dere temizliği yaparak Muğla ile Artvin arası kadar bir mesafede temizlik çalışması gerçekleştirdi.

Datça Mesudiye’de kireç tıkanıklığı hat yenileme çalışmasıyla giderildi

Datça Mesudiye Mahallesi ve 6 mevkiinde kireç tıkanığı nedeniyle meydana gelen su sorunu MUSKİ ekipleri tarafından yapılan hat yenileme çalışması ile birlikte giderildi.Mahalle muhtarı Cüneyt Aydeniz hat yenileme ve Betçe projesi ile vatandaşların su konusunda rahat ettiğini söyledi.

Yeniköy Mahallesinin İçme Suyu Hatları Yenileniyor

MUSKİ Genel Müdürlüğü Menteşe Yeniköy Mahallesindeki içme suyu hatlarını yenileyerek bölgeye verilen içme suyu miktarını iki katına çıkaracak. 

Yeniköy Mahallesinin içme suyu hatları yenileniyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü su sorunu yaşayan bölgelerdeki çalışmalarını sürdürüyor. Kesintisiz ve sağlıklı içme suyu sağlamak için projelerini hayata geçiren ekipler son olarak Menteşe Yeniköy Mahallesinde çalışma başlatıyor. Su kesintilerinin önüne geçiliyor

Bodrum Gölköy su isale hattı arızası giderildi

Bodrum yarımadasının içme ve kullanma suyunun sağlandığı ana Gölköy mevkiindeki ana isale hattında yaşanan arıza Muğla Büyükşehir Belediyesi Su Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MUSKİ) ekiplerinin sabaha kadar gerçekleştirdikleri çalışma sonrası tekrar su akışı başladı.

MUSKİ Bayramda 4 Milyon Nüfusa Su Sağladı

Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri 9 günlük Bayram tatilinde yoğun mesai harcadı. Ekipler, yerli ve yabancı turistlerin gözde tatil kentlerinden biri Muğla’da, misafirlerin sorunsuz şekilde konaklamaları için su hattı, sayaç, pompa, elektrik ve atıksu hattı gibi farklı arızalara anında müdahale etti.

MUSKİ’den Açıklama

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü (MUSKİ) su isale hatları ile ilgili ve bazı basın ve yayın organlarınca kamuoyunun yanlış bilgilendirildiği belirtildi.

MUSKİ’den Marmaris Orhaniye’ye ilave su

MUSKİ Genel Müdürlüğü yedi mahalleye ek su sağlayacak olan Marmaris Bozburun projesine Orhaniye Mahallesi’ni de dahil ediyor.

MUSKİ ekipleri bayram mesaisinde

MUSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri vatandaşların sorunsuz bir bayram geçirmeleri için dokuz günlük tatil sürecinde teyakkuz halinde olacak. Bayram süresince sahada hizmet verecek olan ekipler içme suyu, sayaç ve kanalizasyon arızalarına anında müdahale edecek.

Fethiye Ölüdeniz’de Bölgesel Sektör Sorunları Değerlendirildi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) Ölüdeniz bölgesel toplantısında, Ölüdeniz’de faaliyet gösteren işletme sahipleri Muğla Büyükşehir Ulaşım Dairesi Başkanlığı, MUSKI, Fethiye Belediyesi ve Jandarma yetkilileri ile bir araya gelerek talep ve önerilerini birebir aktardı.

MUSKİ’den fatura ödeme tarihi açıklaması

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğü (MUSKİ) tarafından yapılan açıklamada, su faturalarının aynı ayda iki defa tahsil edildiğine yönelik sosyal medya paylaşımlarına açıklık getirildi.

Büyükşehir, Datça’da içme suyu hatlarını yeniliyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü Datça İskele Mahallesi Atatürk Caddesinde sürekli arızalanan içme suyu hattını modern borularla yeniliyor.

MUSKİ Genel Müdürü Şengül, Bodrum’da

MUSKİ Genel Müdürlüğüne yeni atanan Yılmaz Şengül, Bodrum’da yaşanan içme suyu sorunlarının çözümü için ayağının tozuyla sahaya indi. Şengül, alternatif su kaynakları oluşturarak Bodrum’u susuz bırakmamak için tüm güçleriyle çalışacaklarının ve sorunları çözeceklerini söyledi.

MUSKİ’de Şengül dönemi başladı

Muğla Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlünde görev devir-teslim töreni gerçekleştirildi. 10 yıldır MUSKİ Genel Müdürlüğünü yürüten Baki Ülgen emekliye ayrıldı.