Mustafa Ercan Haberleri

Mustafa Ercan Haberleri

Topallar sülalesi yıllar sonra ilk defa bir araya geldi

1500'lü yıllarda Menteşe Beyinin daveti ile Muğla'ya yerleşen Muğla'nın köklü ailelerinden 'Topallar' sülalesinin 200 ferdi ilk defa bir araya gelerek hasret giderdi.

İşadamları deneyimlerini Üniversiteli gençlerle paylaşıyor

İşadamı Mustafa Ercan, tecrübelerini Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencileriyle paylaştı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Kariyer Planlama ve Mezunlarla İlişkiler Müdürlüğü tarafından düzenlenen özel sektöre ilk adım oturumunda konuşan Ercan, iş hayatına girişi ve tecrübelerini aktardı.

“Zor şartlarda mücadele veriliyor”

Muğla Borsa ve Oda başkanlarından yapılan ortak açıklamada, 2019 yılından bu yana ekonomik sorun yaşayan üye işletmelerin ve esnafın, ticari kredi faizlerinin yüksekliği nedeniyle finansmana erişim sıkıntısı yaşadığına dikkat çekildi. 

Muğla genç işe yerleştirmede Türkiye üçüncüsü

İstihdam sağlamaya yönelik faaliyetlerin görüşüldüğü ve yapılan çalışmaların değerlendirildiği 2022 yılı birinci İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Ermaş Mermer Ula fabrikasında Muğla Valisi Orhan Tavlı Başkanlığında yapıldı.

Aşı kampanyasında tabletler sahiplerine teslim edildi

Pandemi ile mücadele kapsamında gençleri aşılamaya teşvik etmek amacıyla MUTSO tarafından düzenlenen ve geçtiğimiz Ekim ayında çekilişi gerçekleştirilen tablet kampanyasında kazanan gençlere tabletleri teslim edildi.

Vali Tavlı proje yönetim ofisini ziyaret etti

Muğla Valisi Orhan Tavlı, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, Muğla Mermerciler Derneği Başkanı Mustafa Ercan ve Muğla Ticaret Borsası Başkanı Hurşit Öztürk Muğla Valiliği Proje Yönetim Ofisini ziyaret etti.

Muğla Oda ve Borsa Başkanları Ticaret Bakanlığında

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile birlik üyesi oda ve borsalar tarafından orman yangınları nedeniyle toplanan toplam 50 milyon 573 bin 366 TL tutarındaki yardım çekinin, Ankara'da düzenlenen törenle TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Başkanı Yunus Sezer'e verildiği törene katılmak için Ankara'ya giden Muğla'nın oda ve borsa başkanları T.C. Ticaret Bakanlığını ziyaret etti.

Ercan, “Tüm vatandaşlarımız dikkatli olmalı”

Muğla’nin ilçelerinde ormanlık alanlarda çıkan orman yangınlarının ardından bir açıklamada Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan’dan geldi. Yangınlarda yaklaşık 70 bin hektarlık alanın yok olduğuna değinen Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, “Toplam orman alanı 830 bin hektar olan cennet ilimizin ne yazık ki 70 bin hektarı aşkın ormanlık alanını bu afette kaybettik. Bu büyük afetin ekonomik açıdan doğrudan ve dolaylı tahribatını ise uzun vadede göreceğiz” dedi.

MUTSO’dan Covıd-19 Hint Varyantına Karşı Aşı Uyarısı

Muğla Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Eriş Başaran Akça ile Başkan Yardımcısı Ahmet Demiral, Covid-19 Salgınının 4’üncü ve en tehlikeli Hint Varyantı üzerine aşılama konusunda bilgilendirme amaçlı MUTSO’yu ziyaret etti.

Muğla Teknopark’tan ilk ihracat Amerika’ya

Faaliyetlerini Muğla Teknopark’ta sürdüren Willow Yazılım firması, ilk ihracatını Amerika’ya gerçekleştirdi.

MUTSO Başkanı Ercan: Kapalı kalan işletmeler zor durumda

Haziran ayı normalleşme tedbirleri çerçevesinde açıklanan uygulamaların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları tüm işletmeler tarafından heyecan ve merakla takip edildi. Cumhurbaşkanının açıklamaları sonucunda üyelerinin durumunu değerlendiren Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) tarafından açıklama yapıldı. 

Muğla’nın ekonomik durumu ve potansiyeli değerlendirildi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı,  Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında gerçekleştirilen 2021 yılı 1’inci Ekonomi Değerlendirme Toplantısı’na katıldı. Toplantıda Muğla’nın ekonomik durumu ve potansiyeli ile devam eden kamu ve özel sektör yatırımları, üretim ve istihdam konuları değerlendirildi.

Sektörlerin sorunları Ankara’ya taşındı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, bölge ekonomisine yön veren sektörlerin sorunları, beklenti ve çözüm önerilerini Ankara’ya taşıdı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nu ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u ziyaret eden Başkan Çıralı, 13 meslek grubu ile gerçekleştirilen toplantılar sonunda hazırlanan 60 maddeden oluşan raporu sundu. 

Yeme-içme sektörünün gözü kulağı 1 Mart’ta

Muğla Hizmet İşletmeleri Platformu üyeleri, normalleşme üzerine adımların atılacağı 1 Mart öncesi, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (MUSTO) Mustafa Ercan’ı makamında ziyaret etti. 

Ercan “Sizler kurallara uyun Muğla normalleşsin işletmeler nefes alsın”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, korona virüsü ile mücadelede normalleşme sürecinin 1 Mart itibariyle başlayacağını bildirdi. MUTSO Başkanı Mustafa Ercan ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada vatandaşlara bir çağrıda bulundu. Ercan, “Herkes evlerinde bir yıla yakındır hapis herkes çok sıkıldı. Sizler kurallara uyun Muğla normalleşsin işletmeler nefes alsın” dedi. 

CHP Muğla Milletvekili Girgin, Hani yerli ve milliydik

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Muğla Mermerciler Derneği Başkanı Mustafa Ercan'ı ziyaret etti. Girgin yaptığı ziyarette, “Mermer ve mermerciliğin ülkeye ve Muğla’mıza kattığı ekonomik değer, kesinlikle yadsınamaz.” Dedi. 

Milas OSB’nin gelmiş olduğu son aşama değerlendirildi

Muğla Valisi Orhan Tavlı Başkanlığında, Milas'ın sanayi ve ekonomisine büyük katkı sağlayacak olan Milas Organize Sanayi Bölgesinin tamamlanan altyapı çalışmaları ve gelinen son durumu ile ilgili değerlendirme toplantısı düzenlendi.