Ne Zaman Haberleri

Ne Zaman Haberleri

Bayram tatili ne zaman başlıyor?

Bayram tatili tarihleri, Nisan ayının gelmesiyle birlikte gündeme geldi. Peki, Ramazan Bayramı tatili ne zaman başlıyor? Muğla ve ilçelerinde Ramazan Bayram Namazı hangi saatte kılınacak? Bu soruların cevaplarını haberimizde derledik.

Eskiye rağbet çok ama çırak yok

 Unutulmaya yüz tutan meslekler arasında yer alan yorgancılık ve ayakkabı tamirciliği son günlerde vatandaşlar tarafından büyük ilgi gören meslekler arasında yer alıyor. Ayakkabı ve yorgancı esnafı yoğunluk nedeniyle müşterilerine zamanında hizmet verememekten şikayetçi.

YKS Ek Tercihleri Ne Zaman?

Üniversite yerleştirme sonuçları sonrası herhangi bir üniversitenin programına yerleşemeyen öğrenciler için ek tercih fırsatı sunulacak. 28 Ağustos ile 1 Eylül 2023 tarihlerinde yapılacak üniversite kayıtlarının tamamlanmasının ardından boş kontenjanlar üzerinden tercih yapılacak.

Bodrumspor - Erzurumspor maçı ne zaman?

Bodrumspor - Erzurumspor maçı birçok kişi tarafından merak edilen ve araştırılan karşılaşmalar arasında yer alıyor ve yoğun ilgi görüyor. 

Tadilattaki Okulun Durumu Ne Olacak?

Muğla'nın Fethiye ilçesinde muhtemel bir depreme karşı Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde güçlendirme çalışmaları devam ediyor. Çalışmaların ne zaman tamamlanacağı merak konusu oldu.

Okullar ne zaman açılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı Çalışma Takvimi'ni açıkladı. MEB takvimle birlikte okulların açılış tarihini paylaştı.

Fethiyespor’un ve Bodrumspor’un Maçları Ne Zaman Başlayacak?

Fethiyespor’un mücadele ettiği TFF 2.Lig'de sezon 26-27 Ağustos 2023 tarihlerinde oynanacak olan müsabakalar ile başlayacak. Bodrumspor’un mücadele ettiği TFF 1.Lig’de sezon 11, 12, 13 ve 14 Ağustos 2023 tarihlerinde oynanacak maçlarla başlayacak.

“Muğla’daki sağlık personelleri makus talihini ne zaman yenecek?”

Sağlık-Sen Muğla Şube Başkanı Özcan Çicek “Muğla’daki sağlık personelleri makus talihini ne zaman yenecek?” diyerek çeşitli açıklamalarda bulundu.

Yapılandırmada son gün ne zaman?

Borç yapılandırması için son günler. Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! 2.000 TL’nin altında borcu olan 7.6 milyon kişinin borçları silinecek. Diğer borçlular ise düşük faiz oranları ile 48 ay vadede borcunu ödeyebilecek. Avantajlı düzenlemelerden yararlanmak isteyenlerin 3 Temmuz Pazartesi günü sonuna kadar başvuruda bulunmaları gerekiyor. 31 Temmuz’a kadar ise yapılandırmanın hem birinci hem de ikinci taksitlerinin birlikte ödenmesi gerekiyor.

TFF 2.Lig Ne Zaman Başlayacak?

TFF 2.Lig'de sezon 26-27 Ağustos 2023 tarihlerinde oynanacak olan müsabakalar ile başlayacak ve normal sezon 4 Mayıs 2024 tarihinde sona erecek.

Seçim yasakları ne zaman başlayacak?

Seçim yasakları, 28 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçimi 2. turu öncesinde en çok araştırılan konulardan biri oldu. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) seçim yasaklarının neler olduğunu ve yasakların ne zaman başlayıp, biteceğini kamuoyuyla paylaştı.

Seçmen kâğıtları nereden alınır?

Türkiye'nin Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri için sandık başına gideceği 14 Mayıs öncesi, nerede ve hangi sandıkta oy kullanılacağını gösteren seçmen kâğıtları dağıtılacak. Seçmen kâğıtları nereden alınır, ne zaman dağıtılacak? 

KARACA’DAN DEPREMZEDELERE ZİYARET

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca; "Bugün değilse ne zaman birbirimize sahip çıkacağız."

MİLLETVEKİLİ GİRGİN, “TAŞERONA KADRO SÖZÜ NE OLDU?”

Geçen hafta TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen bütçelerden biri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın 2023 Bütçesi idi. CHP Muğla Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Süleyman Girgin, komisyonda yaptığı konuşmada, kadro dışı bırakılan taşeron işçilere değinerek, Bakan Vedat Bilgin’e “taşeron işçilerimiz ne zaman kadro alacak?” diye sordu. “Kadrolu işçi olarak çalışmak isteyen ve kapsam dışı kalan işçiler özlük haklarından yoksun çalışmaktadır. Eş durumu tayini konusunda bile sorun yaşamaktadır” diyen Girgin “Karayollarının görev bünyesinde bulunan yolların bakımı, kış aylarında kar ile mücadelede de görevalıyor. Asıl işi yaptıkları halde karayollarında çalışan işçilerin kadro alamadığını belirtti.

GİRGİN MUĞLADAKİ TARIM SULAMA TESİSLERİ ÇİLESİNİ YENİDEN TBMM’YE TAŞIDI

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak, “Muğlalı çiftçilerin sulama kanalı çilesi ne zaman bitecek?” diye sorarak, Tarım ve Orman Bakanlığı’nı sorunu sulama tesislerini Devlet Su İşleri’ne devrederek, çözmeye çağırdı. “Bütün çiftçilerimiz gibi Muğlalı çiftçiler de zor günler geçiriyor, üstüne bir de sulama sorunuyla uğraşıyorlar” diyen Girgin açıklamasında şunları söyledi:

Girgin; “İktidar Kanser Hastalarımızın Sesini Niye Duymuyor?”

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yazılı olarak yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, “Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kanser Tarama (Pet-CT Nükleer Tıp) ve Kanser Tedavi Ünitesi (Radyasyon Onkolojisi MR-Linac) ne zaman tam kapasiteyle hizmete girecektir?” diye sordu. Girgin açıklamasında şunları söyledi:

Girgin “Fethiye-Söğüt Yolu Ne Zaman Tek Şeritten Kurtulacak?”

TBMM Genel Kurulu’nda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının 2022 yılı bütçesi görüşüldü. Görüşmeler sonunda soru cevap kısmında Bakan Adil Karaismailoğlu’na Muğla hakkında sorular soran CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, dile getirdiği soruların takipçisi olacaklarını ve peşini bırakmayacaklarını söyledi. Göcek Tüneli’nin ücretsiz olacağı yönünde verilen söz tutulacak mı? diyen Süleyman Girgin, Fethiye-Söğüt yolu ne zaman tek şeritten kurtulacak sorusunu yöneltti.

Meteorolojiden sevindiren haber!

Türkiye genelinde bahar ayına girilmesi ile sıcaklıklar düşmeye başladı. Vatandaş ise havaların tam olarak ne zaman soğuyacağını merak ediyor. Fethiye Meteoroloji İstasyon Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre Fethiye'de gün güne havaların serinleyeceği ve Salı günü (yarın) sağanak şeklinde bahar yağmurlarının görülebileceği kaydedildi.

Fethiye’de Bahar Ayları Kendini Gösteriyor

Türkiye genelinde bahar ayına girilmesi ile sıcaklıklar düşmeye başladı. Vatandaş ise havaların tam olarak ne zaman soğuyacağını merak ediyor. Fethiye Meteoroloji İstasyon Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre Fethiye'de gün güne havaların serinleyeceği ve en yüksek sıcaklığın 33 derece olacağı öğrenildi.

Fethiye’de Sonbahar etkisini hissettirecek

Türkiye genelinde bahar ayına girilmesi ile sıcaklıklar düşmeye başladı. Vatandaş ise havaların tam olarak ne zaman soğuyacağını merak ediyor. Fethiye Meteoroloji İstasyon Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre Fethiye'de gün güne havaların serinleyeceği ve Salı günü (yarın) sağanak şeklinde bahar yağmurlarının görülebileceği kaydedildi.

Su Kesintisi Vatandaşı Çileden Çıkardı! Sular Neden Akmıyor?

Muğla’nın Fethiye, Milas ve Bodrum ilçelerinde yaşanan su kesintileri vatandaşlara zorluklarla karşı karşıya bırakıyor. Su kesintilerinden etkilenen bölgelerde ikamet eden vatandaşlar da Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MUSKİ) resmi sitesine girerek suların geleceği saate yönelik araştırma yapıyor. Peki, sular ne zaman gelecek?

Fethiye’de yaz yağmuru ve serin hava etkisini gösterecek

Türkiye genelinde sıcaklıklar haziran ayına rağmen beklenen oranda yükselmedi. Vatandaş ise havaların ne zaman ısınacağını merak ediyor. Fethiye Meteoroloji İstasyon Müdürlüğünden alınan bilgilere göre; Fethiye’de 5 gün boyunca havaların serin seyredeceği ve Cuma günü (yarın) sağanak şeklinde yaz yağmurlarının görülebileceği kaydedildi.

Girgin, zabıtalar halk sağlığı mücadelesinde önemli görevler almıştır

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yazılı olarak yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, “Covid 19 salgını ile birlikte denetim görevleri daha da ağırlaşan zabıtalar bir an önce aşılanmalıdır” diyerek şu soruyu sordu: Zabıtalarımız ne zaman aşı olacaklar?

Bu çağda susuz köy

Muğla’nın Fethiye ilçesi Söğütlü Mahallesi’nde 47 yıldır içme suyu şebekesinin bulunmaması mahalle sakinlerini hayatından bezdirdi. Tahsisli içme suyu gözü olmasına rağmen yaklaşık 350 nüfuslu Fethiye’ye 35 km uzaklıktaki Söğütlü Mahallesi’nde vatandaşlar havalarında ısınmasıyla içme suyu çaresizliğinden yakınıyor. Söğütlü Mahalle Muhtarı Sezgin Çolak; Muğla Büyükşehir Belediyesi Fethiye MUSKİ Hizmet Binası önünde bir basın açıklaması yaparak, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve ilgili müdürlüğün soruna çare bulmadığını ifade etti. Muhtar Sezgin Çolak, “Büyükşehir Belediyesi’nin bu çağda büyük ayıbını yaşıyoruz. Bu çağda susuz köy olur mu?  Köyün çocukları ‘Muhtar su ne zaman gelecek’ diye soruyor, cevap veremiyorum. Suyu gelişi güzel şekilde bulup kullanmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.  

Tünel yapımı neden durdu?

Daha önce TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada “Tek şerit olması sebebiyle mal ve can kayıpları yaşandığını belirten CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin “Fethiye-Söğüt yolu ne zaman tek şeritten kurtulacak?” diye sormuştu. Girgin, dün de TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Karabel Tüneli’nin akıbetini sorarak, Karabel Tüneli meselesini, kamu kaynaklarının doğru harcanması gerekliliği adına takip ettiğini vurguladı. 

Havalar ne zaman ısınmaya başlayacak?

Hafta sonu tatilinin ardından yeni bir haftaya başlayacak olan vatandaşlar, baharın sıcaklığını hissetmek için meraklı bir bekleyiş içerisindeler. Nisan ayında olmamıza rağmen hava sıcaklıklarının Mart ayını aratmadığı şu günlerde, en çok merak edilen soru ise havalar ne zaman ısınmaya başlayacak? Baharı ne zaman hissetmeye başlayacağız?

Turizmcilerin gözü İngiltere hükümetinde

Korona virüsü salgını nedeni ile en büyük darbe gören sektörlerin başında gelen turizm sektöründe belirsizlik sürüyor. Fethiye’de turizm işletmecileri bir yandan 2021 sezon hazırlıklarını sürdürürken, diğer taraftan da yandan da Türkiye’ye turist gönderen ülkelerdeki uçak seferlerinin ne zaman başlayacağı yönünde endişeli ve umutlu bekleyişlerini sürdürüyorlar. Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay, “İngiltere Başbakanı Boris Johnson’un 12 Nisan tarihindeki uçak seferlerinin başlayıp başlamayacağı konusunda yapacağı açıklamayı bekliyoruz. Umudumuz Haziran ayından itibaren turizmin hareketlenmesi” dedi.

Muğla Milletvekili Özcan sordu, Bakan Dönmez açıkladı

Muğla milletvekili Özcan, Milas ilçesinde kömürlü ısınmadan dolayı ekim ve mayıs ayları arasında oluşan hava kirliliğini Bakan’a belirtti ve Milas’a doğalgazın ne zaman geleceğini soru önergesiyle sordu.

Çin aşısı ne zaman ve nasıl uygulanacak?

Çin'in geliştirdiği ve Türkiye'de de kullanılacak koronavirüs aşısı Sinovac'ın etkinliği erken sonuçlara göre yüzde 97'ye kadar ulaştı.

Mhp İlçe Kongresi 8 Nisan’da

Milliyeti Hareket Partisi (MHP) Fethiye İlçe Başkanı Cengiz Çay basın mensuplarına yapmış olduğu açıklamada “Eğer referandumda ‘Evet’ çıkarsa Devlet Bahçeli gidecek diyenler, Cumhurbaşkanlığı gidecek diyenler şunu iyi bilsinler: MHP’nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli ne zaman gideceğini çok iyi bilir. Bizde Devlet Bahçeli yerine kimi getireceğimizi çok iyi biliriz. Buna ülkücüler karar verir. Bu konuda kimse çoban sırtından kurban kesmesin” diye konuştu.