Öğrenc Haberleri

Öğrenc Haberleri

Fethiye'de İkinci El Pazarı’nda Yerel Tohumlar Derneği Öğrencilerin Yüzünü Güldürüyor

Muğla'nın Fethiye ilçesinde her ayın ilk Perşembe günü kurulan ikinci el pazarına vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Her yaş grubuna ait, kullanılmayan giyim eşyalarının değerlendirilmesi ve dar gelirli vatandaşların ihtiyaçlarını giderebilmesi için kurulan pazarda Fethiye Yerel Tohumlar Derneği ve Atatürkçü Düşünce Derneği üyesi olan Elmas Narin'in de aralarında bulunduğu gönüllüler, burada sattıkları ikinci el kıyafetlerle dezavantajlı öğrencilere burs imkanı sunuyor.

Fethiye’de Okul Dönemi Başlarken Diyetisyen Soner’den Sağlıklı Beslenme Tavsiyeleri

Muğla’nın Fethiye ilçesinde görev yapan Diyetisyen Rümeysa Soner, okulların açılmasıyla birlikte özellikle anaokulu ve ilkokul öğrencilerinin beslenme çantalarına dikkat çekti. Soner, çalışan ebeveynlerin pratik olması nedeniyle hazır ve paketli gıdalara yöneldiğini vurgulayarak, bu ürünlerin yerine daha sağlıklı alternatiflerin tercih edilmesi gerektiğini belirtti.

Fethiye İkinci El Pazarı'ndan Eğitime Katkı 55 Öğrenciye Burs

Muğla'nın Fethiye ilçesinde her ayın ilk Perşembe günü düzenlenen İkinci El Pazarı, dayanışmanın ve yardımlaşmanın en güzel örneklerinden birine sahne oluyor. Atatürkçü Düşünce Derneği, bu pazarda gerçekleştirdiği satışlarla elde ettiği gelirle 55 öğrenciye burs vererek eğitime önemli bir destek sağladı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, "Yardımlar Yüzde 65 Artışla Bin TL’ye Çıktı"

Muğla Büyükşehir Belediyesi öğrencilere ve ailelere destek olan eğitim yardımlarını 2024-2025 Eğitim-Öğretim yılında yüzde 65 arttırdı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ücretsiz Psikolojik Danışmanlık Hizmeti Veriyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Menteşe Belediyesi, Menteşe ilçesi Kötekli Mahallesi'nde bulunan Menteşe Gençlik Merkezi'nde psikolojik danışmanlık hizmeti sunmaya başlıyor. 9 Eylül 2024 Pazartesi günü itibariyle başlayacak olan bu hizmet, üniversite öğrencilerinin yanı sıra çiftler ve aileler için de ücretsiz olarak sağlanacak.

Marmaris’te okullar yeni döneme hazır

Marmaris Belediyesi, yeni eğitim öğretim sezonu başlamadan okulları öğrencilere hazır hale getirdi. Park ve Bahçeler, Temizlik İşleri ve Fen İşleri ekipleri okul bahçelerinde düzenlemeler yaptı.

Fethiye’de öğrencilerin tercihi çiğ köfte

Fethiye'de çiğ köfte, sadece lezzetli bir atıştırmalık değil, aynı zamanda öğrenciler için sosyalleşmenin ve keyifli vakit geçirmenin bir yolu haline geldi. Okulların açılmasıyla birlikte çiğ köfte satışlarının daha da artacağı öngörülüyor.

Fethiye’de okul kıyafeti sektöründe yoğunluk

Bir öğrenci için yazlık ve kışlık kıyafetlerin toplam maliyeti 2.000 TL'yi buluyor. Tekstilci Ayfer Kıvrak, ekonomik şartlara rağmen fiyatlarda büyük artış yapmadıklarını belirtirken, velilerden zaman zaman "fiyat fırsatçılığı" yönünde tepkiler aldıklarını ifade etti. 

Milletvekili Otgöz: Marmaris’e 400 Kişilik Öğrenci Yurdu Kazandırdık…

AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz 1 yıllık milletvekillikleri döneminde her alanda olduğu gibi çok sayıda gençlik ve spor yatırımlarına imza attıklarını açıkladı.

Fethiye’ye Gelen Öğrencilere Yol Gösteriyorlar

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye Kadın ve Gençlik Kolları, Fethiye Otogarı’na Fethiye’de öğrenim görmek için gelen öğrencilere bilgilendirici kitapçıklar dağıttı.

Askıda Okul Kıyafeti, “Siz Ödeyin Bir Çocuk Sevinsin”

Muğla’nın Fethiye ilçesinde bulunan Güvençoğlu Tekstil, yardıma ihtiyacı olan öğrenciler için askıda okul kıyafeti projesine imza attı.

Üniversite Adayları tercihini MSKÜ' den yana kullandı

2024-YKS yerleştirme sonuçlarına göre, MSKÜ yüzde 98,6’lık oranla en çok tercih edilen üniversiteler arasında yerini aldı. Lisans ve önlisans programlarından toplam 8 bin 943 öğrenci MSKÜ’ye yerleşti.

Fethiye’de 45 Hafız mezun oldu

“Hafızım, Camii Gölgesinde Kur’an Hizmetindeyim” projesi kapsamında Fethiye’deki hafızlık kurslarından mezun olan ve Yaz Kur'an Kurslarında hocalara destek olan 45 öğrenci, Fethiye Diyanet Gençlik Merkezi'nde düzenlenen kahvaltı programında bir araya geldi.

GALE48' e 3 Ödül Birden Verildi

Muğla Şehit Ziya İlhan Dağdaş MTAL öğrencileri hazırladıkları Gale48 isimli elektrikli araç ile TÜBİTAK-TEKNOFEST’te yarıştı.

Muğla'da taşıma yoluyla eğitime erişim planlama toplantısı gerçekleştirildi

Muğla'da 2024-2025 eğitim öğretim yılı öncesinde 'Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim Yönetmeliği'nde yapılan değişikliklerin değerlendirilmesi amacıyla bir toplantı düzenlendi.

Fethiye’de kırtasiyeler, okulların açılmasına az bir süre kala hazır

Muğla’nın Fethiye ilçesinde okulların açılmasına sayılı günler kala veliler ve öğrenciler kırtasiyelerin yolunu tutmaya başladı. Peki kırtasiye masrafları ne kadar tutuyor? Kırtasiye işletmecisi Birgül Binici açıkladı.

Yaz Kur'an Kursu, 80 Öğrencinin Katılımı ile Başarıyla Tamamlandı

Fethiye Müftülüğü tarafından Ömer Özyer Anadolu Lisesi’nde düzenlenen Yatılı Yaz Kur'an Kursu, 80 öğrencinin katılımıyla 1 Temmuz'da başlayıp 9 Ağustos'ta sona erdi. Kurs boyunca öğrenciler, Kur'an-ı Kerim'i dikkatle okuyarak dini bilgiler ve değerler eğitimi aldılar.

Yaz Kur’an Kursu öğrencilerine trafik ve suçtan korunma eğitimi

Muğla Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ile Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü personeli tarafından Menteşe ilçesindeki yaz Kur’an Kurslarında eğitim gören öğrencilere yönelik trafik kuralları ve kişisel güvenlik konularında eğitim programı düzenlendi.

MSKÜ ÖZYES Merkezlerinden Biri Oldu

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ), Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından spor bilimleri fakültesi ile beden eğitimi spor yüksekokullarının özel yetenek sınavı ile öğrenci alan programları için belirlenen “Özel Yetenek Sınav Merkezi” oldu.

Fethiye’de Büyük Samanlık Plajı ilgi görüyor

Fethiye’de Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin işlettiği liseli öğrencilerin mesleğe hazırlandığı mavi bayraklı plaj, ziyaretçi akınına uğruyor.

Öğrencilerden Tıbbi Bitkiler Koleksiyon bahçesini Ziyaret

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Marmaris Çamlı Mahallesi'nde bulunan Tıbbi Bitkiler Koleksiyon Bahçesi, vatandaşların yanı sıra çocukların da yoğun ilgisini çekiyor.

Kur'an Kursu'ndan Doğa Etkinliği

15 Temmuz Şehitleri Kur'an Kursu, yatılı yaz Kur'an kursu öğrencileri için anlamlı bir doğa gezisi düzenledi.

Kur’an Kursu öğrencileri şenlikte buluştu

Seydikemer İlçe Müftülüğü ve Fethiye İlçe Müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarında eğitim gören öğrencilere yönelik ‘Geleneksel Hafızlar Yayla Şenliği ve Mezunlar Buluşması’ düzenlendi.

Mobil trafik güvenliği eğitim timi, öğrencilere trafik eğitimi verdi

Muğla İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü Mobil Trafik Güvenliği Eğitim Timi tarafından 92 öğrenciye trafik eğitimi verildi.

GEKA'nın desteklediği Muğlalı 15 öğrenci, Siber Vatan Bootcamp etkinliğine katıldı

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen SiberVatan Eğitim Programını başarıyla tamamlayan Muğlalı 15 öğrenci, Antalya'da düzenlenen Siber Vatan Bootcamp etkinliğine katıldı.

Büyükşehir Belediyesi’nden YKS Tercihleri için Öğrencilere Destek

Muğla Büyükşehir Belediyesi YKS tercihi yapacak olan öğrencilere 13 ilçede danışmanlık hizmeti verecek. 13 ilçede verilecek olan danışmanlık hizmeti saat 10.00 ile 18.00 saatleri arasında uzman eğitmenlerle yapılacak.

MSKÜ, öğrencilerinin en memnun olduğu üniversiteler arasında

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ), Türkiye'deki devlet üniversiteleri arasında 'genel memnuniyet' sıralamasında ilk 20'deki yerini koruyarak öğrencilerinin en memnun olduğu üniversiteler arasında yer almaya devam ediyor. Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜniAr) tarafından yürütülen 2024 Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA 2024) sonuçları açıklandı ve MSKÜ, başarı grafiğini sürdürdü.

Fethiyeli LGS birincilerinin lisesi belli oldu

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavından 500 tam puan alan Fethiye Gazi Ortaokulu öğrencisi Uzay Öner Sarıbaş ve EGEBİL Fethiye Kampüsü öğrencisi Ayşe Feyza Kaya, lise tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından İstanbul Erkek Lisesi’ne yerleştiler.

Fethiye'de 100. Yıl sahil güvenlik kupası yelken ve kürek yarışları düzenlendi

Fethiye Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından '100. Yıl Sahil Güvenlik Kupası Yelken ve Kürek Yarışları' gerçekleştirildi. Yarışların sonunda düzenlenen ödül töreninde Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, dereceye giren öğrencileri başarılarından dolayı kutladı.

MEAH'ta Stajyer Öğrencilere Oryantasyon Eğitimi Verildi

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı kapsamında 'İşletmelerde Beceri Eğitimi' programına katılan Hemşirelik, Ebelik, Fizyoterapi, Dil ve Konuşma Terapisi, Beslenme ve Diyetetik, Psikoloji gibi bölümlerde staj yapacak öğrencilere oryantasyon eğitimi verildi.