Onay Haberleri

Onay Haberleri

Fethiye İkinci El Pazarı’na Turistler Rağbet Gösteriyor

Muğla’nın Fethiye ilçesinde her ayın ilk Perşembe günü kurulan ikinci el pazarına turistler ilgi gösteriyor. FRT TV mikrofonlarına konuşan İngiliz Sonay Davies, bu kurulan ikinci el pazarını çok sevdiğini söyledi.

Büyükşehir can dostlar için mama üretiyor, tasarruf sağlıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden işletme onay belgeli Kedi-Köpek Maması Üretim tesisi ile can dostlar için mama üretmeye devam ediyor. Sahip olduğu ISO ve HACCP belgeleri ile Türkiye genelinde yerel yönetimlerde işletme onay belgeli üçüncü, Muğla'da da tek olan Büyükşehir Belediyesi Kedi-Köpek Maması Üretim tesisi bugüne kadar piyasa değeri 6 Milyon TL olan 20 bin 217 kg mama üretimi gerçekleştirerek sokak hayvanları ve geçici hayvan bakımevinde bulunan can dostlara dağıttı.

MEAH’ta ilk Hemodiyaliz Sertifikalı eğitim programı gerçekleştirildi

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nefroloji Kliniği bünyesinde düzenlenen ve Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanan "Hekimler İçin Hemodiyaliz Sertifikalı Eğitim Programı Uygulama Merkezi" olarak Şubat-Temmuz ayları arasında gerçekleştirilen 1’inci dönem eğitim programı sona erdi.

Büyükşehir Tekvandocuları Muğla Şampiyonu Oldu

Tekvando Minikler Muğla İl Şampiyonası Menteşe ilçesinde gerçekleştirildi. Şampiyonaya 10 ilçeden, 13 farklı kulüpten toplam 90 sporcu katıldı. Heyecan dolu müsabakaların ardından Muğla Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü büyük başarı elde etti.

Fethiye’de yaşam kalitesi artacak: Yol üstü otopark, alternatif yollar, feribot, yeni otogar

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, yaptığı açıklamada Fethiye'nin trafik sorunlarını hafifletmek ve şehirdeki yaşam kalitesini artırmak adına önemli projeler hayata geçireceklerini duyurdu.

Muğla'da öğrenciler Avrupa'da robotik eğitimi aldı

Muğla'nın Menteşe ilçesinde bulunan Şahidi Ortaokulu, Erasmus programı kapsamında onaylanan "Discover Robotics via STEM" projesiyle önemli bir başarıya imza attı. Türkiye ile birlikte 7 ülkeden okulların katıldığı proje, 250 bin euro bütçesiyle dikkat çekerken öğrenciler, öğretmenler, okul yöneticileri ile robotik uzmanlarına dijital ve robotik eğitim sunuyor.

Sporcular İl Şampiyonu Oldu

Masa Tenisi Muğla İl Temsilciliği tarafından U-15 yıldızlar, takım ve ferdi il birinciliği turnuvası düzenlendi. İl genelinden 48 sporcunun katıldığı şampiyonaya Muğla Büyükşehir Belediyesi 10 erkek 6 kadın sporcu ile kadın katıldı.

‘Kıyıkışlacık Iasos Ziyaretçi Karşılama Merkezi Projesi’ Onay İçin Kurula Sunuldu

Milas'ın Kıyıkışlacık Mahallesi'nde oluşturulacak Iasos Ziyaretçi Karşılama Merkezi Projesi’nin tamamlanmasıyla birlikte bölge turizmine canlılık gelecek.

İçmeler’de belediyenin projesi için halk oylaması başladı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde belediyenin hayata geçireceği projelerden biri olan İçmeler Mahallesi çok amaçlı salon projesi için halk oylaması başladı. Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay bu sabah başlayan referandum ile ilgili yaptığı basın açıklamasında 'Sandıktan ne çıkarsa sonuç ona göre yapılacak '' dedi. 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan genel seçimlerde seçmen kayıtlarında bulunan 4 bin 823 kişi oy kullanarak projeyi onaylayıp onaylamadıklarına karar verecek.

Milli Takımlar Bodrum’da buluştu

12 yaş erkek tenis Milli takımları, Avrupa Yaz Kupası eleme turnuvasında Bodrum’da buluştu. 8 ülkenin milli takımları 4 gün boyunca şampiyonaya katılmak için kıyasıya mücadele etti.

Gümüşlük’te yıldız yağmuru

Bosfor Turizm’in ana sponsorluğunda ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlenen 20.Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, Piyanist Gülsin Onay, Athenaeum String Quartet ve Daniil Margulis’in Antik Taş Ocağı’nda verdiği konserle başladı…

Yeryüzü Pazarı İtalya’dan Uluslararası Onayını Aldı

Türkiye’nin beşinci yeryüzü pazarı Slow Food Muğla Yeryüzü Pazarı Topluluğu tarafından, 22 Temmuz Cumartesi günü Muğla’da Arasta bölgesinde açılıyor.

Yeni Banknotlar Onaylandı

Son yıllarda Türk Lirası’nın değer kaybının ardından yeni gelişmeler yaşanıyor. Yeni banknotların onaylandığı ve Merkez Bankası’nın hazırlıklarını tamamladığı öğrenildi. Yeni paralar yakında dolaşımda olması bekleniyor.

KÖYCEĞİZLİ GÜREŞÇİ KIZLAR ŞAMPİYONAYA DAMGA VURDU

Muğla'nın Köyceğiz ilçesi Belediyespor Bayan Güreş Takımı sporcuları il şampiyonasında kazandıkları altı birincilikle müsabakalara damgasını vurdu.

MUHTEŞEM DÜĞÜN İLE DÜNYA EVİNE GİRDİLER

Sonay Akkaya ve Ulaş Naktan, Bahar Beach’de düzenlenen görkemli düğün ile evlendi. Yoğun katılımın gerçekleştiği düğünde danslar edilip, şarkılar söylenerek unutulmaz anlar yaşandı.

OFFROAD ARAÇLARI, BEŞKAZA MEYDANI’NDA

Türkiye Akdeniz Offroad Kupası 3. ayak yarışı için araçların güvenlik onayı Beşkaza meydanında alındı. Akabinde Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Boleli, araçlara seremonik start verdi. Yarış, Pazar günü saat 11.00'da Esenköy Parkur alanında start alacak.

BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KOORDİNASYON TOPLANTISI

Bağımlılık ile mücadelede kurumlar arası işbirliği ve koordinasyonu sağlamak, temel stratejileri belirlemek, eylem planlarını hazırlamak, onaylamak ve uygulanmasını takip etmek ve değerlendirmek üzere oluşturulan 'Bağımlılık İle Mücadele İl Koordinasyon Kurulu' toplantısı Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında yapıldı.

"WORLD ACRO CUP" ETKİNLİĞİ ÖLÜDENİZ’DE BAŞLADI

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Muğla Valiliği, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) ve Fethiye Kaymakamlığının katkılarıyla; Türkiye Hava Sporları Federasyonu (THSF) ile Uluslararası Hava Sporları Federasyonunun (FAI) onayıyla ve Babadağ Teleferik’in organizasyonuyla bu yıl ilk kez düzenlenen "World Acro Cup" etkinliği tören ile başladı.

MSKÜ Plaj hentbol kadın takımı Türkiye ikincisi

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde düzenlenen Üniversiteler Arası Plaj Hentbolu Türkiye Şampiyonası müsabakalarında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi kadın hentbol takımı şampiyonayı ikincilikle tamamladı.

Türkiye Sujeti ve Flyboard Şampiyonası Bodrum’dan başladı

Türkiye Sujeti ve Flyboard Şampiyonası'nda sezon Muğla'nın Bodrum ilçesinde başladı. Şampiyonaya 10'u kadın 42 sporcu katılıyor.

Seydikemer Süt Sığırcılığı Organize Sanayi Bölgesi onaylandı

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde Antalya, Denizli ve Burdur sınırında kuruluş çalışmaları tamamlanan Seydikemer Süt Sığırcılığı Organize Sanayi Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi tarafından onaylandı.

Başkan Otgöz: Seydikemer TDİOSB Tüzel Kişilik Kazandı

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas (Süt) Organize Sanayi Bölgesi’nin Kuruluş Protokolü Tarım ve Orman Bakanı Prof.Dr.Vahit Kirişci tarafından onaylanarak tüzel kişilik kazandığını söyledi.

Ralli Bodrum için geri sayım başladı

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından düzenlenen Shell Helix 2022 Türkiye Ralli Şampiyonası'nda heyecan, 15-17 Nisan tarihlerinde Bodrum Rallisi ile Muğla, Bodrum'da başlıyor. Karya Otomobil Spor Kulübü tarafından geçtiğimiz sezon şampiyonaya aday olarak düzenlenen ralli, bu sezon şampiyona açılış yarışı olarak ulusal statüde gerçekleştirilecek.

Bodrum, Ralli İle Yaza Start Veriyor

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından düzenlenen Shell Helix 2022 Türkiye Ralli Şampiyonası’nda heyecan, 15-17 Nisan tarihlerinde Bodrum Rallisi ile Muğla, Bodrum'da başlıyor. Karya Otomobil Spor Kulübü tarafından geçtiğimiz sezon şampiyonaya aday olarak düzenlenen ralli, bu sezon şampiyona açılış yarışı olarak ulusal statüde gerçekleştirilecek.

Mskü İle Muğla Kgk Arasında Öğrenci Topluluğu İşbirliği

MSKÜ bünyesinde alt kurul olarak hizmet verecek genç ve kadın girişimcilerden oluşan öğrenci topluluğu kurma fikri onaylandı.

Tezcan,“Takdir halkımızın”

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından il genelindeki su kayıp ve kaçaklarının en aza indirilmesi, yeni içme suyu hatlarının yapılması ve yenilenebilir enerji sistemlerinin kurulması için hazırlanan projelere Fransa Kalkınma Ajansı’ndan 63,5 milyon Euro’luk çıkan krediye Cumhurbaşkanlığı tarafından onay verilmemesi nedeni ile CHP Ortaca İlçe Başkanı Evren Tezcan basın açıklaması yaptı. 

“Muğla Sağlık Turizmi Tek Durak Hizmet Merkezi Projesi” taslağı ilk onayını aldı

Muğla Valisi Orhan Tavlı talimatıyla sağlık turizmi çalışmalarına bir yenisi daha eklendi. Muğla ilinin sağlık turizminin geliştirilmesi, sağlık turizmi potansiyelinin artırılması, ilin turizm portföyüne kitlesel ve organize biçimde sağlık turisti kazandırılması, Sağlık turizmi yetki belgesine sahip olan kuruluş sayısının arttırılması amaçlarına hizmet edecek olan Tek Durak Hizmet Merkezi, konsept proje taslağı projeye finansman sağlayacak anahtar paydaşlar tarafından desteklendi.

Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi’nin Kâğıt Baskısı Kaldırıldı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından ilk nüshası 21 Şubat 1957 tarihinde yayımlanan Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi, dijital ortama taşındı. Kâğıt baskısı kaldırılan gazeteye, 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren dijital olarak ulaşılabilecek. Ayrıca onaylı sureti de internet üzerinden temin edilebilecek.

‘Köy okullarında akıllı tarım, akıllı arıcılık’ projesi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının desteği ve koordinasyonuyla Güney Ege Kalkınma Ajansının yürüttüğü Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında 1 milyon 500 bin TL bütçe ile onaylanan ve Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yürüttüğü 'Köy Okullarında Akıllı Tarım Akıllı Arıcılık' projesi tanıtımı yapıldı.

SMA hastalığını önleyebilmek için Avustralya Hükümeti 95,9 milyon dolarlık fon ayırarak ‘Genetik Tarama Test Desteği'ni onayladı

Dünyanın en önemli sorunları arasında yer alan üreme sağlığında genetik geçişli hastalıkların çözümü için bazı ülkeler çeşitli desteklere başladı.