Önlem, Haberleri

Önlem, Haberleri

Marmaris Belediyesi'nden scooter sorununun çözümü için yeni girişim

Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, elektrikli scooterlarla ilgili denetimlerin arttığını belirtirken firmaların da hem trafik hem de parklanma konusunda yeni teknolojik düzenlemelerin yapması gerektiğini söyledi.

Muğla’nın ‘Su’yu masaya yatırıldı

Muğla İl Su Kurulu toplantısı, bu yıl ilk kez İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Muğla Valisi İdris Akbıyık başkanlığında düzenlenen toplantıda, Muğla genelindeki su miktarı, kalitesi, kullanım durumu, su kaynaklarının mevcut kapasitesi ile yeni kaynakların oluşturulması ve suyun verimli kullanılması ile ilgili projeler ele alınarak, sunumlar eşliğinde görüş alışverişinde bulunuldu.

Muğla’da güvenlik güçleri uyuşturucuya geçit vermedi

Türkiye’nin en fazla turist ağırlayan illerinin başında gelen Muğla’da güvenlik güçlerinin turizm sezonu öncesi uyuşturucuyla mücadele kapsamında yaptıkları çalışmalar göz doldurdu.

Marmaris trafik ekipleri şok denetimlere devam ediyor

Muğla’nın Marmaris ilçesi Emniyet Müdürlüğüne bağlı Marmaris Trafik Tescil ve Denetleme Amirliği ekipleri ilçe genelinde trafik denetimlerine devam ediyor.

Kaçak inşaatı, dallarla gizlemeye çalıştılar

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın öncülüğünde, 2019 yılından bu yana ilçe genelinde sürdürülen kaçak yapılaşma mücadele çalışmaları aralıksız devam ederken, Gündoğan Mahallesi’nde yapılan kaçak inşaatın ağaç dallarıyla gizlenmeye çalışılması hayrete düşürdü.

Denizlerde korkutan sıcaklık artışı

Tüm dünyada etkisini arttıran iklim değişikliği sonucu Akdeniz ve Ege’de deniz suyu sıcaklığının her yıl 5 metre derinliğe indikçe arttığı, bunun sadece denizler için değil, karasal iklim için de çok ciddi bir tehdit oluşturduğu açıklandı.

Muğla’da kış lastiği uygulaması 1 Aralıkta başlıyor

Muğla’da trafik ekiplerinden otobüs firma yetkililerine bilinçlendirme toplantısı yapıldı.

Marmaris’te denizciler fırtınaya hazırlandı

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi, Muğla’nın Marmaris ilçesi için şiddetli fırtına ve yağış uyarısının ardından, yat limanındaki ve balıkçı barınağındaki tekneler kendilerini sağlama alarak hazırlıklarını tamamladı.

Trafik ekipleri denetimlere hız kesmeden devam ediyor

Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri ilçe merkezinde ve ara sokaklarda denetimlere devam ediyor.

Yangına İlk Müdahale Tankerleri görevde

Muğla Büyük Şehir Belediyesi İtfayesi yangına ilk müdahale tankerleri ile Seydi Kemer ve Yatağan'da çıkan yangın söndürdü

Büyükşehir Belediyesi Deprem Önlemlerine Devam Ediyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi olası bir depreme karşı önlem almaya devam ediyor. Bu kapsamda ekipler son olarak Ortaca Sarıgerme, Ula Ataköy, Çıtlık ve Kızılyaka Mahallelerinde mikrobölgeleme çalışmalarını sürdürüyor.

Karayiğit, Yangın Riskine Karşı Uyardı

Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, anız yakma konusunda çiftçilere uyarıda bulundu.

ŞEFİKA PEKİNDE DEPREM GÜÇLENDİRME ÇALIŞMASI

Şefika Pekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde deprem güçlendirme çalışmaları başladı. Bu kapsamda dersler Gazi İlkokulu’nda devam edecek.

MUĞLA’DA ORMAN YANGINI RİSKİNE KARŞI TEYAKKUZ

Muğla'da hava sıcaklığına bağlı olarak orman yangını riski uyarısı yapıldı. Tedbirlerini artıran Jandarma ekipleri, ormanda devriyelerini sıklaştırdı.

Ölüdeniz'de 'bidonlu' önlem alındı

Fethiye'nin Ölüdeniz Mahallesinde olası orman yangınlarına karşı yol kenarına su dolu bidonlar konuldu.

CHP’li Erbay, Turizm sektörü 2021 sezonu için acil önlemler alınmasını bekliyor 

CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, 15-22 Nisan Turizm Haftası’nı kutladı. Turizm sektörünün döviz girdisi, istihdam ve bağlı sektörlerle birlikte önemli bir ekonomik sektör olması açısından Türkiye ekonomisi için büyük önem taşıdığını söyleyen CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, “Covid-19 salgını nedeniyle 2020 sezonu beklenenin altında geçti. Ancak gerekli önlemler alınmadığı taktirde 2021 sezonu da olumsuzluklarla geçecek. Turizm sektörü temsilcileri bir an önce gerekli önlemlerin alınmasını bekliyor.” dedi.