Onur Haberleri

Onur Haberleri

Özdemir: "Zafer Bayramı’nın 102.yıl dönümünü kutlamanın büyük onurunu yaşıyoruz"

Türkiye Görme Engelliler Derneği Muğla Şube Başkanı Mehmet Özdemir, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Özdemir, mesajında Türk milletinin bağımsızlık mücadelesindeki azim ve kararlılığını vurgulayarak, bu önemli günün anlam ve önemine dikkat çekti.

Düğün sezonu geçen senenin altında

Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinden Fethiye'de bu yıl düğün sezonu, önceki yıllara göre daha sakin geçiyor. İşletmeci Onur Arıkan, yaşanan bu durumu ekonomik sebeplere bağlıyor.

DTO Meclis Başkanı Ugan’dan Denizlerin Korunması İle İlgili Açıklamalar

Muğla’nın Fethiye ilçesinde İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şube Meclis Başkanı Onur Ugan, Fethiye’nin denizlerinin korunmasıyla ilgili vatandaşlara seslendi.

Akademisyen Günlük’ten düğünlerde farkındalık çağrısı

Muğla Üniversitesi Akademisyenlerinden Milas Meslek Yüksekokulu’nda görevle Doktor Öğretim Üyesi Mehmet Günlük, toplum olarak yaptığımız çeşitli etkinliklerde pek çok kişinin bilinçsizce milli egemenlik ve bağımsızlığımızı temsil etmek için kullandığımız Türk Lirası’nın onuruna zarar geldiğini belirtti. Günlük, bahşiş ya da para çevirme geleneği kapsamında paramızın kesinlikle yere atılmaması gerektiğini bu yönde toplumsal bir farkındalık oluşturulması gerektiğini söyledi.

Fethiye'de 19 Mayıs Gençlik Konseri'ne yoğun ilgi

Muğla’nın Fethiye ilçesinde, Fethiye Belediyesi tarafından 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında Onur Asilkılıç ve Gece Yolcuları konseri düzenlendi. Konsere gençler yoğun ilgi gösterdi.

Gece Yolcuları 18 Mayıs'ta Beşkaza Meydanı’nda

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında; Onur Asilkılıç ve Gece Yolcuları konseri, 18 Mayıs Cumartesi akşamı Beşkaza Meydanı’nda gerçekleştirilecek.

MSKÜ ile Aksaz Deniz Üs Komutanlığı arasında iş birliği protokolü

Muğla’nın Marmaris ilçesinde Aksaz Deniz Üs Komutanlığında görevli personellerin yabancı dil eğitimi almaları kapsamında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile 5 yıl geçerli iş birliği protokolü imzalandı.

Deniz Kuvvetleri bünyesinde tek kadın İHA pilotu hem mavi vatanı hem de gök vatanı koruyor

 Deniz Kuvvetleri bünyesinde tek İHA pilotu olarak görev alan ve birçok tatbikata katılan Deniz Teğmen Nurşah Uyar, hem mavi vatanı hem de gök vatanı koruyor.

Fethiye Fotoğraf Festivali başlıyor

10'uncu yılını kutlayan FEFSAD (Fethiye Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği) 20-21-22-23 Nisan tarihleri arasında 3. Fethiye Fotoğraf Festivalini düzenliyor. Festival, bu yıl "Işık" temasıyla ülkemizin "Işık Ülkesi" olarak adlandırılmasına vurgu yapıyor. Festivalin onur konuğu ise usta fotoğraf sanatçısı İzzet Keribar.

Fethiye standı, 27. Yıl Onur Ödülü’ne Layık Görüldü

İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde bu yıl 27’cisi gerçekleştirilen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) organizasyonunda Fethiye standı onur ödülü kazandı. 

Muğlaspor devre arası transferlerine devam ediyor

Devre arası transfer döneminde daha önce Utkun Konyalı ve Onur Garip ‘i kadrosuna dahil ettiğini açıklayan Bölgesel Amatör Lig 5. Grup lideri Muğlaspor, bir ismi daha renklerine bağladı.

Rektör Kaçar Şampiyon Sporcuları Onurlandırdı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinin sporcularının başarılarını kutlamak üzere düzenlenen özel bir yemekte Üniversite yönetimi ile buluştu.

Faik Torunoğulları sevenleri tarafından unutulmadı

Orka Hotels Yönetim Kurulu Onursal Başkanı merhum Hacı Faik Torunoğulları, vefatının birinci senesinde sevenleri tarafından unutulmadı. Fethiye Ovacık Mezarlığı’nda gerçekleşen mevlid programıyla merhuma çokça dua edildi.

Cumhuriyet ve Felsefe kongresi başladı

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Felsefe Kurumunun işbirliğiyle düzenlenen Cumhuriyet ve Felsefe Kongresi’nin ilk günü açılış konuşmaları ve onur konuğu Türkiye Felsefe Kurumu ve Maltepe Üniversitesi İnsan Hakları Araştırma ve Uygulama Merkezi kurucu başkanı Prof. Dr. İoanna Kuçuradi’nin katılımlarıyla başladı.

Muğla Büyükşehir Cumhuriyet ve Felsefe kongresi düzenliyor

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını farklı etkinliklerle kutlamaya devam eden Muğla Büyükşehir Belediyesi 24-26 Kasım 2023 tarihlerinde, Türkiye Felsefe Kurumunun işbirliğiyle, ‘Cumhuriyet ve Felsefe’ konulu kongre düzenliyor. Türkiye genelinden birçok önemli ismin katılacağı kongrenin onur konuğu ise Türkiye Felsefe Kurumu ve Maltepe Üniversitesi İnsan Hakları Araştırma ve Uygulama Merkezi kurucu başkanı Prof. Dr. İoanna Kuçuradi olacak.

Alim Karaca’dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle yayımladığı yazılı mesajda; “29 Ekim 1923 tarihinde ilan edilen cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümü olan bu günü büyük bir mutluluk ve onurla kutluyoruz. Fethiye’de yaşayan yurttaşlarımız ile şanlı tarihimizin altın halkalarından biri olan bu özel günümüzü bizimle paylaşan tüm dostlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Başkan Akdenizli, Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla mahalle muhtarların onuruna yemek programı düzenledi.

Mehmet Demir, "Halkın İçinde Olan Bir Siyasetçiyim."

Güzel Fethiye'nin güzel insanlarına her daim hizmet etmekten onur duyan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 28. Dönem Muğla Milletvekili Adayı ve Fethiye Önceki Dönem İlçe Başkanı Mehmet Demir, siyasi yaşantısında her zaman vatandaşların yanında olmanın önemini vurguladı.

FTSO Başkanı Osman Çıralı’nın 30 Ağustos Mesajı 

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, 30 Ağustos Zaferinin 101. Yıldönümünü dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı. Çıralı mesajında, “Tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan 30 Ağustos Zaferimizin 101. yılını kutlamanın onur ve heyecanını yaşıyoruz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; bu toprakları canları pahasına bizlere bırakan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum.” dedi. 

“101’inci yılın gururunu yaşıyoruz”

 Marmaris’te 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, “Eşsiz zaferin 101. yılına ulaşmanın gurur, onur ve mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Onur Talay, basın ilişkiler sorumlusu oldu

Bodrum FK Yönetim Kurulu üyesi Onur Talay, basın ilişkiler görevini üstlendi. Sezon boyunca basınla birlikte güzel işler yapacak olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu ifade eden Talay, “Bodrum FK olarak, tüm sezon basınımızla birlikte güzel işler yapmak için çalışmalarımızı var gücümüzle sürdüreceğiz” dedi.

Karaca “Fethiye’ye Üçüncü Plajımızı Kazandırmanın Onurunu Yaşıyoruz”

Fethiye Belediyesi Akmaz ve Karaot'un ardından Çalış'a da bir halk plajı kazandırdı. Çalış Halk Plajı'nın açılış töreni, yoğun katılım ile gerçekleştirildi.

Onur Konuğu İlber Ortaylı Oldu

Marmaris’te 20 Temmuz – 10 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek olan 3. Kitap Günleri’nin onur konuğu ünlü Tarihçi ve Yazar İlber Ortaylı oldu.

Yazar Ortaylı: 'Bol Bol Kitap Okuyun'

Üçüncü Marmaris Kitap Günleri'nin onur konuğu olan ünlü Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı Marmaris halkıyla bir araya geldi. Hatıralarını, tecrübelerini ve birikimlerini izleyenlerle paylaşan Ortaylı 'bol bol kitap okuyun' tavsiyesinde bulundu.

Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesi’nden LGS birincilerine büyük destek

Ülkeye ve insanlığa katkı sağlayacak başarılı gençlere de destek olmayı misyon edinen Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesi, LGS’de tam puan alan öğrencilerimizi maddi desteğiyle onurlandırdı. 

Şimşeklerde İki Ayrılık

Fethiyespor, yeni sezon için transfer çalışmalarına dur durak demeden devam ediyor. Şimşeklerde Burak Başkaya ve Onur Taha Takır ile yollar ayrıldı.

Muğlaspor’a 3 yeni transfer

Şampiyonluk parolasıyla yeni sezon çalışmalarını sürdüren Muğlaspor dış transfer çalışmaları çerçevesinde son olarak Yunus Emre Belediyespor forması giyen 26 yaşındaki sağ bek Onurcan Küçük ve 28 yaşındaki orta saha oyuncusu Şerif Ali Eğilmez'i kadrosuna dahil etti. Yeşil beyazlılar iç transferde ise 27 yaşındaki sol bek Adnan Erdem ile yeniden anlaşmaya vardı.

Muğla Valisi Sayın Orhan Tavlı’nın “Babalar Günü” Mesajı

Yüreğiyle, fedakarlığıyla ömrünü ailesinin huzuruna, mutluluğuna, refahına adayan, hayatımızın her anında varlıklarıyla bizleri onurlandıran babalarımızın Babalar Günü’nü kutluyorum.

Büyük İşçi Direnişi 53. yılında

Türkiye işçi sınıfı tarihinin en büyük işçi direnişi olan 15-16 Haziran direnişinin 53. Yılında açıklama yapan,  DİSK Genel iş Muğla 2 Nolu Şube Başkanı Yücel Avcı “15-16 Haziran 1970’de büyük bir direnişle haklarına, geleceklerine ve demokratik talep ve tercihlerine ipotek konmak istenen işçilerin mücadelesi, o onurlu geçmişle bugün de sürüyor, bundan sonra da sürecektir” dedi

Antakya Medeniyetler Korosu dinleyenleri büyüledi!

Antakya Medeniyetler korosu Marmaris Anfi Tiyatro’da sevenleri ile buluşarak bir konser verdi. Muğla’nın Marmaris ilçesinde düzenlenen ikinci Marmaris Kültür Sanat Festivali etkinlikleri dahilinde verilen ve ’ onur konuğu ‘’ olarak katıldıkları konserde ‘hem duygulu, hem de eğlenceli anlar yaşandı.