Oyuncak Kütüphanesi Haberleri

Oyuncak Kütüphanesi Haberleri

Büyükşehir’in Oyuncak Kütüphanesi çocukların yüzünü güldürüyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin çocuklarda fırsat eşitliği sağlamak amacıyla hayata geçirdiği oyuncak kütüphanesi ve eğitim merkezi çocukların yüzlerini güldürüyor.

Muğla Büyükşehir Türkiye’de İlkleri Gerçekleştiriyor

2014 yılında kurulan Muğla Büyükşehir Belediyesi il genelinde sağlık, çevre, tarım, kültür gibi farklı alanlarda birçok yenilikçi projeyi hayata geçirdi. Büyükşehir Belediyesi’nin Mavi Deniz Temiz Kıyılar, Kısa Mola, Mor Yaşam, Temiz petek, Yerel tohum Merkezi, Toprak, Sulama suyu ve yaprak laboratuvarı, Muğla Tarımsal Güçbirliği kooperatifi, Oyuncak Kütüphanesi, ODTÜ İşbirliği Yenilenebilir Enerji projeleri ve “Gocamandan Toruna Muğla Yemekleri” kitabı özellikleri ile Türkiye’de ilk olma özelliği gösteriyor.

Oyuncak kütüphanesi yerel yönetimlerde ilk

Muğla Büyükşehir Belediyesi yerel yönetimlerde bir ilk olan Oyuncak Kütüphanesi ile çocukları oyuncaklarla buluşturmanın yanında farklı etkinlikler ve psikolojik danışmanlık hizmeti ile de miniklere hizmet vermeye devam ediyor.

Oyuncak Kütüphanesinde Dünya Çocuk Hakları Günü etkinliği

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nde Yatağan Zeytinköy, Ula Kavakçalı ve Yaraş Mahallelerinden 35 çocuk ile aileleri Muğla Büyükşehir Belediyesi Oyuncak Kütüphanesi ve Eğitim Merkezi’nde buluştu.

Oyuncak kütüphanesinde eğitim ve oyun bir arada

 Muğla Büyükşehir Belediyesi yerel yönetimlerde bir ilk olan Oyuncak Kütüphanesi ile çocukları oyuncaklarla buluşturmanın yanında farklı etkinlikler ve psikolojik danışmanlık hizmeti ile de miniklere hizmet vermeye devam ediyor.

Cumhuriyet’in 100’üncü yılı için üretiyorlar

Cumhuriyeti’nin kuruluşunu farklı etkinliklerle kutlayan Muğla Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmet Atölyeleri, 100 Yaş Evi, Oyuncak Kütüphanesi ve kreşlerde çocukların yaptığı Cumhuriyet’in 100’üncü yılı temalı yağlı boya, kara kalem, mozaik, cam altı boyama, ahşap boyama, takılar gibi çalışmalar 1 Kasım’da düzenlenecek Cumhuriyet’in 100’üncü yıl sergisinde vatandaşlarla buluşacak.

Oyuncak Kütüphanesi çocukların uğrak noktası

Muğla Büyükşehir Belediyesi yerel yönetimlerde bir ilk olan Oyuncak Kütüphanesi ile çocukları oyuncaklarla buluşturuyor.

Oyuncak Kütüphanesi Miniklerin eğlence ve eğitim merkezi

29 Nisan 2023 tarihinde kütüphane mantığı ile çocuklarda fırsat eşitliği oluşturmak, her çocuğun oyuncağa erişebilmesi için Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi içerisinde açılan Oyuncak Kütüphanesi çocukların uğrak yeri olmaya devam ediyor. Bugüne kadar Oyuncak Kütüphanesi’ne 209 çocuk kayıt yaptırırken, 681 oyuncak da miniklere ödünç verildi. Ayrıca Oyuncak Kütüphanesi’nde 18 etkinlik düzenlendi ve bu etkinliklere 227 çocuk katıldı.