Özel Çocuklar Haberleri

Özel Çocuklar Haberleri

Marmaris’te özel çocuklar, Başkan Oktay’la yeni yılı kutladı

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, özel çocuklarla beraber 2024 yılını erken kutladı.

Amfi Tiyatro özel çocuklara ev sahipliği yaptı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde 25 özel çocuğun sahne aldığı konserde 70’lerin rüzgarı eserken, Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay yaz akşamlarında birçok konsere ev sahipliği yaptığını belirterek, “Katıldıklarım arasında en keyifli olan konser buydu” diye konuştu.

“Özel Çocuklara Özel” 70’leri Yaşayacak

Marmaris Belediyesi ve Marmaris'in Ritmi Özel Çocuklar Dayanışma Derneği (MARTİMDER) işbirliğiyle; otistik - down sendromlu ve zihinsel engelli çocuklar yararına düzenlenen gecede sanatçılar, 70’li yılların şarkılarıyla nostalji rüzgarı estirecek.

'Spor Aşkı Engel Tanımaz' Kursları Devam Ediyor

Özel çocukların sanatla, kültürle, sporla ilişkilerini artırmak için Bakanlığın 'Yüzme Bilmeyen Kalmasın' Projesi kapsamında özel çocuklar ile antrenörler eşliğinde yüzme eğitimleri devam ediyor.

Jandarma’dan Özel Çocuklara, Özel İlgi

Fethiye Günlükbaşı İbrahim Gül Anaokulu (GİGA) Destek Eğitim Odası öğrencileri düzenlenen gezi programında keyifli bir gün geçirdiler. 

Köyceğiz’de, liseli öğrencilerden anlamlı etkinlik

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde Şehit Seyhan Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı ve Tarım Alanı 'Sevgi ile Engelsiz Yarınlara' sloganı ile özel çocuklarla bir araya geldi.

Seydikemer Belediyesi Özel Öğrencileri Unutmadı!

Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker, Seydikemer Belediye Başkan Vekili Zeynep Yalçınsoy ve Seydikemer Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Karakuş, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla, Şehit Gürcan Akan İlkokulu’nda özel eğitim alan öğrencileri unutmadı. Öğrencilere hediyeler veren Büyüker, Yalçınsoy ve Karakuş, özel çocuklarla yakından ilgilenip sohbet etti.

Menteşe’de özel çocuklara özel tiyatro oyunu

Menteşe Belediye Tiyatrosu Ayhan İçöz Salonunda sahnelenen oyunu kahkahalarla izleyen özel çocuklar, oyun sırasında çalan müzikler eşliğinde dans ederek gönüllerince eğlendiler.

Özel öğrencilerin mezuniyet sevinci

Fethiye Akıncı Özel Eğitim Uygulama Merkezi öğrencileri mezun oldu. Mezuniyet törenine Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat beraberinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, Fethiye`de Akıncı Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Cevdet Yüksel, Fethiye Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Necdet Yaman, Öğretmenler, Öğrenciler ve çok sayıda veli katıldı. Özel çocuklarımızın her etkinliklerinde duygulandığını dile getiren Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, “Böyle özel çocuklarımızın etkinlikleri olunca emin olun aileleri kadar duygulanıyorum” dedi.

Özel Çocukların 23 Nisan Coşkusu

Nursel Özdemir Özel Eğitim Kurumları’nın, Fethiye ve Seydikemer’de bulunan şubeleri, öğrencileri için, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri düzenledi. Kurum, gün boyu gerçekleştirdiği etkinliklerle özel çocuklara, 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşattı.

Nursel Özdemir Eğitim Kurumları’nda gün boyu etkinlikler düzenlendi

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle Nursel Özdemir Eğitim Kurumları’nda gün boyu etkinlikler düzenlendi. Otizme konusunda farkındalık oluşturmak için etkinliğe katılanlar, mavi kıyafetleriyle dikkat çekti. Nursel Özdemir Eğitim Kurumlarının Elit şubesinde gerçekleşen etkinlikte özel çocuklar canlı müzik eşliğinde eğlenirken doyasıya resim de yaptılar. Kurum Sahibi Salih Dündar “Azımsanmayacak kadar fazla olan otizmin farkında olunması ve bu bireylerin de topluma kazandırılması adına çalışmalarımızı her daim sürdürüyoruz” dedi.

Dündar, "Yenilenme ve güçlenmeye devam ediyoruz"

Özel çocukların eğitiminde önemli bir yeri bulunan Duyu Bütünleme eğitimleri artık Fethiye'de de verilmeye başlandı. Sadece Nursel Özdemir Eğitim Kurumları'nda verilen Duyu Bütünleme seansları başladı. Kurum bünyesine bir Duyu Bütünleme Uzmanı daha katarak seanslara başlayan Nursel Özdemir Eğitim Kurumları, özel eğitimin yanı sıra dil ve konuşma terapisi, ergoterapi, odyoloji oyun terapisi, foortime, fiziktedavi, prep eğitimi, disleksi muhadale program, psikolojik danışman ve rehberlik hizmeti de vermeye devam ediyor. Nursel Özdemir Eğitim Kurumları Kurucusu ve Psikolojik Danışman Salih Dündar " hedefimiz halkımızın taleplerini karşılayarak her türlü eğitimi onların ayağına kadar getirebilmektir" dedi.

ÖZEL ÇOCUKLARIN TOPRAĞA DOKUNMA SEVİNCİ

Seydikemer’de öğrencilere yönelik başlatılan projenin uygulaması tüm hızıyla devam ediyor. Periyodik olarak çeşitli okullardan gelen öğrencilere, doğa sevgisi aşılanarak ürünlerin yetiştirilme aşamaları uygulamalı olarak gösterilip bilinçlenmeleri sağlanıyor. Proje kapsamında dün gerçekleştirilen etkinliğin konukları, birebir eğitim alan özel çocuklardı.

Özel çocukların toprağa dokunma sevinci

Seydikemer’de öğrencilere yönelik başlatılan projenin uygulaması tüm hızıyla devam ediyor. Periyodik olarak çeşitli okullardan gelen öğrencilere, doğa sevgisi aşılanarak ürünlerin yetiştirilme aşamaları uygulamalı olarak gösterilip bilinçlenmeleri sağlanıyor. Proje kapsamında dün gerçekleştirilen etkinliğin konukları, birebir eğitim alan özel çocuklardı.

ÖZEL ÇOCUKLAR 23 NİSAN’I COŞKU İLE KUTLADI

Fethiye Beşkaza Meydanında birçok okul, kurum ve kuruluşun olduğu gibi Nursel Özdemir Özel Eğitim Kurumları da 23 Nisan etkinlikleri için yerini aldı. TBMM’ nin açılışının 98. yılını Nursel Özdemir Özel Eğitim Kurumları, Özgecan Anıtından başlayan yürüyüş ile Beşkaza Meydanında kutladı. Bu sene Beşkaza Meydanında 11. si düzenlenen Çocuk Şenliğinde, Nursel Özdemir Özel Eğitim Kurumları renkli görüntülerle ortaya çıktı. Kurulan stantlarda çocuklara balonlar dağıttılar. Renkli el baskısı, yüz boyama, kum boyama, top atma ile oynama imkânı veren Nursel Özdemir çocuklara birde balık tutma yarışması yaptırttı. 23 Nisan anı panosunda çocuklarla fotoğraf çekinen aileler çok memnun kaldıklarını, Nursel Özdemir Özel Eğitimin başarılarını her yerde duyduklarını belirterek kurum broşürleriyle alandan ayrıldılar.