Özel Eğitim Haberleri

Özel Eğitim Haberleri

Muğla BİLSEM ulusal öğrenci kongresi düzenliyor

Menteşe ilçesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı olarak özel yetenekli öğrencilere yönelik faaliyet gösteren Muğla Bilim ve Sanat Merkezi; (BİLSEM) Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinesinde ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi işbirliğinde “Bilim ve Sanat Öğrenci Kongresi” düzenliyor.

Köyceğizli milli yüzücü Elif, dünya rekorunun sahibi oldu

Muğla’nın Köyceğiz ilçesi Fehmi Başoğlu İlkokulu özel eğitim sınıfı öğrencisi milli yüzücü Elif Oral, dünya rekoru kırdı.

Herkesin Başkanı Akdenizli, Özel Öğrencilerin Kalplerini Fethetti

Seydikemer Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı B. Önder Akdenizli “21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü” kapsamında ilçede bulunan Özel Kemer Nursel Özdemir Özel Eğitim Merkezi ile Seydikemer Atılım Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret etti.

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü eğiticiler ile bir araya geldi

Eğitim öğretim faaliyetlerini yerinde değerlendirmek üzere Muğla’yı ziyaret eden Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Otrar, 13 ilçedeki eğitim yöneticileriyle bir araya geldi.

11. Sınıf Özel Eğitim Öğrencisi Rumeysa Hastalığına Yenik Düştü

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde eğitim gören 11. Sınıf özel eğitim öğrencisi Rumeysa Alagöz geçirdiği kriz sonrası hayata gözlerini yumdu.

Muğla İl Başkanı Dündar'dan Özel Eğitim Sorunlarına Çözüm Talebi

Özel Özel Eğitim Dernekleri Konfederasyonu Muğla İl başkanı Salih Dündar özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri sorunlarına çözüm talebinde bulundu. Bu sorunların tüm özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde ortak olduğunu ve çözüm önerisi ile yapılacak düzenlemelerin özel eğitim alanında yenilikler yaratacağını dile getirdi.

Muğla özel eğitim okulunda farkındalık etkinliği düzenlendi

Muğla’da Engelliler Günü etkinlikleri çerçevesinde özel eğitim okulunda farkındalık etkinliği düzenlendi.

Özel eğitim kurumlarına “Ağız ve Diş Sağlığı Eğitimi” verildi

Kasım Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Görevlileri tarafından “Özel Eğitim Kurumları Eğitmenlerine ağız ve diş sağlığı eğitimi” verildi.

Muğlalı öğretmen İçyüz, küresel öğretmen birincilik ödülü aldı

Muğla’nın Menteşe ilçesinde Şehbal Baydur Ortaokulu Özel Eğitim Öğretmeni Belgin Sevgi İçyüz, Eğitimin Nobel'i olarak bilinen ve bu yıl 95 ülkeden 19 bin öğretmenin başvurduğu Küresel Öğretmen Ödülü (Global Teacher Award) aldı.

Kurum temsilcileri toplantıda buluştu

Özel Eğitim Dernekleri Konfederasyonu Muğla İl Başkanlığı ile Avrupa Özel Eğitim Kurumları Federasyonu işbirliğinde Muğla’da bir restoranda gerçekleştirilen toplantıda, Muğla genelinde kurum temsilcileri bir araya geldi.

Dündar’dan Kaymakam Karaman'a Ziyaret

Özel Eğitim Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Muğla İl Başkanı Salih Dündar, Fethiye Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman’ı makamında ziyaret etti. 

Fethiye Polisinin “Gönül Bağı” Projesi Devam Ediyor

Fethiye Toplum Destekli Büro Amirliği, Özel eğitim öğrencisi Ramazan Alagöz’ün ailesi ile irtibat kurdu. Gönül Bağı projesi kapsamında ikametine ziyarette bulunuldu.

Fethiye polisinin "Gönül Bağı" projesi devam ediyor 

Fethiye Toplum Destekli Büro Amirliği ekipleri, özel eğitim öğrencisine özel hayata geçirdiği 'Gönül Bağı' projesi devam ediyor.

Fethiye Polisinden Gönül Bağı Projesi

Fethiye Toplum Destekli Büro Amirliği,  özel eğitim öğrencisine ‘Gönül Bağı’ projesi kapsamında ikametine ziyarette bulunuldu. Özel Eğitim öğrencisi Hamza Yiğit' e hediyeler takdim edildi.

Engelli bireylerin gösterisi ayakta alkışlandı

Fethiye Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezinde kalan özel eğitimli bireylerin rol aldığı yönetmen Yeşim Balkan Ekdi yönetiminde özel bireylerin hazırladığı “Sanal Alem“ adlı iki perdelik tiyatro oyununda özel eğitimli bireyler performansı izleyenlerden büyük alkış aldı.

OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ’NDE ANLAMLI ETKİNLİK

Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında Akıncı Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencileri ve öğretmenleri Beşkaza Meydanı’nda anlamlı bir etkinliğe imza attı.

KAYMAKAM KARAMAN ÖZEL EĞİTİM İŞ UYGULAMA OKULU’NU ZİYARET ETTİ

Fethiye Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Fethiye Özel Eğitim İş Uygulama Okulu’nu ziyaret etti.

SERVİS SÜRÜCÜLERİ İÇİN ÖZEL EĞİTİM

Taşımalı ve özel servis sürücüleri/rehber personeline yönelik eğitim verildi. Eğitimden toplam 195 servis şoförü yararlandı.

ABA PROGRAMININ 1.YILI KUTLANDI

Nursel Özdemir Eğitim Kurumları, Uygulamalı Davranış Analizi (ABA) programını geçen yıl bünyesine dâhil etmişti. Uygulamanın birinci yıl dönümü dolayısıyla Elit Nursel Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde bir etkinlik gerçekleştirildi.

Muğla’da özel eğitim öğrencileri mezun oldu

Muğla'nın Menteşe ilçesinde Özel Eğitim Uygulama Okulu'nun öğrencileri mezuniyet sevinci yaşadı.

Özel Öğrenciler İçin Kermes

Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde okul bünyesinde yer alan Özel Eğitim Sınıfı yararına düzenlenen kermes büyük ilgi gördü. Kermesten elde edilen gelir okulun özel öğrencilerden oluşan Özel Eğitim Sınıfı’nın giderleri için harcanacak.

Özel Öğrencilerden “Hosgeldin Yaz” Partisi

Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Özel Eğitim Sınıfı Öğrencileri ve Akıncı Özel Eğitim Uygulama Okulu Öğrencileri Büyük Samanlı Koyu’nda “Hoş geldin Yaz” Partisi verdiler.

Özel Öğrencilerden Uçurtma Şenliği

Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Özel Eğitim Sınıfı Öğrencileri Şehit Fethi Bey Parkı’nda 10-16 Mayıs Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında uçurtma şenliği düzenledi.

ÖZEL EĞİTİM ÖĞRENCİLERİNDEN ‘’ENGELLERİ BERABER AŞALIM’’ PROJESİ

Özel Eğitim Öğrencileri tarafından hazırlanan "Engelleri Beraber Aşalım" projesi gerçekleştirildi.

KOZMER’den Bitkisel Üretim ve Doğal Kozmetik üretimi eğitimi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) bünyesinde kurulan Türkiye'nin ilk ve tek Kozmetik Ürünler Uygulama ve Araştırma Merkezi (KOZMER), Muğla Özel Eğitim Meslek Okulu öğrencilerini ağırladı.

"ENGELLERİ BİRLİKTE AŞIYORUZ" PROJESİ’NDE SONA GELİNDİ

Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün koordinatörlüğünde, Şefika Pekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Akıncı Özel Eğitim Okulu 1. ve 2. kademe, Özel Eğitim İş Uygulama Okulu öğretmenleriyle yürütülen "Engelleri Birlikte Aşıyoruz" isimli 2020-1-TR01-KA101-081288 No’lu Erasmus + Okul Hareketliliği Personel Eğitimi Projesi, hazırlık faaliyetlerinin ardından yurt dışı hareketlilik dönemi de tamamlanarak, yaygınlaştırma faaliyetleri gerçekleştirilmeye başlandı.

ÖZEL ÖĞRENCİLERDEN FARKLI ETKİNLİK

2 Nisan Otizm Farkındalık Günü kapsamında Kaymakam Vekili Alper Balcı Ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya’yı Akıncı Özel Eğitim Uygulama Okulu Öğrencileri Ve Öğretmenleri ziyaret etti. Ziyaret sonrası Beşkaza Meydanı’na kadar ellerinde balonlar ile gelen özel öğrenciler ellerineki balonları gökyüzüne bıraktılar.

ÖZEL ÖRENCİLERDEN ÖZEL ETKİNLİK

Orman Haftası nedeni ile Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Özel Eğitim Öğrencileri tarafından Orman İşletme Müdürlüğü Eldirek Ağaçlandırma Sahası’nda ağaç dikme etkinliği düzenlendi.

Engelli kullanımına uygun asansör yaptırılacak

Basın İlan Kurumu İlan Portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre; Özel Eğitim Merkezi Komutanlığı 1985-GZD-KRS-027 albüm numaralı binaya 800 KG kapasiteli, 1 MT/S hızında, tam otomatik engelli kullanımına uygun asansör yapımı ihalesi gerçekleştirilecek.

150 bin Euro hibe kazanan ’Bütünleştirici Eğitim Projesi’ Yatağan’da başlıyor

Yatağan TEK Mehmet Akif Ersoy İlkokulu tarafından hazırlanan 'Bütünleştirici Eğitim İçin Sosyal-Duygusal-Doğal Öğrenme Adımları Projesi' Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi'nin program otoritesi ve sözleşme makamı olduğu İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Programı kapsamındaki Bütünleştirici Eğitim İçin Özel Eğitim Hizmetlerinin Kalitesinin Artırılması Hibe Programı kapsamında toplam 150 bin Euro hibe desteği almaya hak kazandı.