Patent Haberleri

Patent Haberleri

Muğla BİLSEM’in 13 araştırma projesi Denizli’de görücüye çıktı

Ortaokul Öğrencileri Arası Proje Yarışması Bölge Finali ilk kez İzmir dışında bir kentin ev sahipliğinde Denizli EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşiyor. Ege Bölgesi kentlerinden İzmir, Aydın, Muğla, Manisa, Uşak ve Denizli’den yarışmaya katılan okullardan toplam 100 proje yarı finale katıldı.

FTSO Başkanı Çıralı ve yönetiminden Saatcı'ya ziyaret

Fethiye Ticaret Ve Sanayi Odası (FTSO) Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri, Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı’yı seçim ofisinde ziyaret etti.

Köyceğiz MTAL’nin 3 Tasarım 1 Marka Tescili Yapıldı

Muğla’nın Köyceğiz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından başvurusu yapılan 3 tasarım tescili ve 1 marka tescili, Türk Patent Kurumu tarafından tescili yapılarak tasarım tescil ve marka tescil bültenlerinde yayınlandı.

Karaağaç Biberi Bodrum’un Tatlı Acısını Karşılıyor

Edirne’de 40 dereceyi bulan sıcağın altında ciğerin can yoldaşı patentli ve tescilli Karaağaç biberinin hasadı 100 tarım işçisiyle başladı.

‘Fethiye Güç Birliği’ Marka Oldu

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) iştiraki şirketi ‘Fethiye Güç Birliği’nin ismi ve logosu, Türk Patent ve Marka Kurumu’na yapılan başvurunun kabul edilmesiyle markalaştı.

“Çıntar Kavurması” coğrafi işaret alıyor

Milas Ticaret ve Sanayi Odası (MİTSO), Milas’a özgü yerel lezzetlerden olan çıntar kavurmasına da Türk Patent ve Marka Kurumundan (TPMK) coğrafi işaret tescili alıyor.

Kolonyacı Ahmet'in bayram yoğunluğu

Muğla'da, "Kolonyacı Ahmet" olarak tanınan ve 45 yıldır patenti kendisine ait 60 çeşit kolonyayla kent sakinlerine ve turistlere hizmet veren Ahmet Gümüşbulut'un 10 metrekarelik dükkanında ramazan bayramı öncesi yoğunluk yaşanıyor.

ULUSLARARASI COĞRAFİ İŞARETLER SEMPOZYUMU’NDA BÖLGEMİZİN ÜRÜNLERİ ANLATILDI

Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) ev sahipliğinde Antalya’da düzenlenen ‘Uluslararası Coğrafi İşaretler Sempozyumu’na Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Dış Ticaret ve Sanayi İşlemleri Sorumlusu, aynı zamanda FTSO Coğrafi İşaretler yetkilisi Özge Ertürk Hakanoğlu konuşmacı olarak katıldı. FTSO tarafından coğrafi işaret tescili gerçekleştirilen Seydiler Kilimi, Fethiye Kaya İnciri ve Fethiye Tahini’nin üretiminin arttırılmasına ilişkin hedefleri katılımcılarla paylaşan Hakanoğlu, ürünlerin ekonomik yönden üreticilere, firmalara ve bölgeye katkıları hakkında sunum yaptı.

Köyceğiz Portakalı Coğrafi işaretini aldı

Lezzeti ve aroması ile diğer portakallardan ayrılan Köyceğiz portakalı 'Köyceğiz Portakalı' markası ile Türk Patent ve Marka Kurumunca tescillenerek coğrafi işaret aldı.

BİLSEM’de patent eğitimi

Muğla Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde merkezin sahip olduğu imkan ve birikimleri diğer okulların da faydalanması amacıyla çıktığı proje çağrısı sonrası Muğla genelinden 10 kız öğrenci BİLSEM Fen Bilimleri Öğretmeni Dr. Ayçin Ünal danışmanlığında patent ve faydalı modeller üzerine çalışıyor.

Fethiye Kaya İnciri Ve Fethiye Tahini Denetlendi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) girişimiyle Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işareti tescili gerçekleştirilen Fethiye Kaya İnciri ve Fethiye Tahini’nin üretim standartları denetimi gerçekleştirildi. İncelenmek üzere numune alınan denetimlerden tüm firmaların başarıyla geçeceğine emin olduğunu belirten FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, üretici ve firmalardan alınan geri bildirimlerin tescil yapılan ürünlere yönelik talep artışını net şekilde ortaya koyduğunu söyledi.

20 Dakikada Sonuç Verecek

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ülkü Anık, Covid-19 varyantlarına karşı etkili, 20 dakikada sonuç veren test kitine kolaylıkla dönüştürülebilecek tanı platformu için patent başvurusunda bulunduklarını açıkladı.

FTSO girişimiyle Fethiye kaya inciri coğrafi işaret aldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO), Kaya İnciri coğrafi işaret tescili için 2019 yılından bu yana yürüttüğü çalışmalar olumlu sonuçlandı ve Fethiye Kaya İnciri, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillendi.

Seydiler Kilimi’ne mağazalar ve vatandaşlardan talep arttı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından Türk Marka ve Patent Kurumu’ndan coğrafi işaret tescil belgesi alınan Seydiler Kilimi’ne talep arttı. Yok olma noktasına gelinmişken halı mağazalarından ve hediyelik eşya talebiyle vatandaşlardan çok sayıda sipariş aldıklarını belirten Seydikemer Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Güven, kilim dokumayı bırakan kadınların yeniden tezgahlarının başına geçtiğini belirterek FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı’ya teşekkür etti.

Fethiye Tahini Coğrafi İşaret Logosuyla Satışa Sunulmaya Başlandı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan coğrafi işaret tescil belgesi alınarak Türkiye’nin tescilli ilk tahini olan çifte kavrulmuş ‘Fethiye Tahini’ coğrafi işaret logosuyla satışa sunulmaya başlandı. Başvurusu kabul edilerek coğrafi işaret logosu kullanmaya hak kazanan ilk firma Başak Tarım Ürünleri, Gıda, Sanayi ve Turizm, Ticaret Limited Şirketi oldu.

Fethiye Tahini’nde markalaşma adımları üreticileri sevindirdi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) girişimleriyle Fethiye Tahini’nin, Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan coğrafi işaret tescil belgesi alması, susam ve tahin üreticilerini sevindirdi. İri taneli, yağ oranı yüksek yerli susamdan üretilen Fethiye Tahini’nin tadı ve kokusuyla diğerlerinden ayrıldığını vurgulayan üreticiler, atılan markalaşma adımlarının tanıtım ve pazarlama açısından çok önemli olduğunu söyledi.

Fethiye tahini coğrafi işaret almaya hak kazandı

Türkiye’nin ilk coğrafi işaret tescilli tahini; ‘Fethiye Tahini’ oldu. Bölgeye özgü susamlardan yapılan ve ‘Çifte Kavrulmuş’ özelliğine sahip Fethiye Tahini, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) girişimleriyle Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan coğrafi işaret almaya hak kazandı. 

Seydiler kilimi öğrencilerle buluştu

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan Coğrafi İşaret tescili alınan Seydiler Kilimi’nin tanıtım filmi, Yerli Malı Haftası kapsamında Fethiye ve Seydikemer’deki okullarda öğrencilere gösterildi.

Coğrafi işaret, Milas zeytinyağında markalaşma yarışı başlattı...

Milas Ticaret ve Sanayi Odası tarafından, ilçe sınırları içindeki memcik türü zeytin ağaçlarından erken hasat/soğuk sıkım yöntemiyle elde edilen polifenol değerleri yüksek zeytinyağına Türk Patent ve Marka Kurumu'ndan 2016 yılında coğrafi işaret tescili alınmasından bu yana geçen sürede Milas zeytinyağında adeta bir markalaşma yarışı yaşanıyor. Coğrafi işaret alınmazdan önce 10'u bulmayan Milas'taki zeytinyağı markası kısa süre içinde 62'ye yükseldi.

SEYDİLER’DEN FTSO’YA COĞRAFİ İŞARET TEŞEKKÜRÜ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ile bir araya gelen Seydiler Mahalle Muhtarı Mehmet Güven, FTSO’nun başvurusu üzerine Seydiler Kilimi’ne Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından ‘Coğrafi İşaret’ verilmesinden dolayı teşekkür etti.

BÖLGENİN İLK COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNÜ: ‘SEYDİLER KİLİMİ’

“Seydiler Kilimi”, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın yaptığı çalışmalar sonucunda Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescil edilerek, Coğrafi İşaret aldı. Böylece bölgenin ilk coğrafi işaretli ürünü ‘Seydiler Kilimi’ oldu.