#Pazar Haberleri

#Pazar Haberleri

Havalar Isındı Fiyatlar Düştü

Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte meyve ve sebze fiyatlarında ciddi düşüşler yaşandı.

PAZAR VE MARKET FİYATLARI ARASINDA FARK BÜYÜK

Son günlerde fiyat denetimleriyle gündeme gelen zincir marketlerdeki sebze meyve fiyatları cep yakıyor. Markette 40 lira olan biber, semt pazarlarında 15 liradan satılıyor.

GÜZEL HAVA ÇOCUKLARA YARADI

Fethiye’de termometreler 20 dereceyi gösterdi. Hafta sonu sıcak havayı gören çocuklar ise parklara koştu.

PAZAR ESNAFI DERTLİ

Ülke ekonomisinin her geçen gün kötüye gitmesi en çok çiftçileri etkiledi. Bunun yanında bir de Ukrayna Rusya savaşı sonrası ardı ardına gelen zamlar nedeni ile çiftçiler üretim maliyetlerini karşılayamayacak duruma geldi. Bu durum en sonunda çiftçiyi isyan etme noktasına getirdi.

Elektrik üreten ilk pazaryeri hizmete girdi

Fethiye'nin güneş enerjisi ile elektrik üreten ilk semt pazarı Pazaryeri Mahallesi'nde hizmete girdi. Cumartesi günleri kurulan semt pazarında üretilen elektriği belediye birimleri kullanacak.

Beşiktaşlılar’dan Hayırlı Olsun Ziyaretleri

Fethiye Beşiktaşlılar Derneği Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir’i, Fethiye Seyyar pazarcılar ve Manavlar Esnaf Odası Başkanı Adem Hıra’yı ve Bolulu Hasan Usta Fethiye Şubesi İşletme Sahibi Fatih Tufan’ı ziyaret etti.

Pazar Yerinde Fiyat Etiket Kontrolü

Ortaca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından pazar yerinde fiyat etiket kontrolü yapıldı.

Ürünler Bollaştı Fiyatlar Düştü

Hava sıcaklıklarının yükselmesiyle birlikte topraktaki verimlilik arttı. Verimliliğin artmasıyla birlikte de ürünler bollaştı. Bu durum da meyve sebze fiyatlarını yüzde 50’ye kadar düşürdü. Fiyatların düşmesiyle ilgili konuşan Pazarcılar ve Manavlar Odası Başkanı Adem Hıra, “Cemre toprağa düştüğünde ürünler daha çabuk yetişecek‘’ dedi.

Salı Pazarı’nda fiyatlar düştü

Hava sıcaklıklarının yükselmesiyle birlikte Salı Pazarı’ndaki ürünlerin fiyatları da düştü. Geçen hafta kilosu 22 liradan satılan salatalık bugün 15 liradan tezgâhlarda yerini aldı. Düşen fiyatlar ve havanın güneşli olmasından dolayı vatandaşlar pazara akın etti.

Pazar Esnafı Mağdur

Sabah saatlerinden itibaren başlayan sağanak yağışlar pazarcı esnafını olumsuz etkiledi. Yağmurlardan dolayı birçok tezgâh açılmazken sabahtan beri ıslandıklarını belirten Pazar esnafı Fethi Çalışkan,’’ Artık bu bölgenin kapatılmasını istiyoruz’’ dedi.

Başkan Adayı Çalhan Esnaf İle Buluştu

Fethiye Sabit ve Seyyar Pazarcılar Manavcılar Odası Başkan Adayı İbrahim Çalhan Salı Pazarı’nda Pazar esnafını gezerek esnaf ile sohbet etti.