Pazardaki Haberleri

Pazardaki Haberleri

Başkan Hıra, “Fethiye Salı Pazarı’ndaki Fiyatlar Gayet Makul”

Fethiye Sabit Ve Seyyar Pazarcılar Manavlar Odası Başkanı Adem Hıra, Fethiye Salı Pazarı’nda yaptığı açıklamada üretim maliyetlerine göre şuan pazardaki satış fiyatlarının gayet makul olduğunu söyledi.

Muğla'da karpuz, çilek ve çağla pazar yerindeki tezgahlarda yerini aldı

Muğla'da bahar aylarında çıkan çağlalar ve yaz aylarının meyvesi olan karpuz ve çilek pazar yerindeki tezgahlarda yerini aldı. Datça bademinin kilosu 200 TL'den, İran kapuzları 50 TL ve çileklerde kilosu 100 TL üzerinden satılıyor.

Başkan Hıra’dan Asgari Ücretin Pazara Endeksli Artış Yorumu

Fethiye Sabit Ve Seyyar Pazarcılar Manavlar Odası Başkanı Adem Hıra, yeni asgari ücretin pazardaki fiyatları etkileyip etkilemeyeceği hakkında bilgilendirici açıklamalarda bulundu. Başkan Hıra, ‘Fiyat artışları asgari ücrete orantılı değildir. Mevsimsel bolluk ve kıtlığa göre fiyatlar şekillenir’ dedi.

ALAN DA, SATAN DA DERTLİ

Akaryakıtın yanı sıra tüm üretim maliyetlerinde meydana gelen fahiş artışlar ile beraber sebze ve meyve fiyatları beklenenin üzerinde fiyatlarla satılıyor. Yaşanan ekonomik sıkıntılar ile beraber alım gücü düşen vatandaşlar pazardaki fiyatlardan şikayetçi.

Salı pazarı yaz meyveleri ile renklendi

Her hafta kurulan Salı Pazarı'nda yaz meyvelerine yoğun ilgi oldu. Havaların ısınması ile birlikte pazardaki tezgahlar şenlenirken, vatandaşların yaz meyve ve sebzelerine yoğun ilgisinin olduğu görüldü.