Piyasa, Haberleri

Piyasa, Haberleri

0 ve 2.El Araç Alacaklar Dikkat!

Günümüzde hemen herkes ihtiyaçlarını kolaylıkla karşılayabileceği bir araç satın almak istese de kendisine en uygun aracı seçme noktasında yetersiz kalabilir. Çünkü bir araç satın almadan önce unutulmaması gereken bir dizi detay bulunmaktadır. Peki sıfır ve ikinci el araç satın alırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Tavuk ihracatına sınırlama getirildi! Fethiye esnafı bu duruma ne diyor? Piyasayı nasıl etkiler?

Ticaret Bakanlığı, tavuk eti ihracatını 1 Mayıs 2024 tarihinden 31 Aralık 2024 tarihine kadar, aylık bazda azami 10 bin ton, toplamda ise bu yıl sonuna kadar 80 bin ton olacak şekilde sınırlandırılmasına karar verildiğini duyurdu. Fethiye’de esnaf Erkan Gündüz bu durum ile ilgili açıklama yaptı.

Muğla İŞKUR’dan İnsan Kaynakları platformu toplantısı

Muğla Çalışma ve İş Kurumu öncülüğünde oluşturulan Muğla İnsan Kaynakları (İK) Platformu çalışma hayatındaki tüm tarafları buluşturmaya devam ediyor.

Bankaların Faiz Oranları Vatandaşı Bankaya Yönlendiriyor! Uzmanı Açıkladı

Mevduat hesapları, tasarruflarını artırmak isteyen vatandaşlar için öne çıkan yatırım araçları arasında yer alıyor. Tufanlar Kuyumculuk bünyesinde çalışan Abdullah Aydın, vatandaşın altına olan ilgisi ile Filistin-İsrail savaşının piyasayı nasıl etkilediği hakkındaki bilgileri mikrofonlarımıza aktardı.

Borsa haftaya yükselişle başladı

Piyasaların üzerinden seçim stresi kalktı. Yeni haftaya borsa yükselişle başlarken, dövizde sınırlı hareketler görülüyor. Türkiye, Cumhurbaşkanlığı için ikinci tur seçiminde tercihi yaptı. Sandıktan alınan sonuçla 13. Cumhurbaşkanı olarak Recep Tayyip Erdoğan ile devam denildi. Seçim sürecini tamamlanmasıyla gözler ekonomiye çevrildi. Yeni dönemde en kritik konuların başında ekonomi geliyor. İstikrarın devam edeceği bu dönemde dolar ve altın fiyatlarındaki hareketlenmelere odaklanıldı.

Piyasa alt üst

Döviz ve Altının yükselişi durdurulamıyor.Dolar 12.48TL,Euro 14.04 seviyesinden çeyrek altın 1.162TL’den işlem görüyor.

Üretici “Girdilerdeki ÖTV kaldırılsın”

Domates üreticileri, Rusya’nın açtığı 50 bin tonluk kotanın sevincini yaşarken girdilerdeki ÖTV’nin kaldırılmasını ve borçlarının yapılandırılmasını istiyorlar. Fethiye ve çevresindeki üreticiler, ürettikleri domatesleri iç ve dış piyasaya hazırlarken üretim sırasında büyük emek sarf ettiklerini belirtiyorlar. Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, “Rusya, Türkiye ihracatının yüzde 51’ini çekiyor. Avrupa ülkelerinde yeni pazarlar bulunmasını istiyoruz” dedi.