Risk Haberleri

Risk Haberleri

MSKÜ’de 40 personele iş güvenliği eğitimi verildi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü tarafından “Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi” verildi. Menteşe Halk Eğitimi Merkezi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen eğitimi tamamlayan katılımcılar, eğitim sertifikası almaya hak kazandı.

Çağın En Riskli 10 Hastalığından Biri Obezite

Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Murat Urkan, gelişen tıp teknolojilerinin obezite cerrahisini olumlu etkilediğini belirterek “Obezite cerrahisi riskli sanılıyor. Halbuki obezitenin kendisi ölümcül bir hastalık olduğu için tedavi edilmeyen obez bireyler yaşıtlarına göre 10-15 yıl daha erken hayatını kaybediyor” dedi.

Başkan Gümüş, “Kadınların Daha Güçlü Olduğu Bir Menteşe İçin Çalışıyoruz”

Menteşe Belediyesi Kadın Danışma Merkezi şiddete maruz kalan ya da kalma riski bulunan kadınlara yönelik sosyal, psikolojik ve hukuki danışmanlık hizmeti veriyor. Danışma Merkezinde ayrıca kadınlara şiddetle mücadelede, 6284 sayılı kanun kapsamında yasal hakları ve önleyici tedbirleri konusunda bilgilendirme yapılıyor.

Bodrum'da Kadınlara Yönelik Danışmanlık Hizmetleri Devam Ediyor

Bodrum Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı Kadın Danışma Merkezi, şiddete maruz kalan ya da kalma riski bulunan kadınlara yönelik sosyal, psikolojik ve hukuki danışmanlık hizmeti veriyor.

Muğla’ya Gök Gürültüsü Sağanak Yağış Uyarısı

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan açıklamada, bu akşam saatlerinden itibaren Muğla genelinde gök gürültülü ve sağanak yağış uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Muğla’yı Uyardı, Sel, Dolu, Hortum Riski Var

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan açıklamada, bu geceden itibaren Muğla genelinde yaşanacak yağış nedeniyle sel, dolu, su baskını ve kıyı kesimlerde hortum riskine karşı vatandaşların dikkatli olmaları istendi.

İnşaat Mühendisleri Odası ile protokol imzalandı

Bodrum Belediyesi ve TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Muğla Şubesi işbirliğinde "Mevcut Yapı Stoku Envanterinin Oluşturulması ve Yapı Güvenliğinin Deprem Riski Açısından Değerlendirilmesi Ortak Hizmet Projesi Protokolü" imza töreni gerçekleştirildi.

Muğla EAH’ta İlk Amnioinfüzyon İşlemi

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ilk defa 26 haftalık riskli gebelik süreci olan hamile anne adayına Perinatoloji Uzmanı Op. Dr. Selahattin Kükner tarafından Amnion sıvı ekleme tedavisi uygulandı.

Çiftçiler, seralarda don nöbetine başladı

Fethiye ve Seydikemer çevrelerinde sebze yetiştiriciliği yapan üreticiler, zirai don riskine karşı seralarda kurdukları sobaları yakarak don nöbetine başladı. 

Ejder Meyvesinin Faydaları

Ejder Meyvesi, B, C vitamini ve lif bakımından zengin bir meyvedir. Ejder meyvesinin faydalarından birisi kalp sağlığını koruması ve kanser riskini azaltmasıdır. Kötü kolesterolü azaltan betalainler içerir. İçindeki siyah tohumlar, kalbe iyi gelen omega-3 ve omega-9 yağ asitleri açısından zengindir.

Çiftçiler, anız yakımına karşı uyarıldı

Muğla Valiliği, tarım arazilerinde, çiftçileri anız yakılmaması konusunda uyarılarda bulunarak, orman yangınlarına karşı risk oluşturabilecek konular hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Milas’ta 12 bin bina tek tek incelenecek

Milas Belediyesi ile TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Muğla Şubesi arasında Milas kent merkezindeki binaların depreme karşı güvenliğinin tespit edilmesini amaçlayan protokol imzalandı. 12 bin binayı kapsayan ve 6 ay içerisinde tamamlanacak çalışmayla ilçe merkezindeki binalar analiz edilecek, deprem riski taşıyan binalar tespit edilecek. Türkiye’de ilk kez yapılacak çalışmayla Milas’taki konutlar tek tek incelenecek.

Vatandaşları Orman Yangını Riskine Karşı Uyardı

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, aşırı sıcak nedeniyle vatandaşları orman yangınlarına karşı dikkatli ve duyarlı olmaları konusunda uyardı.

Karayiğit, Yangın Riskine Karşı Uyardı

Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, anız yakma konusunda çiftçilere uyarıda bulundu.

Jandarma, yangın risk alanlarında devriye görevi yapıyor

Havaların ısınmasıyla ormanlık alanlarda yangın riski arttı. Muğla İl ve ilçe Jandarma Komutanlığı ekipleri yangın riskinin bulunduğu ormanlık alanlarda ve kırsal mahallelerde devriye görevi yapıyor.

Ormanlık alanlarda devriye görevini sürdürüyor

Yangına en hassas iller arasında yer alan Muğla’da hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve yangın riskinin artması sonucu Muğla İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler ormanlık alanlarda devriye görevini sürdürüyor.

Anne babası obez olan çocuk yüzde 90 obez oluyor

Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Cengiz Akbenlioğlu, tüm dünyada giderek daha yaygın görülen obezitenin çocuklar için risklerine değinerek bunun ömür boyu devam edecek, tedavi edilemeyen ancak kontrol altına alınabilen bir hastalık olduğu konusunda anne babaları uyardı.

DSİ taşkın riskini önlüyor

Muğla'nın Marmaris ilçesinde 2021 ve 2022 yıllarında yaşanan orman yangınları sonrası kış aylarındaki yoğun yağışlarda yaşanan taşkın riskin karşı DSİ Genel Müdürlüğü tarafından 9 adet tersip bendi inşaatının 8'i tamamlandığı açıklandı.

Belediye Ekipleri Yangın Teyakkuzunda

Muğla’nın Bodrum ilçesi ve çevresi için sıcak hava, düşük nem ve rüzgar sebebiyle yangın riski uyarıları yapılırken Bodrum ve çevresinde çıkan farklı yangınlarda Bodrum Belediyesi ekipleri, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ve Muğla Büyükşehir İtfaiye ekiplerine destek oldu. Ayrıca yangın riski olan bölgelerde Bodrum Belediyesi ekipleri devriye ve nöbet görevi gerçekleştiriyor.

Muğlalılar artan sıcaklıklara dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Muğla bölgesinde hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrederek 40 dereceye çıkması uyarısında bulunmasını adından Muğla Valiliği de vatandaşları sıcak hava ve yangın riskine karşı uyardı.

Kadınlarda menopoz sonrası kemik erimesi riski artıyor

Muğla’nın Marmaris ilçesinde ilk ortopedi dal kliniğini açan ve yaklaşık 21 yıldır sağlık hizmeti veren Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Mutlu Güngör, kadınlarda menopoz sonrasında kemik erimesi görülme riskinin arttığını söyledi.

Meteoroloji Muğla’yı uyardı, yangın riski yüksek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Muğla geneli için 26 Haziran tarihine kadar sıcak ve kuru hava uyarısında bulundu.

Fethiyespor’un kalan maçları

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2.Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Fethiyespor; Pazarspor, Kırıklarelispor ve 1461 Trabzon FK karşılaşmalarının ardından ligi, düşme riski olmadan bitirecek.

8 Nisan’da Fethiye Deprem Paneli düzenleniyor

Fethiye’nin deprem riski, zemin yapısı ve olası bir deprem felaketine ne kadar hazırlıklı olduğu 8 Nisan 2023 Cumartesi günü Şehit Sümer Deniz Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenecek Fethiye Deprem Paneli’nde ele alınacak.

YAĞIŞLAR BUĞDAYI KALKINDIRDI

Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’da ekim döneminde yaşanan aşırı kuraklık sebebiyle gelişiminde riskle karşı karşıya kalan buğdaylar, son yağışlarla üreticinin umudu oldu.

ESKİ BİNALARIN KİRALARI DEPREM ENDİŞESİYLE DÜŞTÜ

Fay hattına yakınlığından dolayı İstanbul'un deprem riski yüksek ilçelerinden Bakırköy'de eski binalardaki kira fiyatları 6 Şubat öncesine göre geriledi.

MARMARİS BELEDİYESİNE DEPREME DAYANIKLI YENİ BİNA

Marmaris’e 31 yıl hizmet veren ve deprem riski nedeniyle önceki yıl yıkılan Atatürk Caddesi’ndeki Marmaris Belediyesi ana binası yerine; Datça yolu üzerindeki inşaatına başlanılan yeni bina, önümüzdeki yıl ocak ayında hizmete girecek. 

11 KİŞİYİ ENKAZDAN ÇIKARAN YK ENERJİ ARAMA KURTARMA EKİBİNE PLAKET

Kahramanmaraş merkezli depremlerin hemen ardından bölgeye giden YK Enerji’nin uzman arama kurtarma ekibi 11 kişiyi enkaz altından çıkardı. Çok sayıda iş makinesi ve temel ihtiyaç malzemelerini de bölgeye taşıyan YK Enerji çalışanları, riskli binalara girerek insanları yeniden hayata döndürdü. YK Enerji Genel Müdürü M. Serhat Dinç, bölgeden dönen 37 kişilik arama kurtarma ekibine gösterdikleri fedakârlık nedeniyle teşekkür plaketi verdi.

MUĞLA'DA YABAN KEÇİLERİ GÖRÜNTÜLENDİ

Muğla Kavaklıdere İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli bekçi Taner Genel, nesli tükenme riski taşıdığı için koruma altına alınan yaban keçilerini ormanlık alanda görüntüledi.

KÖYCEĞİZ’DE ÖĞRENCİLER TATBİKATI BAŞARIYLA TAMAMLADI

Muğla'nın Köyceğiz ilçesi Şehit Ömer Halisdemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Dünya Afet Riskini Azaltma günü nedeniyle okulda tatbikat gerçekleştirdi.